Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekibi, Kurban Bayramı öncesinde yol kontrollerine ve aşı çalışmalarına devam etti.
Kurban Bayramı öncesinde kurban sevklerine ilişkin yol denetimleri artırılırken, kurban satış yerlerinde ise hizmetlerin aksamaması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
Denetim ve kontrol ekiplerince, hayvanların küpelerinin, sevklerde bulunması gereken aşılarının (büyükbaş hayvanlarda şap aşısı, küçükbaş hayvanlarda PPR aşısı), iller arası kurban sevklerinde veteriner sağlık raporunun, büyükbaş hayvanların pasaportlarının (kimlik belgesi), küçükbaş hayvanların nakil belgesinin (ırkı, cinsiyeti, yaşı) ve nakilde hayvan refahı muhteviyatında belgelerin olup olmadığı kontrol edilerek, hayvanların kimlik bilgileri ile uyumlu olup olmadığına bakıldı.
Kurban Bayramı döneminde 132,3 milyar TL'lik ödeme yapıldığı açıklandı. 2023 yılının Kurban Bayramı dönemine göre kartlı ödemelerin yüzde 93 oranında arttığı bildirildi.
Antalya ili Korkuteli ilçesi Aşağı Pazar mahalle muhtarı Tekin Korucu ve azaları kurban kesemeyen ailelere kurban payı ulaştırmak için hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu
9 Günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile Antalya sahillerinde yoğunluk azaldı.
9 günlük Kurban Bayramı'nda Ege ve Akdeniz sahillerinin yanı sıra Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'ne de 70 bin kişi akın etti.
ÜCRETSİZ KESİM MEMNUNİYETİ Konyaaltı Belediyesi Kurban Bayramı’nda Altınkum, Liman ve Siteler mahallelerinde oluşturduğu kurban kesim alanlarında ücretsiz kurban kesimi hizmeti veriyor.
Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazında camilere akın eden Bucaklı vatandaşlar, birbirleriyle bayramlaştı.
Yorumlar (0)