Küçücük müstakil ev yapımı maliyetini biliyor musunuz? Rakam dudak uçuklatıyor

100 metrekare müstakil bir evin inşaat maliyeti, resmi işlemler, beton, demir, briket, kalıp, elektrik, su tesisatı, duvar örülmesi ve sıva-boya, harçlar, şap, su yalıtımı, çelik kapı, pimapen doğramalar, mutfak ve banyo dolarları, hafriyat işleri, laminat parke, çalışanların SGK ödemeleri ve ekstra giderler dahil 1,1 milyon TL olarak hesaplandı.

Küçücük müstakil ev yapımı maliyetini biliyor musunuz? Rakam dudak uçuklatıyor

Ev yaptırmak isteyenler güncel ev yapım maliyetlerini merak ediyorlar. 100 metrekare müstakil bir evin inşaat maliyeti ne kadardır?

Konut fiyatlarındaki aşırı yükselişlerden dolayı insanlar ev yapım maliyetlerine dair büyük bir ilgi oluştu. Uygun bir arsası olanlar kendi evlerini yaptırmanın araştırmasını yapıyorlar. Bunun için de güncel inşaat maliyetleri birim birim sorgulanıyor. 100 metrekare müstakil bir ev kaç TL fiyatla mal edilebilir? 100 metrekare müstakil evi yaptırmak için ne kadarlık bir bütçe gerekir?

100 METREKARE EVİN İNŞAAT MALİYETİ!

İnşaat maliyetleri hesaplanırken çok farklı maliyet kalemleri bulunmaktadır. Bu maliyet kalemlerinin ortalama fiyatları üzerinden bir hesaplama yapılıyor. Bu maliyet talep edilen niteliklere, inşaatın yapılacağı yere ve diğer parametrelere göre değişebilmektedir.

100 metrekarelik müstakil bir evin resmi projesinin hazırlanması, zemin etüdü, çeşitli harçlar gibi resmi işlemlerde ortalama 90.000 TL civarında bir maliyet çıkmaktadır.

100 metrekare evin inşaatında ortalama 80 metreküp beton kullanılmaktadır. C-25 pompalı betonun KDV ve nakliye dahil fiyatı metreküp başına 2.100 TL olarak uygulanmaktadır. Toplam beton maliyeti ise 168.000 TL olmaktadır.

100 metrekarelik müstakil bir evin inşası için 5 ton demir harcanacaktır. Bu demirin güncel maliyeti nakliye dahil 105.000 TL tutmaktadır.

Duvarlar için kullanılacak olan briketlerin maliyeti 25.000 Tl olarak bildirildi. Bu kalıp işçiliğinde ise 130.000 TL’lik masraf çıkmaktadır.

Elektrik tesisatının malzeme ve işçiliği 50.000 TL, su tesisatına ise ortalama 60.000 TL para gidecektir.

7.500 TL ve üzeri emekli maaşı alanlara 31 Ekim'e kadar ödeme yapılacak 7.500 TL ve üzeri emekli maaşı alanlara 31 Ekim'e kadar ödeme yapılacak

Özgür Erdursun'dan nokta atışı hesaplama! Asgari ücretin kaç TL olacağını açıkladı! Özgür Erdursun'dan nokta atışı hesaplama! Asgari ücretin kaç TL olacağını açıkladı!

Bankalar vites yükseltti! Parasını yatırana 10.535 TL kazanç! Bankalar vites yükseltti! Parasını yatırana 10.535 TL kazanç!

Bu evin yapımında duvar örülmesi ve sıva-boya işlemleri için malzeme ve işçilik dahil 197.000 TL’lik bütçe gerekmektedir.

Harçlarda kullanılacak olan kum 6.000 TL, çimento da 6.000 TL tutar. Şap işçiliğinin masrafı ise 8.000 TL olur. Su yalıtımının toplam maliyeti de 40.000 TL’yi bulur.

Çelik kapı ve ev işçi kapılar için 50.000 TL bütçe gerekir. Pimapen doğramalar 60.000 TL maliyetle yapılabilir. Mutfak ve banyo dolarları ile tezgahlar da 80.000 TL ödemeyi gerektirecektir. Hafriyat işleri 20.000 TL, laminat parke ise 18.000 TL tutar. Çalışanların SGK ödemeleri ise 25.000 TL’yi bulur. Ekstra giderler için ise 50.000 TL ayrılmalıdır.

Tüm bu maliyet kalemleri hesaplanıp ortalama bir maliyet çıkarıldığında 100 metrekarelik bir evi inşa ettirebilmek için arsa maliyeti hariç 1,1 Milyon TL bütçe gerekmektedir.

usakgundem

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

"Karşılıklı yapılan görüşmeler sonrası belirlenen fiyat çiftçimize hayırlı olsun"
İş Dünyası

"Karşılıklı yapılan görüşmeler sonrası belirlenen fiyat çiftçimize hayırlı olsun"

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, bu yıl uygulanacak şerbetçi otu fiyatları belirlendi.

Buğdayda Maliyet Rekoru! TMO'dan Fiyat Bekleniyor!
İş Dünyası

Buğdayda Maliyet Rekoru! TMO'dan Fiyat Bekleniyor!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2024 yılı bir kilogram buğday üretim maliyetini 10,87 lira olarak açıkladı. Bayraktar, TMO'nun hasat başlamadan buğday fiyatını açıklamasını ve üretim maliyetini dikkate almasını istedi.

Bucak Belediyesinin borcu ne kadar? Seyir terası maliyeti belli oldu
Bölgesel

Bucak Belediyesinin borcu ne kadar? Seyir terası maliyeti belli oldu

Bucak Belediyesi’nin mali tablosu belediye binasına asıldı. Bucak Belediyesi’nin toplam borcunun 217 milyon 826 bin 84 TL ve 63 kuruş olduğu, belediyeye ait 27 kalem yerin satıldığı görüldü.

Getron Yapay Zekâ Otomasyonuyla Tedarik Zincirinde Devrim Yaratıyor!
Yaşam

Getron Yapay Zekâ Otomasyonuyla Tedarik Zincirinde Devrim Yaratıyor!

Tedarik zincirindeki artan maliyetler, firmaların kâr marjlarını ve operasyonel verimliliğini tehdit ediyor. Getron Services yapay zekâ otomasyonuyla servis seviyesini yüzde 92'ye kadar yükseltiyor.

TÜİK Açıkladı: Ocak'ta İnşaat Maliyet Endeksi Yükseldi
Yaşam

TÜİK Açıkladı: Ocak'ta İnşaat Maliyet Endeksi Yükseldi

İnşaat maliyet endeksi, ocakta aylık bazda yüzde 15,70, yıllık bazda yüzde 67,87 artış gösterdi.

Gaziantep’te Yerel Bir Keşif: Isı Boyasıyla Enerji Tasarrufu
Yaşam

Gaziantep’te Yerel Bir Keşif: Isı Boyasıyla Enerji Tasarrufu

Gaziantep’te yaşayan Aleyna Arastacı, artan maliyetler ve son zamanlardaki tedarik krizi nedeniyle doğalgaza alternatif olarak enerji tüketiminde ortalama yüzde 40 ile 70 tasarruf sağlayan ısı boyası keşfetti.