Antalya / Konyaaltı

Konyaaltı’nın Saklıkent’teki ek hizmet binası son aşamaya ulaştı

Konyaaltı Belediyesi, Saklıkent Kayak Merkezi bölgesi ve bu bölgenin bağlantı yollarının sürekli açık kalması için ek hizmet binası yapıyor.

Konyaaltı’nın Saklıkent’teki ek hizmet binası son aşamaya ulaştı

Konyaaltı Belediyesi, Saklıkent Kayak Merkezi bölgesi ve bu bölgenin bağlantı yollarının sürekli açık kalması için ek hizmet binası yapıyor. Bu merkez, bölgede 24 saat esasına dayanarak çalışan personelin de daha verimli olmasını sağlayacak.
Konyaaltı Belediyesi, kırsal bölgelerde yaptığı farklı çalışmalara her gün bir yenisini ekliyor. Antalya’nın gözde turistik merkezlerinden biri olan Saklıkent’in ve çevresinin bağlantı yollarının sürekli açık kalması için 24 saat esasıyla çalışmalar yapan Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bölgede çalışan personelin koordinasyonunun daha verimli olabilmesi adına ek hizmet binası inşa ediyor. Ek hizmet binası, kış mevsimi boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kayak Merkezi’ne ulaşımın aksamaması için çalışan Konyaaltı Belediyesi ekiplerinin koordinasyonunun yanı sıra, personelin vardiya aralarında ve molalarında dinlenmesi, temel ihtiyaçlarını gidermesi ve yatılı olarak çalışmasına da uygun imkânlara sahip.

Sahadaki personelin konforu önemli
Yaz aylarında yayla yollarında yaptıkları çalışmaları kış aylarında da aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ‘‘Kış turizminin göz bebeği Saklıkent Kayak Merkezi’nin yollarını açık tutabilmek için ekiplerimiz 7/24 esasıyla vatandaşımıza hizmet veriyor. Personelimizin bu yoğun çalışma ortamında dinlenebilmesi, ihtiyaçlarını giderebilmesi ve konaklayabilmesi için bir ek hizmet binası inşa ediyoruz. Bina, çalışan personelimizin konforunun yanı sıra, ekiplerimizin olaylara ani müdahalelerini de kolaylaştıracak nitelikte olacak’’ dedi.

Müdahaleler kolaylaşacak
Zorlu kış şartlarında yaylalara ulaşımın sağlanabilmesi için ekiplerin karla yoğun bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Fen İşleri Müdürlüğü personeli Zehra Kıran, kış aylarında yollardaki buzların eritilmesi, tuzlama, kar küreme ve yol açma çalışmalarının yapılması; yaz aylarında ise yangın ile mücadele için 7/24 sahada olan ekipler için ek hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu aktardı. 10 kişi kapasiteli yatakhanesi ve tuz deposuyla, toplam 200 metrekare inşaat alanına sahip olan Saklıkent ek hizmet binasının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Kıran, binanın, Korkuteli, Kemer ve Kumluca yollarının bağlantısında olduğunu, konumu gereği muhtemel olaylara karşı müdahaleleri de kolaylaştıracağını söyledi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çorumlu iş insanları platformu, Antalya'nın kalkınması için Muratpaşa ilçe Başkanı Hayta ile görüştü
Bölgesel

Çorumlu iş insanları platformu, Antalya'nın kalkınması için Muratpaşa ilçe Başkanı Hayta ile görüştü

Çorumlu İş İnsanları Platformu, Antalya'nın Kalkınması İçin Muratpaşa İlçe Başkanı Hayta ile Görüştüş İnsanları Platformu, AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Tuncay Hayta'yı ziyaret etti.

Sorgun Boğaz Mesire Alanı'nda kapsamlı yenileme çalışmaları başladı
Bölgesel

Sorgun Boğaz Mesire Alanı'nda kapsamlı yenileme çalışmaları başladı

Manavgat Belediyesi, bölgedeki en önemli doğal yaşam alanlarından biri olan Sorgun Boğaz Mesire Alanı'nda kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı.

Burdur'da sazlık alanda yangın çıktı Ekipler seferber oldu
3. Sayfa

Burdur'da sazlık alanda yangın çıktı Ekipler seferber oldu

Burdur’un Gölhisar ilçesinde Yamadı Gölü kenarındaki sazlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve vatandaşların yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındı.

13 Şubat Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

13 Şubat Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Muğla'da 13 Şubat 2025 Perşembe Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

Afyonkarahisar'da 13 Şubat 2025 elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

Afyonkarahisar'da 13 Şubat 2025 elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak

Afyonkarahisar'da 13 Şubat 2025 Perşembe günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Komşuda 16 yaşındaki gençten haber alınamıyor Tüm ekipler seferber oldu
Bölgesel

Komşuda 16 yaşındaki gençten haber alınamıyor Tüm ekipler seferber oldu

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde 16 yaşındaki K.A. isimli çocuk, 10 Şubat 2025 tarihinde kayboldu. Kayıp gencin kaybolmasının ardından ekipler seferber oldu.