Antalya

Konyaaltı Belediyesi'nde yarım maaş tepkisi Başkan Kotan'dan tam maaş sözünü yineledi

Konyaaltı Belediyesi'nde TÜM BEL-SEN üyeleri İller Bankası kesintisi sebebiyle yarım maaş alınmasına tepki gösterdi.

Konyaaltı Belediyesi'nde yarım maaş tepkisi Başkan Kotan'dan tam maaş sözünü yineledi

Konyaaltı Belediyesi'nde TÜM BEL-SEN üyeleri İller Bankası kesintisi sebebiyle yarım maaş alınmasına tepki gösterdi. Belediye binası girişinde “Yarım maaş, yarım simit” eylemi yapan emekçilere Başkan Kotan da destek verdi. Kotan, “Her zaman emekçimizin yanındayız. Biz mücadele içerisinden gelen insanlarız, hiçbir zaman geçmiş mücadelemizi unutmadık. Bakın hala şu anda sizler için Belediye Başkanı olarak mücadele veriyorum, bu süreci dayanışmayla atlatacağız” dedi.
Önceki gün belediye personeli ile toplantı yaparak maaş ödemeleriyle ile ilgili açıklama yapan Başkan Cem Kotan, İller Bankası kesintisi sebebiyle tüm personele eşit maaş yatacağını duyurdu. Sabah saatlerinde TÜM BEL-SEN üyeleri Belediye Binası önünde yaşanan durumla ilgili “Yarım maaş yarım simit” eylemi gerçekleştirdi. Eyleme Başkan Kotan da destek verdi.

"Konyaaltı Belediyesi'nin hakkını tam gönder"
TÜM BEL-SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, “Biliyoruz arkadaşlarımız bugün maaşlarını yarım görünce hesapları altüst oldu. Bunun sebebinin siz olmadığını, ama bunun sebebinin belediye memurlarının olmadığını da biliyoruz. Bunun temel sebebi başkalarıyken sıkıntının Konyaaltı Belediyesi emekçilerine çıkarılmasını da içimize sindiremiyoruz ve buradan hükümete de sesleniyoruz; Konyaaltı Belediyesi'nin hakkını tam gönder, çocuklarımızın rızkıyla oynama. Geçmişte bu belediyeyi bu hale getirenlerden hesap sorulsun. Yeter artık, canımıza tak etti diyoruz. Geçinemiyorsak bunun sebebi hükümettir ve belediyeyi bu hale getirenlerdir. Ondan dolayı da bir an önce başkanım tam maaş tam simit istiyoruz” dedi.

“Sizler için belediye başkanı olarak mücadele ediyorum”
Başkan Kotan, “Bu tepkiniz en demokratik hareketinizdir. Biz elimizden geldiği kadar bu sorunu çözmeye çalışacağız. Bundan emin olun. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin. Her zaman emekçimizin yanındayız, biz mücadele içerisinden gelen insanlarız. Hiçbir zaman geçmiş mücadelemizi unutmadık. Bakın hala daha şu anda sizler için Belediye Başkanı olarak mücadele veriyorum. Bu sorunları çözeceğiz ama hep birlikte çözeceğiz dayanışarak çözeceğiz. Sendikalarımızla, memurumuzla işçimizle birlikte, her zaman için bir arada olacağız ve yanınızda olacağız” dedi.
Önceki gün yapılan personel toplantısında bütün belediyelerin, Türkiye tarihinde görülmemiş bir kesintiyle karşılaştığını ifade eden Kotan, “Ne yazık ki siyasi hesaplaşma üzerinden bir belediyecilik süreci yürütülüyor. Burada mağdur olan siz çalışan emekçiler ve mağdur edilmeye çalışan da Konyaaltı halkıdır. Ancak biz her şeye rağmen kaynak oluşturmaya çalışıyoruz ve bu durumun üstesinden gelmeye çabalıyoruz” diyerek yaşanan kesintilere dikkat çekti.

“Kesinti 10 kat arttı, 2024'te 133 milyon kesinti oldu”
Yapılan toplantıda 8 aylık süreç içerisinde personelin de özverisiyle ciddi tasarruf yapıldığını söyleyen Kotan, tüm personele destekleri için de teşekkür etti. “Ben size karşı sözümü tuttum, tutmaya da devam edeceğim” diyen Kotan, kendisinin dönemine ait her alanda borçları düzene soktuklarını ancak önceki dönemin borç yükünün de çok fazla olduğuna dikkat çekti. Geçen yılla karşılaştırıldığında İller Bankası kesintisi bakımından 10 kat fazla bir yükün içinde olunduğunu belirten Başkan Kotan, 2023'teki yüzde 5'lik kesinti oranın 2024'te yüzde 40'a çıkartılmasıyla beraber ortaya çıkan maliyeti de paylaştı. Buna göre 2023'te, bir yıl içerisinde yatan bütçeden toplamda 15 milyon kesilirken, 2024 yılında ise şu ana kadar 133 milyon kesinti oldu.

“İpin ucunu bırakmadım, bırakmayacağım da”
“6 ay önce maaşlarla ilgili sorunu çözeceğime dair sizlere söz vermiştim ve bu sözümü de tuttum” diyen Başkan Kotan, “Maaşları geç de olsa geçen aya kadar ödüyorduk. Yaşanan süreç içerisinde yüzde 5'lik kesintinin yüzde 40'a çıkacağı öngörülemez bir durumdu, şu anda Belediyelerin ana kaynaklarına taarruz var. Müdürlerimiz ve belediye başkan yardımcılarımızla birlikte kaynak oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kaynağı öyle veya böyle oluşturacağız. Bunun için de gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. İpin ucunu bırakmadım, bırakmayacağım da. Biz bir şekilde buna çözüm üreteceğiz” dedi.
Bu ayki kesintilerden sonra kalan bütçenin eşit şekilde tüm personele yatırılacağını ifade eden Başkan Kotan, “Elimizdeki bütün parayı eşit olarak bütün memurlarımıza ve şirkette çalışan arkadaşlarımıza pay edeceğiz. Sizin maaşınız yatana kadar maaş almamaya devam edeceğiz. Ta ki bu iş düzelene kadar. Size tam yatarsa bana da tam yatacak, size yarım yatacaksa bana hiç yatmayacak. Bana ve belediye başkan yardımcılarıma yatırılacak maaş da işçilere pay ediliyor çünkü” dedi.Konyaaltı Belediyesi'nde yarım maaş tepkisi Başkan Kotan'dan tam maaş sözünü yinelediKonyaaltı Belediyesi'nde yarım maaş tepkisi Başkan Kotan'dan tam maaş sözünü yineledi

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da 10 gündür haber alınamayan adaman acı haber
3. Sayfa

Antalya'da 10 gündür haber alınamayan adaman acı haber

Antalya'da aynı evde şubat ayında annesini, 16 Mart'ta babasını kaybeden 51 yaşındaki Bahadır Yılmaz, aynı dairede ölü olarak bulundu.

Antalya'da tankere su dolduran yaşlı adamın cansız bedeni bulundu
3. Sayfa

Antalya'da tankere su dolduran yaşlı adamın cansız bedeni bulundu

Antalya'da tankere su doldurmak için gelen yaşlı adamın sulama kanalında cansız bedeni bulundu.

CW Enerji satış noktalarıyla bir araya geldi
Bölgesel

CW Enerji satış noktalarıyla bir araya geldi

CW Enerji, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren satış noktaları ile 15. CW Akademi MTS Çalıştayı 170. Eğitimi’nde buluştu.

Alanya Eski Meclis Salonu, öğrencilere 24 saat açık ders çalışma alanı oldu
Bölgesel

Alanya Eski Meclis Salonu, öğrencilere 24 saat açık ders çalışma alanı oldu

Alanya Eski Belediye Binası’ndaki Meclis Salonu, öğrencilerin 24 saat kullanabileceği bir ders çalışma alanına dönüştürüldü.

Muratpaşa Belediyesi, Kadın Kooperatiflerinin ürünlerini haftanın 7 günü satışa sunuyor
Bölgesel

Muratpaşa Belediyesi, Kadın Kooperatiflerinin ürünlerini haftanın 7 günü satışa sunuyor

Muratpaşa Belediyesi’nin kadın kooperatiflerine destek amacıyla hayata geçirdiği Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası artık haftanın yedi günü hizmet veriyor.

Kepez Belediyesi, Ramazan'da mahalle sakinlerini iftar sofralarında buluşturdu
Bölgesel

Kepez Belediyesi, Ramazan'da mahalle sakinlerini iftar sofralarında buluşturdu

Kepez Belediyesi, Ramazan ayının 24. gününde Aktoprak, Aydoğmuş ve Varsak Karşıyaka Mahallesi sakinlerini iftar sofralarında buluşturdu.