GÖLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİSİ ÜYELERİNE ÇAĞRIMDIR
Doğu Akdeniz'in parlayan yıldızı, bulunduğu stratejik, coğrafi konumuyla, çalışkan, üretken, misafirperver insanlarıyla, sahip olduğu,doğal, kültürel ve tarihi değerleriyle her geçen yıl biraz daha büyüyen, gelişen ilçemiz Gölhisarımız için Belediye Başkanımız sayın İbrahim Sertbaş'a ve değerli Meclis üyesi arkadaşlarımıza bir çağrıda bulunmak düşüncesiyle bu yazımı kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyorum.
Biliyoruz ki güzel, şirin İlçemizin ana gelir kaynağını tarım ve hayvancılık oluşturuyor. Bu alanda istihdam sağlayıcı gelişmeler olumlu yönde seyrediyor.
Tarihi Kbiyra antik kentimiz her geçen gün yeryüzüne çıkartılan eşsiz eserlerle ülke ve dünya genelinde tanınmaya devam ediyor.
Kbiyra'nın önümüzdeki yıllarda yöremizin turistik ve ticari kalkınmasında en önemli lokomotifi olacağı kanaatini taşıyorum.
Ticari hayatımızda hareketlilik, küçük esnaf eksenli olarak sürerken; en canlı ve istihdam sağlayıcı sektörümüz ise inşaat sektörü olarak dikkatleri çekiyor.
Ben, saydığımız tüm bu güzel gelişmeler yanında yaşadığımız bir sıkıntıdan bahsederek buradan; sayın Belediye Başkanımıza ve değerli Belediye Meclisi üyelerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum.
Biliyorsunuz ki; ilçemizin iki ana caddesi mevcut.
Birisi Cumhuriyet Caddesi, bir diğeri ise; Recep Tayyip Erdoğan Caddesi. Cumhuriyet Caddesi ilçemizin can damarı durumunda. Ticaretimizin ana arteri olarak büyük bir yükün altında. Dolayısıyla artan araç sayısıyla birlikte; bu caddemiz artık trafik yoğunluğunu kaldıramaz hâle gelmiştir.
Öte yandan hemen yanıbaşında olan Recep Tayyip Erdoğan Caddesinin bazı bölümlerinde de trafik akışında benzer sıkıntılar yaşanmaktadır.
Artık her iki caddemiz için trafik akışını düzenleyecek, rahat bir nefes aldıracak olan " tek yön " uygulamasına geçilmesi elzem gibi gözüküyor.
Bu uygulamayla öncelikle trafik yoğunluğuyla adeta boğulan Cumhuriyet Caddesi nefes alacak, rahatlayacak, öte yandan da Recep Tayyip Erdoğan Caddesi'de ticari yönden hareketlenecek, bir ivme kazanacaktır.
Geçenler de Dirmilli bir arkadaşımız işyeri açmak için Gölhisar'da dükkan bulamadığından dert yanmıştı.
İşte böyle talepleri karşılayacak, istihdam sağlayıcı, özellikle dışarıdan gelecek müteşebbislerin önünü açacak, ilçemize katma değer katacak, büyüyüp gelişmesine, nüfusunun artmasına vesile olacak girişimler için alınacak " tek yön " kararı çok yerinde ve isabetli bir karar olacaktır.
Acizane kanaatlerimi siz değerli idarecilerimize arz ediyorum.
Sayın Belediye Başkanımız ve değerli Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız, gelin ilçemizin önünü açacak bu kararı bir an önce alınız.
Daha önce bu konuda yaşanan kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak, bir kaç kişinin dar ve kişisel öngörülerini dikkate almadan güzel ilçemizin kaderini olumlu yönde etkileyecek, ileriye dönük bu kararı hayata geçiriniz.
Göreceksiniz bu karar, caddelerimizi daha yaşanabilir kılacak, sosyal ve ticari hareketliliği artıracaktır.
Gölhisarımızın kalkınma ve büyümesinde çok önemli dönemin başlangıcı olacaktır.
Saygılarımla...
2025
Bülent Okunakol'un 'Gölhisar Belediye Başkanı ve meclisi üyelerine çağrımdır' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Bülent Okunakol'un 'Gölhisar Devlet Hastanesi farkındalık yaratmaya devam ediyor' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Bülent Okunakol'un 'Oynatmaya az kaldı!' adlı köşe yazısı.... Devamı
2025
Bülent Okunakol'un 'Katil Öcalan'ı affedenleri bu millet asla affetmez! Bu yolun sonu Kürdistan'a çıkar' adlı köşe yazısı... Devamı
2024
Bülent Okunakol'un 'Birisi lütfen şaka desin!' adlı köşe yazısı... Devamı
2024
Bülent Okunakol'un 'Gölhisar Devlet Hastanesi'nde eksik uzman hekim konusunda değişen bir şey yok!' adlı köşe yazısı... Devamı
2024
Bülent Okunakol'un 'Suriye'de her yol İsrail'e çıkıyor(demiştim)' adlı köşe yazısı... Devamı
2024
Bülent Okunakol'un 'Suriye'de olanları doğru şekilde okuyabilmek! Her yol İsrail'e çıkıyor' adlı köşe yazısı... Devamı
2024
Bülent Okunakol'un 'Suriye'de iç savaş ve çağrışımlar' adlı köşe yazısı Devamı
Yorumlar (0)