Burdur

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 2. Uluslararası 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 2. Uluslararası 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen açılış programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alpaslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, akademisyenler, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. MAKÜ tanıtım filminin izlenildiği ve MAKÜ Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri tarafından müzik dinletisi ile devam eden kongrede açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar yaptı. Çakar konuşmasında MAKÜ Eğitim Fakültesi’nin 59 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, yıllar içerisinde büyüyerek 8 bölüm, 17 Anabilim Dalının yer aldığını aktardı. Eğitim Fakültesi’nin 11 lisans programından 9 programının EPDAD tarafından akredite edildiğini ve hedeflerinin ise 21. YY. modern dünyanın gerektirdiği evrensel değerlere sahip, üst düzey becerilerle öğretmenler mezun etmek olduğunu söyledi.
Kongrenin ilkini 2023 yılında 7-8 Haziran tarihinde yaptıklarını söyleyen Dekan Savi Çakar, “İkinci kongre bizi biraz daha heyecanlandırdı. Nitelikli bir kongre süreci yaşamımıza katkı sağlayan ve kongremize değer katan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, konuşmasına Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 5 yıllık YÖKAK Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandığı müjdesini vererek başladı. Eğitim Fakültesi’nin EPDAD tarafından 9 programının akredite olduğunu söyleyen Gürsoy, “Eğitim Fakültemiz akreditasyon süreçlerinde öncü fakültelerimizden bir tanesi. Uzun ve kısa vadeli hedeflerimiz arasında uluslararası akreditasyonlar da var. 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin ikincisini bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştiriyoruz. 18 konuşmacı, 200’ün üzerinde çevrimiçi ve yüz yüze konuşmalar var.” dedi.


Bu yılki kongrenin ana temasının “Dijitalleşme Çağında Eğitim Öğretim” olduğunu ve kongrede eğitim-öğretimin beklentilerinin ve eğitimcilerin beklentilerinin konuşulacağına değinerek, MAKÜ’nün çok önemsediği bir tema olduğunu ve tüm ön lisans ve lisans programlarında yapay zeka uygulamaları dersini koyma yolunda ciddi çalışmalarının olduğunu vurguladı. Kongrenin ana gündeminin dijitalleşme olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
Gürsoy konuşmasının devamında; Kongreye İsveç’ten, Arnavutluk’tan ve İngiltere’den uluslararası katılımın olduğunu ve ülkemizden de Isparta, Antalya, Denizli, Ankara, İzmir, Kırşehir gibi şehirlerin üniversitelerinden akademisyenlerin olduğunu aktararak, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın kongrenin özel konuğu olduğunu aktardı.


Konuşmalardan sonra gerçekleştirilen ödül töreninde “Yaşam Boyu Eğitime Katkı Ödülü”ne layık görülen Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’a ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy takdim etti. Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak da Genç Araştırmacı Ödülüne layık görülen öğrenci ve danışmanları Ayhan Çakır ve danışman hocası Prof. Dr. Rafet Aydın’a “Öğretmenlerin öğretim programlarındaki değişikliğe uyumu ve 21. yüzyıl öğreten becerilerine sahip olma düzeyleri”, Mustafa Aydoğmuş’a “Sınıf Öğretmeni Adaylarının Disleksi Hakkındaki Bilgi ve İnanç Düzeylerinin İncelenmesi” ve Ramazan Altundal ve danışman hocası Prof. Dr. Zeynep Karataş’a “Üniversite Öğrencilerinde Psikolojik İyi Oluş ve Sosyal Damgalanmanın Psikolojik Yardım Alma Düzeyi İle İlişkisi: Bir Karma Yöntem Çalışması” konularındaki başarıları dolayısı ile ödüllerini takdim etti.
Ödül töreninin ardından MAKÜ Anaokulu performans grubunun gösterisi ile devam eden kongrede Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Sağ kongre programını takdim etti. Daha sonra ODTÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yıldırım, İsveç eğitim sistemi, ilköğretim sınıf öğretmenliği, öğretmen eğitimi konularında sunumunu gerçekleştirdi.
Kongre alanında uzman katılımcıların oturumlarda aktardıkları sunumları ile devam etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur MAKÜ olarak; tüm dünyadaki vicdan sahibi kalplere sesleniyoruz!
Bölgesel

Burdur MAKÜ olarak; tüm dünyadaki vicdan sahibi kalplere sesleniyoruz!

Bugün, Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı sesimizi daha güçlü bir şekilde yükseltmek, demokratik tepkimizi ortaya koymak, birlik ruhumuzu göstermek ve tarihi misyonumuza bağlılığımızı ifade etmek için toplandık.

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı
Bölgesel

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı.

MAKÜ Squash Takımlarından Büyük Başarı
Bölgesel

MAKÜ Squash Takımlarından Büyük Başarı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Squash kadın ve erkek takımları Türkiye Üniversitelerarası Squash Şampiyonasından ödüllerle döndüler.

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!
Bölgesel

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda 5 yıllık akreditasyon belgesini aldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, belgeyi YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden teslim aldı.

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!
Bölgesel

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm üniversite öğrencilerine yönelik heyecan verici bir proje yarışması düzenliyor. "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla yola çıkan yarışmada, toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak.

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!
Bölgesel

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla MAKÜ Anaokulu öğrencilerini makamında ağırladı.