Burhaniye’de keman eğitmenliği yapan ve konserler veren Berrak Solak, ilk kitabının imza gününde vatandaşlar ile buluştu. Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde Kerrat’s Violin ile Müzik Bulmaca kitabını imzalayan Solak, ilgiden mutlu olduğunu söyledi.
Berrak Solak’ın Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlediği imza günü ilgi gördü. Katılımcılara teşekkür eden Berrak Solak,” Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde Kerrat’s Violin ile Müzik Bulmaca kitabım için imza günü düzenledim. İmza günüm ilgi gördü. Gençlik Merkezi’nden ilgi vardı. Kitabımdan talep edenlere ve beni yalnız bırakmayan aileme teşekkür ederim” dedi.
Antalya Serik ilçesinin Demirciler Mahallesi’nde yaşayan, 'kabak kemanenin atası’ olarak bilinen Emin Kök, ıklık sazını çalan son usta olarak 85 yaşında hayatını kaybetti.
Ankara Devlet Konservatuvarlar Derneği (ADK-DER), Çankaya Belediyesi işbirliği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın desteğiyle Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan’ı anmak üzere 19-26 Ekim tarihleri arasında, bir hafta sürecek Suna Kan Keman Günleri etkinliği Ankara'da başladı.
Düzce Görsel Sanatlar Lisesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Genç Yetenekler Müzik Festivali açılış programında ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın'ı ağırladı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın keman çalan Ecrin'e tavsiye ettiği udu hediye etti. Ecrin, "Ut beni zenginleştirecek, konservatuarı kazanma arzuna destek olacak." dedi.
Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde açılan keman kursu, gençlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Haftada 3 gün yapılan eğitimlerde, 14-29 yaş arası kursiyerler kemanın büyülü dünyasına adım atıyor ve müzikal yeteneklerini geliştiriyor.
Burdur'un saygıdeğer isimlerinden biri olan kabak kemane ustası Cemil Özen, uzun süren amansız hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirdi.
Yorumlar (0)