Taceddin Akbaş

Ahmet Özer’e göre ‘PKK terör örgütü değil’, hareket imiş(!)

Taceddin Akbaş'ın 'Ahmet Özer’e göre ‘PKK terör örgütü değil’, hareket imiş(!)' adlı köşe yazısı. Ahmet Özer'in PKK'yı terör örgütü olarak görmediğine dair geçmişteki ifadeleri ve CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı olarak göstermesi tartışmalara yol açtı.

Taceddin Akbaş

AHMET ÖZER’E GÖRE ‘PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL’, HAREKET İMİŞ(!)

Hemen herkesin bileceği gibi, eski HDP’nin eski Eş Genel Başkanlarından biri olan ve şu anda da terörle mücadele de görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme, PKK’yı övme ve benzer suçlardan dolayı hapis cezası alan ve şu anda da Cezaevinde de yatmakta olan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bundan bir müddet önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını açıklamış ve bu açıklama da PKK Terör Örgütünün ‘sözde’ yöneticisi Mustafa Karasu’nun tepkisini çekmişti! Ve Karasu’nun 7 Şubat günü yaptığı ‘ittifak’ açıklaması, PKK/DEM ile CHP arasındaki Kandil uzlaşmasının yolunu açmış olmalı ki; CHP bu açıklamadan 10 gün sonra İstanbul/Esenyurt Belediye Başkanı adayı olarak gösterdiği Ali Gökmen’i geri çekerek 2015 de yapılan Genel Seçimlerde HDP’den Van Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Ahmet Özer’i aday gösterdi. Ve Esenyurt’un öneminin bilincinde veya farkında olan PKK/HDP ya da DEM; Ahmet Özer’in oylarını düşürmemek, hattâ Belediye Başkanı seçilmesini sağlamak için Esenyurt’tan aday çıkarmamış, ancak burada geniş katılımlı bir miting gerçekleştirmiş ve mitingde Terör Örgütü’nün elebaşısı Öcalan’ın açılan çarşaf çarşaf posterleri ve PKK Terör örgütünün mâlûm sloganları eşliğinde, (gönül bağları bulunduğuna ve birçok ortak noktaları olduğuna inandıkları) Ahmet Özer’i desteklemişlerdi!

Kısacası ve açıkçası; CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer’in birçok konuşması, düşüncesi, tutumu, hal ve hareketi DEM’den, dolayısıyla da PKK’dan farklı değildi! Çünkü Ahmet Özer, ‘Özerkliğin, Türk kelimesinin ve T.C vatandaşlığı tanımının Anayasa’dan çıkartılması, PKK’lıları da kapsayan bir genel af çıkarılması, Kürtçenin resmî dil olması gibi görüşleriyle tanınan bir siyasetçi idi..!

Hâsılı; Ahmet Özer Atatürk’ün Partisi olmakla övünen CHP’den çok PKK’lı bir siyasetçi gibi konuşup, DEM’li gibi hareket ediyor! Ki, Özer 2013 yılında “Kürtler Cumhuriyete neden isyan ettiler?” adında bir kitap yazmış ve o kitabında da, ‘PKK bir Terör Örgütü değil’, “Harekettir” demişti!

PKK’NIN DESTEKÇİSİ OLAN BİR KİŞİYİ İSTANBUL’UN BİR İLÇESİNDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPMAK O PARTİ’Yİ KAZANDIRMADIĞI GİBİ, KAYBETTİRİR!!!

Ben bu CHP’nin yöneticilerini bir türlü anlamıyorum. İnsanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir milletin askerine, polisine ve güvenlik güçlerine, dolayısıyla da kendisine karşı savaş açan, inançlarına karşı çıkan, dînine diyânetine küfreden bir terör örgütüne ‘terör örgütü değil, bir barış hareketidir, Apo da bu hareketin lideridir!’ diyen, diyebilen ya da bu manâya gelebilecek lâflar eden, cümleler kuran bir kişiyi, kadim Şehir İstanbul’un-İslâmbol’un Esenyurt’undan Belediye Başkanı adayı gösteriyorlar… Ve CHP’liler genelde olduğu gibi, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerin kazananı olmaları halinde yiğitliği kendilerinden bilecek, kaybetmeleri durumunda ise suçu yine halkın, hattâ saygı değer Halk Partililerin üstüne yıkacaklardır!

Ancak ben daha önce de yazdım, bugün bir daha yazacağım ve İstanbul’da bizzat edindiğim ‘siyasi’ intibalarımı siz sevgili okurlarımla paylaşacağım inşaAllah:

Şöyle ki; geçen yılın mart ayının bir kısmını (o sırada Gâzî Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği okuyan ki, geçen yıl mezun oldu ve büyük bir ilaç fabrikasında işe başladı) Çankaya da oturan torunumuzun yanında geçirdik… Bu yıl ise Aralık Ayının sonuna doğru gittiğimiz İstanbul’un Ocak ayının yarısından sonra döndük… Hal böyle, ser de gazetecilik gibi bir meslek ve bol vaktim de olunca ben bol bol gezdim ve mini mini anketler yaptım… Ve Ankara’nın geneli ayrı bir değerlendirme konusu ama Çankaya İlçesi sosyal demokrat vatandaşların çoğunlukta oturduğunu bizzat gördüm… Yani CHP’liler ‘İzmir’den kimi aday göstersek kazanır…’ diyorlar ve doğru da söylüyor olabilirler… Çankaya için de benzer şey söylenebilir. Amma velâkin İstanbul geneli için de Esenyurt özeli için de aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Ki, son durumu bilmiyorum ama, benim o zamanki tespit ve edindiğim intibalarıma göre, İstanbul Belediye Başkanının hizmetlerinden memnun olmayanların sayıları olanlardan daha fazla idi!..

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; ben şahsen ‘yılların CHP’lileri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Partisi’nin yetkilileri, hiç mi başka aday bulamadılar ki, PKK’ya ‘terör örgütü değil, halk hareketi’ diyen bir kişiyi, terör örgütlerinden çok çok çekmiş olan İslâmbol’un büyük bir ilçesinden Belediye Başkanı adayı göstermişler?’ diyorum ve bu konu da son olarak, ‘sevgili Esenyurtlular, 31 Mart Pazar günü Ahmet Özer’e de O’nu İlçelerinden aday gösteren Özgür Özel’e de günlerini gösterebilirler!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

HAYATTA NEYİN MÜMKÜN OLACAĞINI BELİRLEYEN

EN ÖNEMLİ ŞEY, ALTINI VE ÜSTÜNÜ ÇİZECEĞİNİZ

ŞEYLERE DOĞRU KARAR VERMEKTİR!

Tayfun Topaloğlu

BİR İNSANIN NE OLDUĞUNU ŞARTLAR DEĞİL,

KARARLAR BELİRLER… Viktor E. Frankl

YAŞAMAK, KARARLAR VERİP SONUÇLARINA KATLANMAK

DEMEKTİR… Paulo Coelho

KÖTÜ BİR ŞEY OLDUĞUNDA, ÜÇ SEÇENEĞİNİZ VARDIR.

YA SİZİ TANIMLAMASINA İZİN VERİRSİNİZ YA SİZİ YOK

ETMESİNE MEYDAN VERİRSİNİZ YA DA SİZİ

GÜÇLENDİRMESİNE MÜSAADE EDERSİNİZ… Dr. Seuss

HAYATTA ÖYLE SEÇİMLER YAP Kİ, KAZANDIĞIN ŞEYLER

KABETTİKLERİNE DEĞSİN!.. Che Guevara

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

PKK'ya Yeni Operasyon Yolda! Irak ile Anlaşma Sağlandı!
Yaşam

PKK'ya Yeni Operasyon Yolda! Irak ile Anlaşma Sağlandı!

Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik yeni bir operasyon için hazırlıklar tamamlandı. SETA Dış Politika Uzmanı Can Acun, SABAH'a yaptığı açıklamada operasyonun detaylarını ve önemini anlattı.

DEM Parti Binası Önünde Evlat Nöbeti!
3. Sayfa

DEM Parti Binası Önünde Evlat Nöbeti!

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemini sürdürüyor.

Edirne Jandarması PKK Operasyonunda Şüpheliyi Ele Geçirdi! - Haberler
3. Sayfa

Edirne Jandarması PKK Operasyonunda Şüpheliyi Ele Geçirdi! - Haberler

Edirne’de jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde PKK/KCK-YPG Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.

Kırşehir'de sosyal medyada terör örgütü propagandası yapan şahıs gözaltına alındı
3. Sayfa

Kırşehir'de sosyal medyada terör örgütü propagandası yapan şahıs gözaltına alındı

Kırşehir'de sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yapan 1 kişi gözaltına alındı.

MİT’ten Kamışlı’da nokta operasyon
3. Sayfa

MİT’ten Kamışlı’da nokta operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK-YPG maliye yapılanması sözde sorumlularından ’Viyan’ kod adlı Remziye Altığ’ı, Suriye Kamışlı’da düzenlediği nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi.

Türk SİHA’ları PKK/YPG’ye nefes aldırmıyor
Yaşam

Türk SİHA’ları PKK/YPG’ye nefes aldırmıyor

Türk SİHA’ları, Suriye’nin Kamışlı kentinde bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki çimento ve elektrik tesisi olan 6’dan fazla hedefi vurdu.