Taceddin Akbaş

4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSLARI KAPANDI ŞİMDİ DE YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILACAK!

Taceddin Akbaş'ın '4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSLARI KAPANDI ŞİMDİ DE YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILACAK!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

İlgilenenlerin bilecekleri gibi, Diyânet İşleri Başkanlığına bağlı olarak öğretim-eğitim veren 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının 2022-2023 dönemi sonra erdi. Yani Diyânet İşleri Başkanlığı bünyesinde ve 4-6 Yaş Grubu kapsamında öğretim eğitim gören 208 bin 920 öğrencinin eğitim dönemi geçtiğimiz Cuma günü sona erdi.
Konu hakkında bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut Hanımefendi, 2022-2023 Öğretim Eğitim Yılı kapsamında, Türkiye genelindeki il ve ilçe müftülükleri bünyesinde öğretim ve eğitim veren 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının bu yılki dönemi sona ermiş ve bu kurslarda toplam 209 bin 920 bin öğrenci öğrenim görüp eğitim almış. (Övünmek gibi olmasın ve Cenab-ı Allah hayırlı uğurlu uzun ömürlü etsin ama bu 209 bin 920 öğrenciden biri de bizim torunumuz Ertuğrul Akbaş idi!) O nedenle ben nâçiz, imkânı olan ailelerin 4 yaşına giren çocuklarını bu Kurslara göndermelerini, o da olmazsa çocuklarını Camilerde ve Kur’an Kurslarında açılan Yaz Kur’an Kurslarına göndermelerini tesviye elerim… Ve bu konudaki görüş ve düşüncelerimi sevgili okurlarımla paylaşmak isterim:
Şöyle ki; Diyânet İşleri Başkanlığı’na (DİB) bağlı tüm cami ve Kur’an Kursu gibi mekânlarda verilen ve her yıl milyonlarca çocuğa Kur’an-ı Kerim öğretilen, dîni ve millî bilgiler verilen Yaz Kur’an Kursları bu yıl 3 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak, 25 Ağustos 2023 tarihinde de sona erecek inşaAllah.
Diyanet İşleri (DİB) Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yaptığı bir açıklama da, “Yaz Kur’an kurslarımız vesilesiyle çocuklarımız hem huzurlu bir tatil dönemi geçirecek, hem de tertemiz zihinlerini, hidâyet kaynağı Kur’an-ı Kerim ile besleyerek Peygamber (sav) sevgisini, temel dînî bilgileri ve ahlâkî değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkâkı bulacaktır… Sevgi, saygı, nezâket ve iyilik gibi ahlâkî değerlerle tanışacak, yürekleri birlik berâberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularıyla dolacaktır…” dedi.
Ben de ‘haddim olmayarak’ saygıdeğer Başkanımıza aynen katılıyor, şimdi de bu konu hakkındaki nâçiz görüş ve düşüncelerimi siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum:
DİB, ÇOCUKLARI HEM FİZÎKÎ, HEM DE
MÂNEVÎ ve ÜCRETSİZ SİGORTALIYOR
Bilindiği gibi, ilk ve orta dereceli okullar önümüzdeki Cuma gününden itibaren yaz tatiline girecek, 2023-2024 Öğretim ve Eğitim Yılı da 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak inşaAllah. Yani ilk ve orta dereceli okullarda öğretim eğitim gören çocuklarımız uzunca bir süre yaz tatili yapacak. Ve okulları kapanan çocuklar bir anda kendilerini boşlukta bulacaklar ve Isınan havaların etkisiyle birlikte kendilerini riskli sokak ve caddelere, park ve bahçelere, ne oynattıkları bellen belirsiz olan oyun salonlarına, daha da risklisi kontrolsüz piknik alanlarına, >Allah (c.c) korusun< baraj, göl, gölet, dere ve deniz gibi serin sulara atacak-atmak isteyecek, dolayısıyla da boğulma tehlikesiyle birlikte sigara alkol veya uyuşturucu tacirlerinin tuzaklarına düşebileceklerdir! Ki, hatırlanacağı üzere bu mekân veya alanlar her yıl birçok çocuğun maddî mânevî kaybına neden oluyor maalesef! O nedenle velîler ciğer pareleri durumunda olan çocuklarını Diyânet İşleri Başkanlığı’na bağlı tüm il ve ilçe müftülüklerine bağlı cami ve Kur’an Kurslarında açacağı Yaz Kur’an Kurslarına göndererek hem fizîkî, hem de mânevi olarak koruma altına almalılar ve tâbiri yerinde ise sigortalattırmalılar! Dolayısıyla da hem kendilerinin, hem de çocuklarının dünya ve ahretlerini kurtarmalılar!
Başkanlık, başvuruların bizzat olduğu gibi, ‘www.diyanet.gov.tr’ internet adresi üzerinden de yapılabileceğini ve kursların 3 Temmuz da başlayıp 25 Ağustos tarihinde sona ereceğini duyurdu.
KURSLARA ENGELLİ ÇOCUKLARIN
EBEVEYNLERİ DE KATILABİLECEK!
Kurslara her zaman olduğu gibi, bu yılda 4 ilâ 22 yaş grubu arasındaki çocukların da, velîlerininde katılabileceklerini de hatırlatan Başkanlık, buna göre 4 ilâ 9 yaş grubu öğrencilerin ebeveynleri-velîleri, bölgelerindeki en yakın Kur’an kursuna bizzat veya web sitesi üzerinden başvuru yapabileceklerini duyurdu. Başkanlığın yaptığı açıklamaya göre, 10-15 yaş arası öğrencilerin velîleri de başvurularını bizzat veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler.
16-22 yaş arası öğrencilere gelince, onların başvuruları da web sitesi üzerinden yapılabileceği gibi, Kurslara 7 yaş ve üzeri engelli kişilerin velîleri de başvuruda bulanabilecekler.
Hâsılı, hemen her mahallede ve evlerimizin yerlerimizin yakınlarında bulunan câmiler de; ilimizin, ilçelerimizin ve köylerimizin birçoğunda ve yıllardır hizmet veren Kur’an Kurslarımız çocuklarımızı sokak ve caddelerin maddî mânevî kirliliklerden ve tehlikelerinden koruduğu, dolayısıyla da âdeta ücretsiz bir çocuk sigorta şirketi işlevi gördüğü gibi; velîleri de maddî mânevi külfet ve mesûliyetten kurtarabilir!
Her neyse; ben bu yazımı genelde olduğu gibi, bu yılda bir darb-ı meselle desteklemek ve yazımı noktalamak istiyorum:
Şöyle ki; Hz. Musa (a.s) bir gün bir mezarlığın yanından geçerken kabrin birinden feryad-ı fîfan, ağlama sızlama sesleri duyar ve o feryada dayanamayarak oradan uzaklaşır. Ve Hazret, dönüşte de aynı Mezarlığın yanından geçer. Fakat bu sefer o kabirden herhangi bir ses gelmez! Duruma şaşan Musa (a.s) bunun sebebi hikmetini Cenab-ı Allah’tan sorar ve Cenab-ı Allah’da da (ki, peygamberler Allah ile görüşebilirler..!) kendisine, “Ya Musa! O kulum sâbit bir âsî olup kabrinde azap görmekteydi. Ancak, o kulumun küçük bir evlâdı vardı. Annesi de o evlâdını ‘babası öldükten sonra ’bir cami hocasına gönderdi. O hoca da çocuğa besmele-i şerifi öğretti! Ben de o kulumdan azabımı kaldırdım! Çünkü bir kulumun evlâdı yeryüzünde beni zikrederken, ben yeraltında o kulama azap etmekten hayâ ederim!” buyurdu.
Ben mücrim de çoluk çocuklarımızı devamlı Kur’an Kurslarına gönderemiyorsak bile; hemen her cami de açılan Yaz Kur’an Kurslarına veya çevremiz de bulunan en yakın câmilere gönderelim; dolayısıyla da hem kendimizi maddî mânevî külfet ve mesûliyetten kurtaralım, hem de canımızdan çok sevdiğimiz ve göz bebeğimiz gibi koruduğumuz yavrularımızı dünyanın ve âhiretin azabından koruyup kurtaralım!’ diyor, herkese “Kur’an’lı” saygılar sunuyorum.
ELİF, LÂM, RÂ. (BU KUR’AN), RABB’LERİNİN İZNİYLE İNSANLARI KARANLIKTAN AYDINLIĞA, YANİ, HERŞEYE GALİP (ve) ÖVGÜYE LÂYIK OLAN ALLAH’IN (c.c) YOLUNA ÇIKARMAN İÇİN SANA İNDİRDİĞİMİZ BİR KİTAPTIR!
İbrahim Sûresi, âyet 1
BİZ KUR’ANDAN ÖYLE BİR ŞEY İNDİRİYORUZ Kİ O, MÛ’MİNLER İÇİN ŞİFA VE RAHMETTİR; ZÂLİMLER İLE KÂFİRLERİN YALNIZCA ZİYANLARINI ARTIRIR!
İsrâ Sûresi. Âyet 82
SİZİN EN HAYIRLINIZ KUR’AN-I ÖĞRENEN VE ÖĞRETENDİR!
Bakara Sûresi, Âyet 2
BABANIN EVLÂDINA EN BÜYÜK MÎRÂSI GÜZEL AHLÂKTIR!
Hadis-i Şerif
BANA BİR ‘HARF!’ ÖĞRETİNİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM
Hz. Ali (r.a)

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Bucak'ta minik kızlar için kurs başladı Gençler Din ve Milli Değerlerle Buluşuyor
Etkinlik

Bucak'ta minik kızlar için kurs başladı Gençler Din ve Milli Değerlerle Buluşuyor

Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, yarıyıl tatilinde gençlerin dini ve milli değerlerle buluşmaları için düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı kamplarına başladıklarını duyurdu. Kız kuran kursu öğrencileri kampa açılışı yapıldı, Gençlere 3 gün süresince temel dini bilgiler ve milli manevi değerler aktarılacak.

Tekirdağ 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında yeni eğitim öğretim dönemi başladı
Bölgesel

Tekirdağ 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında yeni eğitim öğretim dönemi başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur'an kursları yeni eğitim öğretim yılına büyük bir heyecanla başladı.

Eğirdir 2023 Yaz Kurslarına muhteşem Kapanış
Etkinlik

Eğirdir 2023 Yaz Kurslarına muhteşem Kapanış

Kurs döneminin nihayete ermesiyle beraber Eğirdir İlçe Müftülüğü tarafından Eğirdir Belediyesinin de katkılarıyla Pınarpazarı mevkiinde Yaz Kur’an Kursları kapanış programı organize edildi.

Gençlerin kur'an kursu töreni gururlandırdı
Bölgesel

Gençlerin kur'an kursu töreni gururlandırdı

Kahramanmaraş’ta Kur’an kursu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi işte detaylar..

Bucak'ta Hafızlık Kur'an Kursu Külliyesi hızla yükseliyor
Bölgesel

Bucak'ta Hafızlık Kur'an Kursu Külliyesi hızla yükseliyor

Burdur Bucak'ta Hafızlık Kur'an kursu Külliyesi İnşaatı yapımı tüm hızıyla sürüyor. 5 katlı olarak yapılacak olan Hafızlık Kur'an Kursu Külliyesi'nin 3 katına şimdiden çıkıldı.

Burdur'da Topraksu, Hızırilyas ve Özeren Cami Kur'an Kurslarının açılışı yapıldı
Bölgesel

Burdur'da Topraksu, Hızırilyas ve Özeren Cami Kur'an Kurslarının açılışı yapıldı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Topraksu, Hızırilyas ve Özeren Cami Kur'an Kurslarının açılışını yaptı.