Taceddin Akbaş

Kurt'un projelerine sahip çıkan aday da şehir de kazanır!

Taceddin Akbaş'ın 'Kurt'un projelerine sahip çıkan aday da şehir de kazanır!' adlı köşe yazısı. Taceddin Akbaş, yazdığı köşe yazısıyla 2019 yılında Burdur Belediye Başkan adayı olan Deniz Kurt'un projelerinin önemine dikkat çekti.

Taceddin Akbaş

KURT’UN PROJELERİNE SÂHİP ÇIKAN ADAY DA ŞEHİR DE KAZANIR!

Hatırlanacağı üzere Ülkemiz de ‘en son’ Yerel Seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılmış ve İlimizin Belediye Başkanlığını kazanma ihtimali en yüksek iki partiden biri AK Parti, diğeri ise CHP idi. Ve o dönemde Ak Parti’nin Adayı, Parti’nin Ar-Ge’cisi ve İl Teşkilat Başkanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat mezunu Deniz Kurt, CHP’nin adayı ise serbest Eczacı Ali Orkun Ercengiz idi. Ve Ercengiz 28 Mart 2014 de olduğu gibi, 31 Mart 2019 da yapılan Yerel Seçimleri de kazanmış ve (CHP’den) 2. kez Burdur Belediye Başkanı olmuştu…

KURT’UN KENDİSİ ADAY DA OLMADI, BAŞKAN DA ANCAK “PROJELERİ” MUHAKKAK UYGUYANMALI!

Bu kadar hatırlatmadan sonra sözü 31 Mart 2024 de yapılacak olan Yerel Seçimlerde de aday adayı olması beklenen, ancak Parti yönetiminden yeşil ışık alamadığı için olsa gerek aday adaylığı müracaatında bulunmayan Deniz Kurt’un kendisine değil, projelerine getirmek istiyorum:

Şöyle ki; AK Parti’nin ve Cumhur İttifakının ortak adayı olarak 31 Mart 2019 da yapılan Yerel Seçimlere hummalı, planlı ve projeli bir şekilde hazırlanan ve ‘Görkemli Proje’ adını verdiği bir tanıtım toplantısında 15’i vizyon olmak üzere 79 projesini açıklayan dönemin AK Parti’nin Burdur Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’un tüm projeleri ‘o sırada ve bazı vatandaşlarımız arasında’ büyük heyecan uyandırmıştı. Meselâ, Kurt’un, başta yıllardır aynı şekilde bekleyen, dolayısıyla da işlevini ve câzibesini yitiren Cumhuriyet Meydanı’nı Burdur’un cazibe ve alışveriş merkezi ve İlin gövdesi yapma; ayrıca şu an yıkılmayı bekleyen ve yerine ne yapılacağı belli olmayan İl Özel İdaresi binasını Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Parkı, Gazi Caddesi ve Adliye Caddesi ile bütünleştirme projesi büyük ilgi görmüştü. Çünkü Kurt, bahsime konu projesinde alt geçit projeleri ve Cumhuriyet Meydanının altında çok katlı otoparkı bulunan ve battı çıktı girişleriyle Burdur’un trafik problemini çözmeyi, dolayısıyla da keşmekeşi ortadan kaldırmayı hedeflemiş ve içerisinde yeşilliğin hâkim olacağı geniş ve refah bir Meydan planı yapmıştı…

Kısacası; Deniz Kurt’un, Kentin şehircilik ihtiyaçlarını karşılayacak ve kentin problemlerine çözüm üretecek olan projeleri, bazı insanları veya şehircilikten ya da plandan projeden anlayan kişileri ümitlendirmişti. Çünkü Kurt insana dokunan ve politikadan uzak Belediyecilik anlayışı sayesinde ve 15 başlıkta oluşturduğu 75 gerçekçi proje için dönemin parasıyla 800 milyon liralık yatırımlarla yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlayacağını açıklamıştı! Ancak, halkımızın birçoğunun bu projelerden haberi olmamış, olanlarca da inandırıcı bulunmamış veya politik mülâhazalar etkili oluş olmalı ki, Kurt’a Başkan olacak sayıda bir oy vermemişti!

O dönem de ve MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda ve görsel eşliğinde (Belediye Başkanlığına getirilmesi halinde) yapacağı çalışmalar ve yatırımlar hakkında geniş geniş ve detaylı bilgiler veren Deniz Kurt; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimleri manifestosundan feyz ve güç alarak çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için çeşitli projeler ürettiklerini söylemişti… Ve 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler de aday olması ve kazanması hâlinde eski projelerine neler ilâve eder veya etmezdi ve seçilmesi halinde projelerinin ne kadarını hayata geçirebilirdi onu bilmiyorum, ama İlimiz için ciddi projeler üretmesi ve planlar yapması bile insana heyecan ve umut verdi!

Her neyse; dileyen okurlarım Deniz Kurt’un Burdur Belediye Başkanlığına adayı olduğu sırada hazırladığı birbirinden değerli, il ölçeğinde mega projelerinin CD’sini veya yazılı dokümanını kendisinden isteyebilir ve istifade edebilirler… O nedenle ben, sözüm geçen Belediye Başkanı adaylarına veya danışmanlarına bir hatırlatma yaparak yazımı noktalamak istiyorum:

KURT’UN PROJELERİNİN HAYÂLİ BİLE GÜZEL Dİ!

Ben Deniz Kurt’un birbirinden değerli projelerini bir Mevlânâ hikayesiyle kıyaslamak ve özetlemek istiyorum:

Hz. Mevlânâ, Şems’in hasretini çeker ve kendisini her yer de ararken, Konya da yalancılığıyla ünlü olan bir kişiyle karşılaşır. O kişi Hz. Mevlânâ’ya, Bağdat’ta Şemsi gördüğünü söyler. Ve Hazret ânında hırkasını çıkarıp o kişiye hediye eder. Ve yanındakilerden biri ‘Bu adam yalancının biri ve bu söylediği de yalandır efendim, neden hırkanızı verdiniz?’ der. Hazret te, “Ben Onun yalanına hırkamı verdim. Doğru söyleseydi canımı verirdim” der.

Bendeniz de Deniz Kurt’un o dönemki plan ve projelerine inandım ve hayata geçirilebilir buldum, dolayısıyla da heyecanlandım. Yani kendisini Burdur Belediye Başkanı adaylığı sırasında tanıdığım Deniz Kurt’un bence hiçbir projesinin yalan olmadığı-olmayacağı gibi, uygulanabilir olduğu ve projelerinin tamamı hayata geçirilemese dahî, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ve 7 bin kişiye istihdam imkânı sağlayacak olan projesi bile beni heyecanlandırdığını hatırlatmak istiyorum…

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; Deniz Kurt’un şehir plancılarından ve Burdur’un derdiyle dertlenen kişilerde oluşan bir heyete hazırlattığını düşündüğüm ve hayata geçilmesinin mümkün olacağına inandığım projeleri ilimiz için hâlâ geçerlidir ve değerlidir… O nedenle, ben ‘Deniz Kurt’un projelerine kopya edecek demeyeyim ama’ sahip çıkacak olan bir adayın kendisi Belediye Başkanlığını kazanacağı gibi, ilini de kazandıracağını düşünüyor ve bugünkü yazımı ‘genelde olduğu gibi’ bugün de bir ayet-i kerîme ve bir hadis-i şerifle noktalamak istiyor, herkes saygılar sunuyorum.

Allah (c.c) size, emânetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman da adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi bilmekte, her şeyi görmektedir. (Nisâ, 4/58)

İş ehli olmayan kimseye verildiğinde kıyâmeti bekle! (Hadis)

ÖYLE BİR DEVİR DE YAŞIYORUZ Kİ, ZEKÂ VE

YETENEK DIŞINDA HER ŞEY KABUL GÖRÜYOR!

İlber Ortaylı

YETENEKLERİNİZİ BİLİYORSANIZ KOLAYLIKLA

İLERLEYEBİLİRSİNİZ. KALABALIĞA BAKIN, AZİMLİ

YÜRÜYENE HERKES YOL VERİR. Herbert N. Casson

HİÇBİR ŞEY KARAR VERME YETENEĞİNE SAHİP OLMAK

KADAR ZOR VE ONUN KADAR KIYMETLİ DEĞİLDİR!

Napolyon Bonapart

YETENEKLİ BİR İNSANIN ARKASINDA, HER ZAMAN

YETENEKLİ BAŞKA İSANLAR VARDIR. Çin atasözü

İŞLEYENDEN AL BECERENE VER! Türk Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

01
MAYIS

2024

Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!

Taceddin Akbaş'ın 'Karayolu güvenliği ve trafik haftası ile iş güvenliği haftasını kutlarken!' adlı köşe yazısı Devamı

30
NİSAN

2024

Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı

Taceddin Akbaş'ın 'Bayramlar kavga dövüş değil barış nedeni olmalı' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün ben 'Kardeş Haftası'na bir daha değinmek istiyorum' adlı köşe yazısı Devamı

29
NİSAN

2024

Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü

Taceddin Akbaş'ın 'Gün 'Hazreti Mevlanaları ve Hacı Bektaş-ı Velileri örnek alma günü' adlı köşe yazısı Devamı

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Burdur'da Deniz Kurt, milletvekili aday adaylığını açıkladı
Bölgesel

Burdur'da Deniz Kurt, milletvekili aday adaylığını açıkladı

Burdur'un sevilen iş adamı Deniz Kurt, AK Parti Burdur Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu il binasında yaptı. İşte detaylar..

Burdur'un genç yüzlerinden Deniz Kurt hızlı başladı
Bölgesel

Burdur'un genç yüzlerinden Deniz Kurt hızlı başladı

Burdur'da AK Parti'nin genç yüzlerinden, iş insanı AK Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı Deniz Kurt, ilçe ziyaretlerine hızlı başladı.

AK PARTİ BURDUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DENİZ KURT’TAN SERT AÇIKLAMA
Bölgesel

AK PARTİ BURDUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DENİZ KURT’TAN SERT AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günler içerisinde Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye başkan adayı olarak doğrudan şahsımı hedef alan, kişilik haklarıma saldıran ve asla temiz siyaset anlayışı ile bağdaşmayan broşürler dağıtılmıştır. Bunları dağıtarak seçimi kazanabileceklerini zanneden karanlık kafaları ve …

Raylar kaldırılıyor, yeni cazibe merkezi oluyor
Bölgesel

Raylar kaldırılıyor, yeni cazibe merkezi oluyor

Burdur Cumhur İttifakı’nın Burdur Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt, 5’i vizyon 79 projesini açıklamıştı. Deniz Kurt’un projeleri Burdur’da büyük beğeni toplarken vizyon projeleri ise dost meclislerinin ana gündem maddeleri haline geldi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Burdur Belediye …

SOYLU SÖZ VERDİ: DENİZ KURT BAŞKANIMIN EMRİNDEYİM
Bölgesel

SOYLU SÖZ VERDİ: DENİZ KURT BAŞKANIMIN EMRİNDEYİM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart Yerel Seçimlerine 1 hafta kala bugün Burdur Cumhuriyet Meydanında seçmenle buluştu. Kalabalık bir gruba seslenen Soylu saat: 18:00'de başlayan mitingde hem coştu, hem de coşturdu. Soylu, yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde …

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU BUGÜN BURDUR’DA!
Bölgesel

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU BUGÜN BURDUR’DA!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçim çalışması kapsamında Cumhur İttifakı AK Parti Burdur Belediye Başkan adayı Deniz Kurt’a destek olmak için Burdur’a geliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasını yapacağı Cumhuriyet Meydanı’nda tüm hazırlıklar tamamlanırken, saat 17:30'da başlayacak …