Antalya / Konyaaltı

Konyaaltı’ndaki Roma Hamamı'nda restorasyon hazırlığı

Antalya Konyaaltı'nda bulunan Roma Hamamı'nda Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Müze Müdürlüğü temizlik çalışmalarını başlattı.

Konyaaltı’ndaki  Roma Hamamı'nda restorasyon hazırlığı

Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Müze Müdürlüğü iş birliği ile Roma Hamamı’nda temizlik çalışmaları başladı.

Konyaaltı Belediyesi, kültür varlığı olarak tescillenen Roma Hamamı’nda temizlik çalışmalarına başladı. Antalya Müze Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar, yapı etrafında bulunan yaban otların ve çöplerin temizlenmesi ile sürdürüldü. Konyaaltı’nın Gürsu Mahallesinde bulunan antik yapı ile ilgili çalışmalar Antalya Müze Müdürlüğü tarafından 2009’da başlamıştı. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda gün yüzüne tamamen çıkarılan hamam, yapılacak restorasyon çalışmalarıyla da eksi görünümüne kavuşacağı bildirildi.

"Planlama yapılacak"

Roma Hamamı’nın kentin geçmişten günümüze ayakta kalan nadir eserlerinden olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu tarihi eserlerin korunması gerektiğine vurgu yaptı. Roma Hamamı’nın, yapılacak çalışmalar sonucunda daha iyi bir görünüme kavuşacağını belirten Esen, “Bizim amacımız bu yapıyı daha fazla hasar görmekten ve yıkılmaktan kurtarmak. Çünkü kentimizin geçmişten gelen en önemli simgelerinden biridir Roma Hamamı. Bu doğrultuda antik yapı çevresinde temizlik çalışmalarına başladık. Etrafta çok fazla sarmaşık ve ot birikintisi oluştu. Bunlar temizlendikten sonra gerekli çalışmalar planlama içerisinde yapılacak” dedi.

Konyaaltı’ndaki  Roma Hamamı'nda restorasyon hazırlığıKonyaaltı’ndaki  Roma Hamamı'nda restorasyon hazırlığı

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Kotan, İlk Nikahını Kıydı
Yaşam

Başkan Kotan, İlk Nikahını Kıydı

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan göreve gelmesinin ardından ilk nikâhını CHP Konyaaltı Gençlik Kolları İlçe Başkanı İsmail Koçak ve Aslıhan Karadağ çiftine kıydı.

Konyaaltı'nda Gönüllülerden resim sergisi
Yaşam

Konyaaltı'nda Gönüllülerden resim sergisi

Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.

Hayatpark'ta 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Hayatpark'ta 23 Nisan Coşkusu

Konyaaltı Belediyesi’nin HayatPark’ta gerçekleştirdiği “23 Nisan Çocuk Şenliği” kortej yürüyüşüyle başladı. Korteje katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, çocukların bayram coşkusuna ortak oldu.

Bugün Konyaaltı'nı Çocuklar Yönetti
Etkinlik

Bugün Konyaaltı'nı Çocuklar Yönetti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Konyaaltı Belediyesi’nde çocuk meclisi toplandı.

Konyaaltı'nın minikleri 23 Nisan’ı kutladı
Bölgesel

Konyaaltı'nın minikleri 23 Nisan’ı kutladı

Konyaaltı Belediyesi kreşlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı.

Konyaaltı 23 Nisan'a Hazır
Yaşam

Konyaaltı 23 Nisan'a Hazır

Konyaaltı Belediyesi, bu yıl 104’üncü yılı kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, HayatPark’ta gün boyu sürecek kutlamalara çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşları davet etti.