Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in vesilesiyle Kütahya Tavşanlı’dan yola çıkan hayır derneği, Akçalı ve Bay köylerinde toplam 300 öğrenciye bot ve mont hediye etti.
Vali Çelik, Bay Köyü İlk ve Ortaokulundaki öğrencilere yönelik düzenlenen hediye paketlerinin dağıtım programına katıldı. Burada sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden ve onlara bol bol kitap okumaları yönünde nasihatlerde bulunan Vali Çelik, daha sonra öğrencilerine hediyelerini teslim etti. Burada konuşan Vali Çelik, “Her yıl ülke içerisinde geleneksel hale getirdiğimiz hediyeleşme ve yardımlaşma duygusunu, ilimiz eğitimi için de sürdürüyoruz. Daha önceleri Şemdinli ilçemize yaptıkları desteği, merkeze bağlı köy okullarımızdaki öğrencilerimize de sunarak onlara bot ve mont hediye ettiler. Sıcak gönüllerini ve kalplerini bize açtılar. Biz önemli bir medeniyetin unsurlarıyız. Geçmişteki o kadim değerlerimizi, kardeşliğimizi ve sevgimizi paylaşabiliyorsak, o zaman biz ahlakımızın, vicdanımızın sesini dinlemiş olabiliriz. İşte o sesi dinlemek için buradayız. Bu çocuklarımız, ne zorluklarla hayata tutunma noktasındalar, anne babalar hangi fedakârlıklarla çocuklarını okutuyor, bunu hissetmeliyiz. Eminim ki bu çocuklar, ileride çok güzel işler yapacak ve ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayarak geleceğe ışık tutacaklardır. Ben tekrardan hayırsever derneğimize şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel hediyelerle ilimize gelmişler. Varolsunlar. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Vali Çelik’e plaket takdiminde bulunan dernek yöneticileri ise Hakkari’deki çocuklara destek olma fırsatı sundukları için Vali Ali Çelik’e şükranlarını ilettiler.
Bucak Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bucak Şubesi, Ramazan ayı boyunca topladığı sadakalar, fitreler, oruç fidyeleri ve zekatlar ile ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor.
Burdur Ticaret Borsası tarafından TOBB iş birliğiyle dağıtılan Ramazan yardımları, 800 aileye ulaştırıldı. Çekler yerel marketlerde kullanıldı.
Isparta Belediyesi, Aksu ilçesi Karağı köyünde Şehriban Akbay ve 3 çocuğunun yaşadığı evin yanarak kullanılamaz hale gelmesinin ardından harekete geçti.
İzmir Burdurlular Derneği, Ramazan ayında 400 aileye gıda, 50 aileye ise nakdi yardım ulaştırarak dayanışma örneği sergiledi.
Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde yetim çocuklara yönelik yardım kampanyası gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..
MHP Ağlasun İlçe Başkanı Fatime Savaş Öğüt, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına destek veren herkese teşekkür etti. Detaylar haberimizde.
Yorumlar (0)