Taceddin Akbaş

İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu

Taceddin Akbaş'ın 'İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

İSRAİL FİLİSTİN TOPRAKLARINA GECE DEĞİL, GÜNDÜZ KONDU!

Biraz tarih, coğrafya bilen veya okuyan ve bölge meseleleriyle az çok ilgilenen herkesin bileceği gibi, Emperyalist destekli, Müslüman umursamazlı, kara-kirli paralı ve Siyonist kökenli Yahudiler; Vaktiyle Filistin’de çok sayıda arsa, arazi kiralamış, satın almış ve sinsi sinsi Filistin’e yerleşmişler; 1947 yılında da korsan İsrail Devletini resmen kurmuşlar ve bunu dünyaya duyurup dosta düşmanı îlan etmişlerdi! Ve korsan, Siyonist, işgalci, yayılmacı ve azılı bir İslâm düşmanı olan İsrail devletini (İslâm Ülkeleri arasında) ilk tanıyan ülkelerden biri biz olurken, Müslüman Cezayir’i en son tanıyan ülkeler arasındaki yerimizi almış maalesef! Yani, 8 milyon kadarı İsrail’de ikâmet eden Yahudilerin şu andaki ve Yeryüzündeki toplam sayıları 20-25 milyon civarında. Ve bu toplam 20-25 milyon Yahudi’den 5 milyon kadarının Siyonist olduğu ve bu Siyonist Yahudilerin de Dünya ticareti ile basın yayın organlarını ellerinde bulundurduğu, dolayısıyla da başta ABD olmak üzere bir çok Avrupa ülke yöneticisini yönlendirdiği, yönlendiremediği yöneticileri de (Başkan Kenedi, Kral Faysal, Ziyaülhak ve benzerlerinde olduğu gibi) devlet adamlarını bir şekilde ya yok ettirdiği ya da darbeler yoluyla iktidardan-yönetimden uzaklaştırdığı herkesin mâlumudur!

Kısacası ve açıkçası; Siyonist Yahudiler 70-75 yıl öncesine kadar Alman, Avusturalyalı veya Fransız olarak tanımlanır “İncil’in Filistin topraklarına sürülmesi gereken yabancılar” olarak tanınırlardı. Ki, İsrailliler, Avrupalılar tarafından vaftiz edilmiş olsalar bile, dünyanın gözünde gönlünde ‘’Doğulu ötekiler” idiler! Dolayısıyla da Avrupa’dan sürülmeliydiler. Avusturalyalı ve Yahudi bir gazeteci ve aynı zamanda zengin bir babanın oğlu olan Theodor Herzl, Avrupalıların bu ırkçı yaklaşımlarını reddetmek yerine kendisine Siyonizm’in maksadına hizmet etmeyi şiar edinmiş ve böylece Siyonizm, modern ırkçılığın bir dünya görüşüyle sentezlenmesine neden olmuş bir Yahudi! Yani Yahudi Theodor Herzl 1896 da yazdığı Judenstaat (Yahudi Devleti) isimli bir kitap ta Siyonizm’in kuruluşunu anlatmış 1897’de de 1. Siyonist Kongre ile Dünya Siyonist Teşkilâtını kurmuş olan azılı bir Yahudi! Çünkü, Herzl’in niyeti, kurulacak olan bir Yahudi devleti vasıtasıyla Yahudiler Avrupa medeniyetine dahil etmekti. Ki, bunu başarabilmek için Avrupalılar gibi davranmalı, onlar gibi yaşamalı ve kendileri dışında kalan tüm insanları ötekileştirme, hattâ hayvan yerine koyma niyetinde idi! Yani Siyonizm’in ve Siyonist İsrail Devleti’nin tarihi çok eski olmasa da bugün için bazı İslâm Ülkesi yöneticileri ve gazetecileri dâhil birçok Avrupa Ülkesi yöneticisini parmağının ucunda oynatacak kadar güçlü!

Yine herkesin malumu olduğu üzere, ortalama bir insan yaşı kadar bir yaşa sahip olan Siyonist İsrail Devleti bugün Filistin toprakları üzerinde istediği gibi at koşturuyor, Müslümanların ilk kıbleleri, dolayısıyla da kutsal mekanları olan Mescid-i Aksaya Müslümanları sokmuyor, Gazze’yi de aylardır bombalıyor, yardım kuruluşlarını içeri almıyor, çoluk çocuk demeden, kadın kız demeden, hasta, yaşlı ya da sivil demeden herkesi öldürüyor… Amma velâkin, Türkiye ve bir iki ülke hariç, 60’ya yakın İslâm ülkesinden ve toplam sayıları 200’den fazla olan dünya devletinden ciddi bir tepki gelmiyor. Ve bırakın gerisini Yahudi Ürünlerine bile herhangi bir boykot gelmiyor!

Velhasıl-ı kelâm; bazı yazarlar İsrail Devletini “Gecekondu Devleti” olarak yorumluyorlar ama bence İsrail bir Gecekondu Devleti değil, tam bir ‘Gündüzkondu Devleti!’ Çünkü İsrail Filistin’e güpegündüz ve davul zurnayla geldiği gibi, yıllardır Filistin’i, Mescid-i Aksa’yı ve Gazze’yi Müslüman Filistinlilere dar ediyor ve başta 2 milyarlık İslâm Âlemi olmak üzere 8 milyarlık insanlık alemi bu soykırımı belgesel izler gibi izliyor maalesef!

Hülâsâ-i netice; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) “Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir…” buyururken, “Kenar-ı Dicle de bir kurt kapsa koyunu, gelirde Adl-i İlâhi Ömer’den sorar onu…”; Hz. Mevlânâ (r.aleyh) “Şems (Kuddise sirruh ) bana bir şey öğretti. ‘Dünyada bir Müslüman üşüyorsa sen ısınma hakkına sahip değilsin dedi” derken, Kendisi de “Kötü havalarda insan dosta aç olur. Bir araya gelse dost dosta ilaç olur. Bahçede tek gül bir şeye benzemez. Öbek öbek olduğunda baharda taç olur!’’ diyor… Yani Sevgili Peygamberimiz, dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslümanın bir başka Müslümanın derdine ortak olmasını emrederken; 4 büyük halifeden biri ve 4.’sü olan, adaletiyle-âdil yönetimiyle ünlenen Hz. Ömer (r.a) de dünyanın öbür ucundaki bir Müslümanın koyununun bir kurt tarafından kapılmasından kendisini sorumlu tutuyor… Şems Hazretleri ise, dünyanın neresinde olursa olsun üşüyen bir Müslüman varsa eğer, başka bir Müslümanın ısınmasını yanlış buluyor ve Hz. Mevlânâ, bir olmanın beraber olmanın ve dayanışmanın önemini vurguluyor! Peki bugünkü sayılar 60’ı bulan İslâm Ülkeleri veya Müslüman toplulukları burunlarının Doğu Türkistan ve Arakandaki Müslümanlar ile burunlarının dibindeki Filistinli Müslümanların dertleriyle neden dertlenmezler ve ilk kıbleleri olan Mescid-i Aksa’ya niçin sahip çıkmazlar acaba?’ diye soruyor, herkese ‘şuurlu-bilinçli ve mesuliyet duygulu’ saygılar sunuyorum.

ALLAH (c.c) İÇİN SİZE SIĞINAN KİMSEYE SIĞINAK OLUN.

ALLAH İÇİN İSTEYEN KİMSEYE VERİN. SİZİ DÂVET EDENE

İCÂBET EDİN, SİZE BİR İYİLİK YAPANA KARŞILIĞINI VERİN

EĞER ONUN KARŞILIĞINI VERECEK BİR ŞEY BULAMAZSANIZ

KARYŞILIKTA BULUNDUĞUNUZA KANAAT GETİRİNCEYE

KADAR ONUA DUA EDİN… Ve MÛ’MİNLER BİRBİRLERİNİ

SEVMEKTE, BİRBİRLERİNE ACIMAKTA, BİRBİRLERİNİ

KORUMAKTA BİR VÜCUT GİBİDİRLER… KİŞİ SEVDİĞİYLE

BERABERDİR… Ve HAKSIZLIK KARYISINDA SUSAN DİLSİZ

ŞEYTANDIR. Hadis-i Şerif

BAŞBAŞA VERMEYİNCE TAŞ YERİNDEN KALKMAZ!

BAŞKASINA YARDIM ETMEYEN, KÖTÜ GÜNÜNDE DE

YALNIZ KALIR… DAYANIŞMA İÇİNDE YAŞAMAK

TEHLİKELERE KARŞI BİNLİKTE OLMAK DEMEKTİR!

Atasözlerinden seçmeler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Ahed Tamimi Hapisten çıkacak mı? Filistinli Cesur Kız Ahed Tamimi serbest kalabilir
Yaşam

Ahed Tamimi Hapisten çıkacak mı? Filistinli Cesur Kız Ahed Tamimi serbest kalabilir

Filistinli aktivist Ahed Tamimi'nin hikayesi: İsrail askerlerine kafa tutuşu, tutuklanması ve serbest bırakılması. Ahed Tamimi'nin direnişi ve Filistin davasındaki simgesel rolü.

Bucak İmam Hatip Lisesi öğrencileri Filistin için seferber oldu
Bölgesel

Bucak İmam Hatip Lisesi öğrencileri Filistin için seferber oldu

Bucak Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Filistin'de yaşananlara kayıtsız kalmayarak harçlıklarını bağışladı. Kampanyaya öğrenci, öğretmen ve personel de destek verdi.

Bakan Tunç Filistin'de şahit olanların sayısını paylaştı
Yaşam

Bakan Tunç Filistin'de şahit olanların sayısını paylaştı

Hükümlü ve tutukluların ürettikleri ürünlerin sergileneceği İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı açılışına katılan Adalet Bakanı Tunç gündeme daire açıklamalarda bulunarak, “Gazze’de bir insanlık suçu işleniyor. 11 binden fazla Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Bunun yüzde 80’e yakını kadın ve çocuklardan oluşuyor“ dedi.

Burdur MAKÜ'de Filistin konferansı
Etkinlik

Burdur MAKÜ'de Filistin konferansı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi rektörlüğü tarafından düzenlenen konferansta, Filistin meselesi ele alındı.

Burdur Kemer'de Filistinli kardeşlerimiz için hayır çarşısı
Bölgesel

Burdur Kemer'de Filistinli kardeşlerimiz için hayır çarşısı

Burdur'un Kemer ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Filistinli vatandaşların yararına "hayır çarşısı" düzenlendi. Kermes, ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılandı.

Çavdır halkı Filistin'e destek için seferber oldu
Etkinlik

Çavdır halkı Filistin'e destek için seferber oldu

Burdur'un Çavdır ilçesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki olarak düzenlenen hayır çarşısına ilçe sakinleri ve esnaflar yoğun ilgi gösterdi.