Burdur

MAKÜ Burdur'daki yaşlı vatandaşları unutmadı

MAKÜ Yaşlılık Araştırmaları Merkezi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde Burdur'daki yalnız yaşayan yaşlıları ziyaret etti. "Yaşlanan Dünya, Yalnız Yaşlanan Burdur" projesi kapsamında toplumsal katkı sağlanıyor.

MAKÜ Burdur'daki yaşlı vatandaşları unutmadı

MAKÜ Yaşlılık Araştırmaları Merkezi’nden Anlamlı Toplumsal Katkı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde Burdur'daki yaşlı vatandaşları unutmadı. MAKÜ Yaşlılık Araştırmaları Merkezi gönüllü öğrencileri, Merkez Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile Burdur merkez ve ilçelerinde yalnız yaşayan yaşlıları evlerinde ziyaret ederek vefa gösterdi. Bu ziyaretler, yaşlılara destek sağlamak ve yalnızlıklarını bir nebze olsun gidermek amacıyla gerçekleştirildi.

Yalnız Yaşayan Yaşlılara Yönelik Projeler

Yaşlılık Araştırmaları Merkezi Müdürü ve Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Say Şahin, merkezin her yıl yaşlı bireylerle ilgili yerel düzeyde katkı sunacak bir tema belirlediğini ifade etti. 2024 yılı için belirlenen "Yalnızlık" teması kapsamında yürütülen "Yaşlanan Dünya, Yalnız Yaşlanan Burdur" projesiyle, yalnız yaşayan yaşlılara yönelik araştırma ve izleme çalışmaları devam ediyor.

Doç. Dr. Şahin, Burdur’da yalnız yaşayan yaşlıların düzenli olarak Yaşlılık Araştırmaları Merkezi tarafından ziyaret edilip, veri toplama ve izleme çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, Burdur’un TÜİK verilerine göre yalnız yaşayan yaşlı oranı en yüksek ilk beş il arasında yer aldığına dikkat çekerek, bu çalışmaların Burdur’daki yaşlıların ihtiyaçlarını tespit etmede büyük önem taşıdığını vurguladı.

Toplumsal Katkı ve Akademik Faaliyetler

Yaşlılık Araştırmaları Merkezi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin “Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkı” mottosu doğrultusunda, yerelde kamu kurumları, yaşlılıkla ilgili vakıf ve derneklerle iş birliği içinde faaliyetlerini sürdürüyor. Doç. Dr. Şahin, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve üniversite yönetiminin bu çalışmaları yakından takip ettiğini ve gerekli desteği sağladığını da sözlerine ekledi.

Merkez, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen sempozyum, kongre ve panellerde ev sahibi ya da katılımcı olarak yer alıyor. Ancak Doç. Dr. Şahin, yaşlıların evlerinde yapılan birebir ziyaretlerin ve izleme çalışmalarının toplumsal katkıyı desteklemesi bakımından akademik etkinliklerden daha önemli olduğunu vurguladı.

Gönüllü Öğrencilerden Destek

Yaşlılık Araştırmaları Merkezi’nde, çoğunluğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinden oluşan gönüllü bir öğrenci topluluğu bulunuyor. Gönüllü öğrenciler, yaşlılara yönelik araştırma ve saha çalışmalarını Merkez’in koordinasyonu ile düzenli olarak yürütüyor. Ayrıca, yaşlılık araştırmalarına ilgi duyan her bölümden lisans ve lisansüstü öğrenciler, tez ve araştırma çalışmaları için güncel bilgi ve danışmanlık hizmeti alabiliyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ Gölhisar Meslek Yüksekokulu 2024 YKS Ek Kayıt Duyurusu
Bölgesel

MAKÜ Gölhisar Meslek Yüksekokulu 2024 YKS Ek Kayıt Duyurusu

Gölhisar Meslek Yüksekokulu, 2024 YKS ek yerleştirme kayıt işlemlerini açıkladı. e-Devlet üzerinden kayıt ve şahsen kayıt tarihleri, gerekli belgeler ve tüm detaylar burada.

MAKÜ, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'na Katıldı! Akademik İş Birliği Güçleniyor
Bölgesel

MAKÜ, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'na Katıldı! Akademik İş Birliği Güçleniyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'nda hayvancılık ve diğer disiplinlerde ortak diploma programları ve akademik iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Rektör Dalgar Akademik Kurul Toplantısına Katıldı
Bölgesel

Rektör Dalgar Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte Akademik Kurul Toplantıları da düzenlenmeye başladı.

MAKÜ’de 124 Öğrenci Topluluğu Tanıtım Günleri Başladı
Bölgesel

MAKÜ’de 124 Öğrenci Topluluğu Tanıtım Günleri Başladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 23-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri başladı. 124 topluluk, yeni öğrencilerle buluşuyor.

MAKÜ, EAIE 2024 Toulouse Fuarı'nda uluslararası iş birliklerini güçlendirdi
Bölgesel

MAKÜ, EAIE 2024 Toulouse Fuarı'nda uluslararası iş birliklerini güçlendirdi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), EAIE 2024 Toulouse Fuarı'nda uluslararası akademik ağını genişletmek için stratejik görüşmeler gerçekleştirdi ve yeni iş birlikleri sağladı.

MAKÜ'de yeni dönem! Rektör Dalgar öğrenci ve velilerle yurtlarda buluştu
Bölgesel

MAKÜ'de yeni dönem! Rektör Dalgar öğrenci ve velilerle yurtlarda buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2024-2025 eğitim yılına başladı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, yurtları ziyaret ederek öğrenci ve velilerle bir araya geldi. Yurtlarda sunulan imkanlar ve yeni dönem hazırlıkları hakkında bilgi aldı.