Burdur

MAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli Ödül

Burdur MAKÜ, YÖK’ün 2024-2025 Akademik Açılış Töreni'nde hayvancılık sektörüne sunduğu yenilikçi çözümle ödül aldı. Yerli ve bitkisel içerikli topikal pomat projesi dikkat çekti.

MAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli Ödül

YÖK'ten MAKÜ'ye Büyük Ödül

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Türkiye’nin hayvancılık sektörüne sağladığı katkılarla dikkat çekmeye devam ediyor. MAKÜ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 2024-2025 Akademik Açılış Töreni'nde “Hayvanların Ayak Derisi ve Tırnaklarında Mikroorganizma Kaynaklı Gelişen Yaraların Tedavisine Yönelik Geliştirilmiş Topikal Pomat” projesiyle Üniversite-Sanayi İş Birliği kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu prestijli ödül, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Kale’ye takdim edildi. Üniversiteyi temsilen Rektör Dalgar’ın yanı sıra Prof. Dr. Yasin Arslan, Prof. Dr. Perihan Ünüvar, Prof. Dr. İsmail Kırbaş ve Senato Öğrencisi Fatma Derya Arıkan da törende hazır bulundu.

Ödüle layık görülen bu proje, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda sıkça görülen ayak hastalıklarının tedavisinde devrim yaratmayı amaçlıyor. Prof. Dr. Mehmet Kale'nin liderliğindeki bu çalışma, veteriner hekimlerin sıklıkla karşılaştığı ayak yaraları, dermatit, hiperplazi, ülser ve apse gibi sorunların tedavisine yönelik geliştirilmiş bitkisel formüllü bir topikal pomat sunuyor. Projede, Prof. Dr. Dilek Öztürk, Prof. Dr. Nuri Mamak, Doç. Dr. Kürşad Yiğitarslan, Eczacı Ahmet Ak ve Eczacı Teknikeri Ramazan Şencan’ın iş birliğiyle hazırlanan bu doğal formül, antibiyotik kullanımına ihtiyaç duymadan enfeksiyon kaynaklı ve enfeksiyon dışı ayak hastalıklarının tedavisinde etkin bir çözüm olarak dikkat çekiyorç

Türkiye Hayvancılık Sektörüne Yerli ve Bitkisel Çözüm

Yerli kaynaklarla üretilmiş ve tamamen bitkisel içeriklere dayanan bu pomat, özellikle büyük çiftliklerde yaygın görülen ve %40 oranında ortaya çıkan ayak hastalıklarının tedavisinde önemli bir çözüm sunuyor. Tedavi sürecini hızlandırarak hayvancılık sektöründe iş gücü tasarrufu sağlama potansiyeline sahip bu ürün, hem ulusal hem de uluslararası pazarda ticari kullanım için hazır hale getirildi. MAKÜ'nün bu inovasyonu, yerli üretim olması sayesinde Türkiye’nin hayvancılık sektöründeki dışa bağımlılığını azaltma hedefi taşıyor ve aynı zamanda uluslararası pazarlarda da yer bulma potansiyeli taşıyor. Patent süreci başarıyla tamamlanan ürün, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş olup ülkemizde yerli ürünlerin kullanımını artıracak şekilde sektöre kazandırıldı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, ödül töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin toplumsal katkı sağlama misyonunu sürdüreceğini, bilimsel araştırmalarla toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeye ve ülkenin kalkınmasına destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Bu projenin, MAKÜ’nün yenilikçi ve yerli çözümler üretme çabalarının bir göstergesi olduğunu ifade eden Rektör Dalgar, hayvancılık sektörüne sağlanan bu katkının diğer sektörlerde de örnek teşkil edeceğine inandığını belirtti.

MAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli ÖdülMAKÜ her zaman olduğu gibi göz dolduruyor! MAKÜ’ye YÖK’ten Prestijli Ödül

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ ve Beyazay Derneği'nden Engelsiz Üniversite Hamlesi!
Bölgesel

MAKÜ ve Beyazay Derneği'nden Engelsiz Üniversite Hamlesi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye Beyazay Derneği ile "Engelsiz Üniversite" hedefi doğrultusunda iş birliği protokolü imzaladı. Detaylar haberde!

MAKÜ'de turizm sektörü ile öğrenciler buluştu
Etkinlik

MAKÜ'de turizm sektörü ile öğrenciler buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm Fakültesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) iş birliğiyle düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliği, turizm sektörü ile öğrencileri bir araya getirdi.

MAKÜ ve BUTSO’dan Batı Burdur’un kalkınmasına akademik destek
Bölgesel

MAKÜ ve BUTSO’dan Batı Burdur’un kalkınmasına akademik destek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Batı Burdur’un ekonomik ve sosyal kalkınmasını hızlandırmak amacıyla önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

Teknik geziden sonra MAKÜ'lü öğrencilerin Bucak Salebi keyfi
Etkinlik

Teknik geziden sonra MAKÜ'lü öğrencilerin Bucak Salebi keyfi

MAKÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri, teknik gezi dönüşünde Bucak salebini denedi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yorumları haberimizde.

Salda Gölü Bilim Merkezi kuruldu MAKÜ Salda için harekete geçti
Bölgesel

Salda Gölü Bilim Merkezi kuruldu MAKÜ Salda için harekete geçti

Salda Gölü Bilim Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından kuruldu. Doğa koruma ve bilimsel araştırmalara katkı sunacak merkezin detayları burada.

MAKÜ’den Ar-Ge Projelerine %100 Bütçe Artışı
Bölgesel

MAKÜ’den Ar-Ge Projelerine %100 Bütçe Artışı

MAKÜ, 2025 yılında BAP bütçesini %100 artırarak Ar-Ge projelerine büyük destek sağladı. Yeni fon miktarları ve detaylar burada!