Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde “21. Yüzyıl Becerileri Temelinde Gençlerde Profesyonel Gelişimi ve Yaşam Becerilerini Destekleme Projesi Akademi ve Sektör Temsilcileri Çalıştayı” düzenlendi.
Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar ve Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar ve akademisyenler ile sektör temsilcileri katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ile başladı, ardından MAKÜ tanıtım filmi izlenmesi ile devam etti.
Çalıştayın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar yaptı. Çakar konuşmasında; “21. yüzyıl becerilerinin iş dünyasına ve çalışma yaşamına yansımaları, sektörlerin ihtiyaç duyduğu profesyonel nitelikler ve bu niteliklerin nasıl geliştirileceği akademi-sektör-öğrenci üçgeninde tartışılarak tüm tarafların görüşlerini ortaya koyabilecekleri bir zemin oluşturmak amacıyla bu çalıştayı düzenledik. Çalıştay, 26 sektör temsilcisi, 52 akademisyen ve 22 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Amacımız gençlere 21. yüzyıl becerileri temelinde, gelecekte nasıl bir yaşam kurgulayabileceklerini, bu kurguda nasıl bir profesyonel gelişime sahip olmaları gerektiğini onlara sunabilmektir.” ifadelerini kullandı.
Üniversitelerin temel amaçlarının gençleri bütüncül bir anlayışla 21. yüzyılın gereksinimlerine uygun, donanımlı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ise üniversitede gerçekleşen projeler ve çalışmalara değindi. Rektör Korkmaz, toplumun inşasında önemli bir yeri olan üniversitelerin rol ve sorumluluklarının yeniden tanımlanması ve sektörlerin beklentileri temelinde donanımlı işgücü oluşturmak için yeni bir bakış açısı geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Rektör Korkmaz konuşmasının devamında; “Üniversitemizin düzenlemiş olduğu öğrencilerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimi bakımından düşündüğümüz bir projenin mutfak çalışmasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Üniversiteler çok farklı alanlarda çalışmalar yürütüyor. Kendi bulundukları konum itibariyle akademik yapılarıyla bulundukları bölge, sahip oldukları teknik kapasite ve becerileri çerçevesinde imkânlarını ortaya koyup takım çalışmalarını yürütüyor. Günümüz üniversiteleri artık geleneksel yapılardan kaynaklı görevlerinin ötesine taşarak içinde bulundukları toplumla çok daha sıkı ilişkiler geliştirme noktasında değişik modeller oluşturma çabası içerisinde. Bizim üniversitemizde bunlardan bir tanesi. Genç bir üniversite olmamızın esasında bu anlamda avantajını yaşıyoruz. Çünkü görece çok daha geniş büyüklüklere sahip, yaş ortalaması daha ileri olan yapıların değişime uymaları ya da değişimi başlatmaları çok beklenmez. Yani bu yapısal olarak da zordur. Ancak genç ve dinamik yapılar yeni arayışlar, yeni girişimler ve içinde yaşadıkları sisteme girdi oluşturma ya da bu sistemden beslenme noktasında daha avantajlı durumda. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi esasında birçok alanda bu avantajını kullanan kendine özgü sistem içerisinde sistemi şekillendiren, yapılandıran, yeni sistem oluşturan ve sonuçta da birtakım modelleri deneyen bir üniversite olma noktasında önemli adımlar atıyor. Temel derdimiz, öğrenci buradan mezun olduğunda donanımlı olarak mezun olsun, gayretimiz bu. Bu anlamda gerçekleştirilen çalıştaya katılımlarınızdan ve sonuç çıktıları için şimdiden teşekkür ediyorum, verimli bir çalıştay olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından oturumlara geçildi. Çalıştay katılımcılara teşekkür ve katılım belgelerinin verilmesi ile son buldu.
Yorumlar (0)