Taceddin Akbaş

İhsanda bulunmuyorsunuz bari gölge etmeyin beyler!!!

Taceddin Akbaş'ın 'İhsanda bulunmuyorsunuz bari gölge etmeyin beyler!!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

İHSANDA BULUNMUYORSUNUZ BÂRİ GÖLGE ETMEYİN BEYLER!!!

Cumhuriyet Gazetesi’nin Köşe(li) yazarlarından Barış Terkoğlu, Gazetesinin 16 Kasım tarihli nüshasında ve (Erdoğan Gaz Alıyor: Netanyahu Yargılanabilir mi?) başlıklı yazınında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı gaz almakla itham ediyor ve bu yorumun da kendisine değil, İyi Partili Zeki Üçok’a ait olduğunu ifade ediyor. Barış mâlum yazısında, “Savaş başladıktan ancak bir ay sonra Suudi Kralının ‘nazik dâveti’ ile ‘olağanüstü’ toplandılar. Bütün Arap ve İslâm devlet liderleri buluştular. Sıfıra sıfır elde var sıfırı açıkladılar. Netanyuhu’dan dalga geçer gibi. ‘İktidarınızı ve çıkarınızı korumak için sessiz kalın’ yanıtını aldılar…” demiş)

Barış Terkoğlu, mâlum yazısının devamında şunları söylemiş:

“Filistin halkının ekmeği yok ama siyasetçiler için Filistin’in ekmeği bol. Dün Erdoğan grup toplantısında konuşunca bir kez daha aynı soru gündeme geldi:

Netanyahu savaş suçundan yargılanabilir mi? İyi Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı emekli askeri hâkim Ahmet Zeki Üçok’un bu sorunun yanıtına çalıştığını biliyordum. Açıp sordum.

‘Savaş suçları mahsus suç olmadığı için bu suçları herkes işleyebilir’ diyen Üçok, savaş hukuku kurallarının ve ihlaline karşı yaptıranların Cenevre Sözleşmelerinde yer aldığında hatırlattı. Somut olaylar üzerinden giderek açıklamaya çalışalım:

İsrail, 17 Ekim günü el Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırı da yaklaşık 500 kişinin ölmesine neden oldu. Sözleşmenin 18. Maddesi ‘yaralıları, hastaları, malülleri, loğusa kadınları tedavi için teşkil edilen sivil hastaneler, hiçbir veçhile taarruza uğramazlar’ diyerek hastane bombalanmasını açık olarak savaş suçu saymıştır. Aynı sözleşmenin 23. Maddesi ‘düşman dahi olsa, münhasıran sivil halka mahsus her türlü ilaç ve sıhhi malzeme sevkiyatının ve keza dini lavazımın serbestçe geçmesine müsaade edilecektir’ denmesine karşın İsrail, ilk günden itibaren Gazze’yi dünyaya kapatmış, insani yardımların geçişine dahi izin vermeyerek savaş suçu işlemektedir.

Üçok’a göre İsrail, sözleşmenin 49. Maddesini Gazze’nin güneyini boşaltarak, 54. Maddesini elektrik ve su tesislerini bombalayarak ihlal etmiştir…’ Ancak, İsrail Devleti BM Adalet Divanı’nın yargılama yetkisini kabul etmediği için burada yargılanması mümkün değildir.’ Diyor, ama hemen ardından da “İsrailliler tarafından Filistin topraklarında işlenen savaş suçlarının yargılanması için, Filistin Devlet Başkanı UCM’ye başvuruda bulunabilir…”

Hâsılı; Yazar, Ahmet Zeki Üçok’un, “Erdoğan’ın iç politikaya yönelik hukuki altyapısı olmayan amiyane tabirle tam olarak gaz verici miting söylemidir…’’ sözünü müstehzi bir şekilde köşesine iktibas ederek Erdoğan’ın eleştirmiş…

YAZAR’A GÖRE, EROĞAN’IN SÖYLEMİNİN ALTI BOŞ İMİŞ! PEKİ SENİN ERDOĞAN’IN SÖZÜNÜN ALTINI DOLDURABİLECEK BİR SÖZÜN VAR MI? Ve GAZZE’YE BİR YARDIMDA BULUNDUN MU?

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; İyi Partili Üçok, Emperyalist destekli Siyonist, terörist ve korsan İsrail Devleti’nin 75 yıldır Filistinlilere ve Gazzelilere çektirdiği çileler, orada işlediği cinâyetler, yaptığı soykırımlar ayrı bir değerlendirme konusu; Gazzenin üstünü, sivillerin, çocukların, yaşlıların, kadınların, okulların ve hastanelerin tepesine 40 küsur gündür gökten yağmur gibi füze ve toplarca bomba yağdırdığı Gazze için Netanyahu’yu en azından durdurmak, belki de gözünü korkutmak ve savaş suçlusu saydırmak için çalışıp çabalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının altının boş olduğunu iddia ediyor ve o konuşmaların gaz almaktan öteye geçmeyeceğini söylüyor… Peki, Bay Barış seni bilmiyorum ama senin Gazeten, gönül ve meccanen destek verdiğin Partin ve danışmalarda bulunduğun Efendilerin bugüne kadar savaş yorgunu Filistinliler ve Siyonist asker ve polislerin, hattâ bazı silâhlı sivillerin her türlü işkencesine maruz kalan Gazzeliler için ne yaptılar? Yani oturdukları yerden ahkâm kesen baylar bayanlar, bırakın herhangi bir yardımda bulunmayı, Filistinlilerin veya Gazzelilerin yüreklerine su serpecek, yanmakta olan ciğerlerini soğutacak kelimeler edip acılarını paylaşacak bir cümle kurdular mı acaba? Ben görmedim, duymadım, bilmiyorum… O nedenle ben sayın yazara ve fahrî danışmanlarına ya da danışmalarda bulunduğu uzmanlara, Amerika (ABD) yurttaşı ve New York eski Valisi Theodore Roosevelt’in “NEREDE OLURSANIZ OLUN, ELİNİZDEKİLERLE YAPABİLECEĞİNİZİ YAPIN!..” şeklindeki sözünü hatırlatmak, sonra da kendi görüşlerimi özetleyerek satırlarımı noktalamak istiyorum:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), bir Hadis-i Şeriflerinde, “Kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin. Buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmiyorsa buğuz etsin ki bu da imanın en zayıf derecesidir…” buyuruyor. Ve T. C Devleti’nin seçilmiş, hem de üst üste iki kere seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın da İsrail’in Gazze’de 40 küsur gündür işlediği cinayetleri, yaptığı katliam ve soykırımları durdurma imkânı olmadığını bildiği için bazı devletlerin yetkilileriyle görüşüyor, toplantılar yapıyor hem diliyle düzeltmeye çalışıyor hem de kalbiyle buğuz ediyor… Ancak Barış Terkoğlu ve arkadaşları, günüldaşları, yoldaşları, artı akıl hocaları bunu bile yapmıyor-yapamıyorlar ama Erdoğan’ı gaz almakla suçluyorlar! Ben de onlara ‘ihsanda bulunmuyorsunuz bâri gölge etmeyin baylar bayanlar ve Gazze’de kayanlar!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

İMKÂNIN SINIRINI GÖRMEK İÇİN, İMKÂNSIZI

DENEMEK LÂZIM… Fatih Sultan Memed Han

İMÂN VARSA İMKÂN DA VARDIR… Anonim

İMKÂNSIZLA İMKÂN DÂHİLİNDE OLANIN

ARASINDAKİ TEK FARK, İNSANIN KARARLILIK Atasözü

DERECESİDİR!.. Tommy Lasorda

YAHUDİ’Yİ KORKUTMAK, ÖLDÜRMEKTEN YEĞDİR!

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Binlerce Kişi Filistin'e Destek İçin Yürüdü
Bölgesel

Binlerce Kişi Filistin'e Destek İçin Yürüdü

Fatih’te sivil toplum kuruşu temsilcileri tarafından binlerce kişinin katıldığı Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi.

Kütahya’dan Filistin’e destek
Bölgesel

Kütahya’dan Filistin’e destek

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, ortaokul öğrencisi biriktirdiği harçlığını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Filistin’e bağışladı.

İsrail, Şifa Hastanesinden Çekildiğini Duyurdu!
Dünya

İsrail, Şifa Hastanesinden Çekildiğini Duyurdu!

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nden çekildiğini duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü, kuşatma sırasında 21 hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Tüm Dünya Filistin için ayakladı
Dünya

Tüm Dünya Filistin için ayakladı

İngiltere başta olmak üzere Ürdün, Irak, Pakistan, Tunus’ta binlerce kişi Filistin’e destek için yürürken, “Soykırımı durdurun” çağrısı yaptı.

Yediler 4-6 Yaş Kur’an Kursu Miniklerinden Anlamlı Hareket: Filistin'e Yardım Etti! - Haberler
Yaşam

Yediler 4-6 Yaş Kur’an Kursu Miniklerinden Anlamlı Hareket: Filistin'e Yardım Etti! - Haberler

Bilecik’te Yediler 4-6 Yaş Kur’an Kursu minikleri örnek davranış sergiledi.

Elazığ’dan Filistin'e destek
Bölgesel

Elazığ’dan Filistin'e destek

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "özgür Filistin’in yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.