Kış turizminin yeni gözdesi 'Şanlıurfa'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vizyonel projelerinden biri olan ve kış turizmine büyük katkı sağlayacak olan Karacadağ Kayak Merkezindeki otel inşaat çalışması tamamlandı.

Kış turizminin yeni gözdesi 'Şanlıurfa'

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vizyonel projelerinden biri olan ve kış turizmine büyük katkı sağlayacak olan Karacadağ Kayak Merkezindeki otel inşaat çalışması tamamlandı.
Çevre düzenlemesi ve iç tefrişatının da tamamlanmasıyla otel kış turizmi için bölgeye gelecek olan vatandaşların hizmetine sunulacak.
Eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri, Tarihin seyrini değiştiren Göbeklitepe ve Karahantepe’si, İnsan vücuduna şifa sıcak su kaynakları, Sakin şehir Halfeti, Siverek Takoran Vadisi, Dünyada 3 ülkede yer alan Konik Kubbeli Harran Kümbet Evleri, UNESCO tescilli müziği, damak çatlatan lezzetleriyle namı kıtaları aşan Şanlıurfa bu kez de kış turizminde adından sıkça bahsettirecek.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün öncülüğünde Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek kayak merkezi olan Karacadağ Kayak Merkezinde başlatılan otel ve park çalışması Şanlıurfa’da kış turizmini önemli ölçüde geliştirecek.
Göreve geldiği günden bu yana kentin kaynaklarını yine kentin tanıtımı ve turizmin 12 aya yayılması için değerlendiren, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Karacadağ Kayak Merkezinde bu potansiyelin açığa çıkarılması için bölgede yapımına başlanılan otel inşaatı tamamlandı.
Karacadağ Kayak Merkezinde bodrum, zemin, 1. ve 2. kat olmak üzere 3 bin 600 metrekare 2 kapalı alandan oluşan yapı içerisinde restoran, kafeterya 18 adet oda yer alacak. Kayak yapmak için çevre illere gitmek istemeyenler için de merkezde araçlarını koyabilecekleri 2 adet açık otopark yapılacak.
Bölgede ayrıca çocuklar için oyun alanları, etkinlik alanları da yapılarak ilerleyen dönemlerde bölgede yapılacak kış festivallerinin de önü açılmış olacak.Kış turizminin yeni gözdesi 'Şanlıurfa'Kış turizminin yeni gözdesi 'Şanlıurfa'

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Telefonunu almak istedi, kafasını çarptı bayıldı!
3. Sayfa

Telefonunu almak istedi, kafasını çarptı bayıldı!

Eskişehir'de tramvay durağında düşürdüğü telefonunu almak isterken kafasını demirlere çarparak bayılan adam hastaneye kaldırıldı.

ESTÜ, Patent Ticarileştirme Alanında Türkiye'de 5. Sırada!
Bölgesel

ESTÜ, Patent Ticarileştirme Alanında Türkiye'de 5. Sırada!

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2023 yılı Patent raporunda Patent Ticarileştirme alanında Türkiye’de 5. sırada yer aldı.

Aşkale'ye kar Yağdı, Kış Geri Geldi Dedirtti
Bölgesel

Aşkale'ye kar Yağdı, Kış Geri Geldi Dedirtti

Erzurum'un Aşkale ilçesine kış geri geldi. Bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde bir anda kar yağması insanlara kış geri geldi dedirtti.

Eskişehir'de Tutuklamalara Karşı Basın Açıklamasına Katılan 5 Şüpheli Serbest Bırakıldı
3. Sayfa

Eskişehir'de Tutuklamalara Karşı Basın Açıklamasına Katılan 5 Şüpheli Serbest Bırakıldı

1 Mayıs’ta İstanbul’da çıkan olayların ardından gerçekleşen tutuklamalara tepki amacıyla Eskişehir’de yapılan basın açıklamasına katılarak kanuna aykırı slogan attığı gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, serbest bırakıldı.

Şampiyon Mühendislik Fakültesi takımı oldu
Etkinlik

Şampiyon Mühendislik Fakültesi takımı oldu

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Öğrenci Spor Etkinlikleri kapsamında düzenlenen basketbol müsabakalarında final heyecanı yaşandı.

Kontrolden Çıkan Cip Kullanılmaz Hale Geldi
3. Sayfa

Kontrolden Çıkan Cip Kullanılmaz Hale Geldi

Eskişehir’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkarak takla atan cip kullanılamaz hale geldi.