Edirne

Kırkpnar Güreş Ağası Seyfetin Selim Ağalığın gerçek Bedeli 22 milyon ama ....dedi

"Kırkpınar Ağalığının bedeli benim gözümde 22 milyon TL" diyen Kırkpınar Ağalar Ağası Seyfettin Selim Ağalığa yeni talipler bekliyoruz ama bununda bir kriteri var dedi.

Kırkpnar Güreş  Ağası Seyfetin Selim Ağalığın gerçek Bedeli 22 milyon ama ....dedi

"Kırkpınar Ağalığının bedeli benim gözümde 22 milyon TL"

Kırkpınar Ağası Selim, "Türkiye'deki bütün güreşlerin ağalığı bir yana, Kırkpınar Ağalığı bir yana. Antalya'da bu paralar veriliyor, gelsinler burada versinler. Çünkü Antalyalılar bu işi seviyorlar. Onlardan bir kardeşim çıksa seve seve veririm ağalığı. Çünkü güreşi bilen, güreşi seven insanlar. Benim amacım Kırkpınar'da 3 sene ağalık yapmaktı, ondan sonraki senelerde Kırkpınar öyle güzel bir duygu ki devam ettim. Ata sporu güreşe bu kadar hizmet ettiğim için kendimi çok şanslı buluyorum. Bundan sonra da edeceğim. Bu dediklerimden kimse ağa çekilecek gibi anlamasın. Öyle bir dünya yok. Ama birisi isterse, yaparsa veririm. Gördüm bu sene aldı yapamadı, seneye yine karşısına çıkarız, dediğimizle kalmayız katlarız, bu sefer yine alırız. Dışarıdan göründüğü gibi değil bu iş. Biz Kırkpınar Ağalığı yaparken, sosyal yatırımlar da yapıyoruz. Edirne güreş anlamında Türkiye'nin gururu, son noktası. Bu şerefi, onuru korumak lazım. Geçen sene 4 milyondu, bu sene 3 milyon olmaz; en az 8 milyon olması lazım. Bir miktarı seneye biri çıksın diye bilerek arttırmıyoruz. Yoksa Kırkpınar Ağalığının bedeli benim gözümde 22 milyon TL'dir. Seneye de bunun üzerine devam etmek lazımdır ama biz bunu sırf piyasa yükseldikten sonra başka ağa adayı çıkmaz diye arttırmıyoruz. Yoksa Edirne'nin değeri budur” diye konuştu.

SEYFETTİN SELİM KİMDİR?

Selim İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurucusu ve Müdürü olan Seyfettin Selim 1 Ağustos 1967’de Sakarya’nın Kaynarca İlçesine bağlı Yeşilova köyünde bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak doğdu. Genç yaşlarda inşaat sektöründe işçi olarak çalışmaya başlayan Seyfettin Selim, ustabaşçılık, kalfalık ve taşeronluk yaparak bu sektördeki tecrübesini ve bilgi birikimini giderek artırmıştır. Ticaret hayatına müteahhit olarak devam eden Seyfettin Selim, hâlen çok sayıda kuruluşun yönetim kurulu başkanlığını, üyeliğini ve murahhas üyeliğini yürütüyor. 1997’den bu güne dek Hadımköy Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HASİAD) üyesi olan ve aynı zamanda da 2013’te de Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğine de (ASKON) üye olan Seyfettin Selim, sporun gelişmesi adına maddi ve manevi desteğini aralıksız sürdürüyor. Futbolla birlikte 2008-2016 tarihlerinde yağlı güreş ağalığı, güreş müsabakaları sponsorluğu, kick boks müsabakaları sponsorluğu da yapan Seyfettin Selim, Cumhuriyet tarihinin en fazla Kırkpınar Ağalığını yapmıştı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Güreş ağası Yörük beyi  Korkuteli Gündem Gazete Sahibi Hamdi Sarıca'nın Mutlu Günü
Yaşam

Antalya Güreş ağası Yörük beyi Korkuteli Gündem Gazete Sahibi Hamdi Sarıca'nın Mutlu Günü

Antalya Güreş ağası Yörük beyi Korkuteli Gündem Gazete Sahibi Hamdi Sarıca Oğlu Ahmet Sarıca Yağmur Kocaman ile Evlendi .

Elmalı Belediye Başkanı Öztürk Güreş Ağası Çetin'i  İtalya Verona  Mermer Fuarında  Yalnız Bırakmadı
İş Dünyası

Elmalı Belediye Başkanı Öztürk Güreş Ağası Çetin'i İtalya Verona Mermer Fuarında Yalnız Bırakmadı

Burdur ili Bucak İlçesi Organize Bölgesinde Faaliyet gösteren Çetin Mermer İtalya Verona'da Uluslararası Mermer Fuarı’na katıldı.

Manisalı güreşçilerden büyük başarı
Spor

Manisalı güreşçilerden büyük başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Edirne’de düzenlenen Okul Sporları Grekoromen Güreş 11-12 Yaş Küçükler Türkiye Birinciliği’nde Manisa’yı temsil eden sporcular büyük bir başarıya imza attı.

 Ortaokulu öğrencisi  İsmail Alp Yetgin 80 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu
Spor

Ortaokulu öğrencisi İsmail Alp Yetgin 80 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu

Edirne’de düzenlenen Okullar Arası Küçükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Fethiye Ortaokulu öğrencisi İsmail Alp Yetgin 80 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu.

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu
Spor

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu

Kumluca Şehir Stadı'nda 28 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70'i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti.

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu
Spor

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu

Finalde rakibi Enes Doğan'ı yenen Fatih Atlı 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.