Taceddin Akbaş

‘Ben Müslümanım’ Diyen Kişiler, ‘En Azından’ Hristiyan Davito Kadar Duyarlı Olmalılar!

Taceddin Akbaş'ın '‘Ben Müslümanım’ Diyen Kişiler, ‘En Azından’ Hristiyan Davito Kadar Duyarlı Olmalılar!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

‘BEN MÜSLÜMANIM’ DİYEN KİŞİLER, ‘EN AZINDAN’ HRİSTİYAN DAVİTO KADAR DUYARLI OLMALILAR!

75 yıldır Filistin halkına çektirdikleri eziyetler konusu ayrı, 5 aya yakın bir süredir Gazze’yi yakıp yıkan ve topraklarını kan gölüne çeviren korsan, Siyonist ve katil İsrail Devletini İslâm Ülkelerinden ‘kınamanın ötesinde’ herhangi bir yaptırım gelmezken; Kanadalı bir Aktivist ve soykırım uzmanı olan Koren Davito’dan gerçekçi ve can alıcı bir açıklama geldi. Gazze’de yapılan soykırımları Anadolu Ajansı’na (A.A) değerlendiren Koren Davito, “İsrail’in Gazze de işlediği cinâyetler tam bir ders kitabı vakasıdır(!) ‘Soykırımın’ diye yasal bir tanımı var, birçok şartı var ve bunların birçoğu tam bir terör devleti olan İsrail tarafından gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla bunun ders kitaplarına girecek nitelikte bir soykırım vakası olduğunu söyleyebilirim… Çünkü açlık ‘savaş silahı’ olarak kullanılıyor. Bu soykırımın sadece bir yönü. Bir tek buna bakarak bile tam bir terör devleti olan İsrail’in saldırılarının ders kitaplarında yer alıp okutulacak soykırım vakası olduğunu söyleyebiliriz…”

GAYRİMÜSLİM DAVİTO ‘’İSRAİL’İN MALLARINI BOYKOT EDELİM..!’’ DERKEN, İSLÂM ÜLKELERİ VEYA LİDERLERİ KINAMAKLA YETİNİYORLAR Kİ ÇOĞU ZAMAN ONU BİLE BECEREMİYORLAR!!!BENCE BU BÜYÜK BİR ÂCİZLİK GÖSTERGESİDİR

İşlenen cinâyetler, yapılan işkenceler, katliamlar ve soykırımlar karşısında vicdan sahibi insanların yaşadığı dünyada herkesin ayaklanması-sokağa dökülmesi gerektiğinin altını çizen Koren Davito; “İsrail’in ürünlerine boykot edilmeli, Kuzey Afrika da özellikle de ABD boykotu ve Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi (BDS) yasadışı hale getirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Ve vicdan sahibi insanların yaptıkları önemli. Dayanışma grupları uzun süredir boykotlar üzerinde çalışıyor. Batı ülkelerinde insanların Filistin konusunda bir şeyler öğrenmek için artık daha hevesliler. Onun için bu insanlar daha fazla bilgi almak ve boykota katkı sağlamak için bize geliyorlar…”

Siyonist ve işgalci İsrail’in 5 aydır Gazze’de sürdürdüğü soykırımlar yetmezmiş gibi şimdi de Refah Bölesinde başlattığı, ne zaman ve ne şekilde biteceği-sonuçlanacağı belli olmayan saldırılar ve vahşetler Kapitalist ya da materyalist Avrupalılar ve Emperyalist Amerikalılar tarafından desteklenirken; bu yapılanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti, asil ve necip milleti ile birkaç İslâm Ülkesi yöneticisi dışında diğer İslâm Ülkeleri sadece kınamakla yetiniyorlar! Hattâ bazen onu bile doğru dürüst yapamıyorlar maalesef… Yani 57 İslâm Ülkesinden oluşan İslâm İşbirliği Teşkilâtı, Siyonist İsrail’in Gazze de yaptığı soykırımlar, oluk oluk akıttığı kanlar bir yana, Refah Kentinde başlattığı ve nerde ne zaman bitireceği belli olmayan vahşeti kınamakla yetiniyor. Dolayısıyla da acizliklerini, korkaklıklarını, hattâ münafıklıklarını dosta düşmana îlân ediyorlar…

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; elin gayrimüslim bir kadın aktivisti bile İsrail’in yaptıklarını yerinde ve zamanında tespit ettiği gibi, bırakın İslâm Âlemini insanlık âlemini İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesini, alınıp satılmamasını isterken; 2 milyara yakın Müslümanın veya 57 İslâm Ülkesinin İsrail menşeli ürünleri boykot etmediği gibi, hiçbir şey olmamış gibi alıp satmaya, kullanmaya, giyip kuşanmaya, yiyip içmeye ve tüketmeye devam etmesi ne îmanla inançla izah edilebilir, ne de akılla mantıkla! Ki, bendeniz bilmeden satın aldığım ve eve getirdiğim birkaç İsrail ürününü, cipsi aynen markete götürüp iade etmişimdir! Benim bu yaptığım belki deve de bir kulak değil, tüy mesabesinde bir şeydir! Ancak benim tarafımı belli etmeye çalıştığım bir davranıştır… O nedenle, çok mecbur kalmadıkça veya bilmeden alınan İsrail menşeli ürünler şimdi Filistinlilere/Gazzelilere kurşun olarak dönüyor! Ve biz bu hassasiyeti göremez, bilemez ve gereğini yapamaz isek, aynı şekilde bize dönme ihtimali de yüksektir! Onun için biz de en az Kanadalı ve gayrimüslim olan Aktivist Koren Davito kadar duyarlı olalım!’ diyor, herkese ‘bilinçli’ saygılar sunuyorum.

Mû’minleri bırakıp kâfirleri dost edinenler, onların yanında izzet mi arıyorlar? Bilsinler ki bütün izzet sadece Allâh’a (c.c) aittir. Allah’a îman edip O’na sımsıkı sarılanlara gelince, Allah onları, kendinden bir rahmet ve lütuf içine daldıracak ve onları kendine ulaştıran dosdoğru yola iletecektir. (Nisâ, 4/139) ve Nisâ, 4/175)

Kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin. Şayet eliyle düzeltmeye gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin, buna da gücü yetmezse buğuz etsin. Bu da imanın en zayıf derecesidir… (Hadis)

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR. Ve DOMUZ

DERİSİNDEN POST, GÂVURDAN DOST OLMAZ!

CESÂRET CENNETE, KORKU ÖLÜME GÖTÜRÜR!

CESÂRETİ OLMAYANIN HEP BİR MÂZERETİ OLUR!

CESURLAR BİR KERE ÖLÜR, KORKAKLAR BİN KERE!

CESURLARIN AYAĞA KALKMASIYLA, KORKAKLARIN

ÖMRÜ BİTER… KORKU İŞE YARAYABİLİR AMA

KORKAKLIK HİÇBİR İŞE YARAMAZ!

Özlü sözlerden seçmeler.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

 Tur rehberi Polina Andriienko:  “Ülkemizde kimse Türkiye’nin manevi güzelliklerini bilmiyor” - Haberler
Yaşam

Tur rehberi Polina Andriienko: “Ülkemizde kimse Türkiye’nin manevi güzelliklerini bilmiyor” - Haberler

İlk kez 2018 yılında Türkiye'ye gelen ve 2019 yılında Diyarbakır’a düzenlediği turda İslam dininden etkilenerek araştırmaya başlayan tur rehberi Polina Andriienko, Diyarbakır'da düzenlenen ihtida töreni ile Elif ismini alarak Müslüman oldu.

Meksika’dan Aksaray’a geldi, Müslüman oldu
Yaşam

Meksika’dan Aksaray’a geldi, Müslüman oldu

Ziyaret için geldiği Türkiye’de Aksaraylı gençle tanışarak evlenme kararı alan 26 yaşındaki Meksikalı Zuleima İzamar, Aksaray’da Müslüman oldu.

Almanya'dan Gelen Miya, Eynesil Müftülüğüyle İslam'ı Seçti
Yaşam

Almanya'dan Gelen Miya, Eynesil Müftülüğüyle İslam'ı Seçti

Almanya’dan gelen Miya Giresun’un Eynesil İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Meksikalı Bartolo Bursa'da  Müslüman oldu
Yaşam

Meksikalı Bartolo Bursa'da Müslüman oldu

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşayan Meksika vatandaşı Edith Marin Bartolo, İslamiyeti seçti

Çorum'da Filistin İçin Unutulmaz Bir Gece: Aykut Kuşkaya Sahne Aldı
Yaşam

Çorum'da Filistin İçin Unutulmaz Bir Gece: Aykut Kuşkaya Sahne Aldı

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği, Filistin Destek Gecesi’nin ikincisi gerçekleştirildi. Sanatçı Aykut Kuşkaya’nın sahne aldığı programa ilgi hayli yoğun oldu.

Müslüman olan Talilotu Meryem adını aldı
Yaşam

Müslüman olan Talilotu Meryem adını aldı

Avustralya’nın Sidney kentinde bulunan Auburn Gelibolu Camii’ne gelen bölgedeki bir Katolik papazın kızı Talilotu Faingata Müslüman oldu. Sidney şehrinde görevli Aydınlı imam Abdülhalim Erkoç, Müslüman olan Talilotu’ya Meryem adını verdi.