Burdur

MAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanında

MAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin meslek seçimlerinde daha doğru kararlar almasına yardımcı olmak istiyor.

MAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanında

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından toplumsal katkı politikası bağlamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Birliği ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Avşar Han Sinema Salonunda düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları ile devam eden programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salim Oğuz konuştu. Oğuz konuşmasında “MAKÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü ile eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır. Üniversitemiz ve kurumumuz arasındaki bu iş birliği eğitim alanında yeni ufuklar açacak bir adımı temsil etmekle birlikte öğrencilerimizin ve toplumun genelinde eğitim kalitesini artıracağına inancımız tamdır. MAKÜ’nün bilgi birikimi ve deneyimi ile öğrencilerimize daha geniş bir eğitim yelpazesi sunma fırsatı doğacaktır. Bu önemli toplantıya katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize ve MAKÜ yönetimine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar “Eğitim Fakültesi olarak Milli Eğitim Kurumu ile doğrudan çok güçlü organik bir bağımız var. İlişkilerimiz her zaman devam ediyor. Bugünkü toplantımızın da bu ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve farklı boyutlarda neler yapılabilir bunları değerlendirmek üzere son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün bize burada eşlik eden tüm meslektaşlarıma, okul idarelerine ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasına “Üniversitemizin toplumsal katkı misyonu çerçevesinde düzenlediğimiz programda bir aradayız. Sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti dile getirerek hepinize hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum” ifadeleriyle başlayan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Üniversitemizin Eğitim Fakültesi ile gerek pedagojik formasyon eğitimlerinde gerekse diğer eğitim ile ilgili iş birliği çalışmalarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yakın bir ilişki içindeyiz. Biz bunu daha ileri taşımak istiyoruz. Hem üniversitemizde yeni bir yönetim hem de milli eğitim müdürlüğümüzde yeni bir yönetim oluşması nedeniyle güzel bir başlangıç olması, bizim de öne çıkardığımız evrensel bilgiden toplumsal katkıya söyleminin içini doldurmak adına birlikte neler yapabilirizi konuşmak adına bugün burada toplandık. Üniversitemizin zenginliği, akademik kapasitesi ile içinde yaşadığımız topluma daha fazla değer üretmek istiyoruz. Bu çerçevede uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bugün burada bahsedeceğimiz bir kariyer geliştirme sistemimiz var. Bu sistemi sizlere anlatacağız. Çocuklarımızın mesleki ve üniversite tercihlerinde elde ettikleri başarılar bizim için hayati önem taşıyor. Dolayısıyla onların tercihlerine yön verebileceğimiz güçlü bir kariyer sistemimiz var. Bu kariyer sistemini hayata geçirebilirsek sizlerin ve öğrencilerin hizmetine sunabilirsek ne mutlu bize. Bu sistemde yaklaşık 150 civarında soruyu yanıtlayan öğrenciler hangi mesleklere uygun olduklarını, hangi alanda yetkinlikleri olduğunu görebiliyor. Böylece gençlerimizi daha iyi bir yönlendirme şansı buluyoruz. Bunun dışında toplumsal katkı anlayışımızın içeriğini dolduracak bir iş birliği modelini hep birlikte kurgulamak istiyoruz. Bu modelin içinde özellikle öğretmenlerin mesleki gelişim anlamında evrensel bilgiyi toplumsal katkıya dönüştürecek, evrensel bilgiyi sizin hizmetinize sunacak, birlikte ortak yapabileceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum. Üniversite rektörü olarak sizlerden gelecek her türlü talebe cevap verebileceğimizi belirtmek istiyorum. Bu iş birliklerinin güçlenmesi için ortak çalışma modelleri geliştirmek istiyoruz. Bizler iş birliğine hazırız. Bu vesile ile hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Daha sonra Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Veysel Dal tarafından Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı. Sunumun ardından program öğle yemeği ve İstiklal Yerleşkesi Turu ile sona erdi.

MAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanındaMAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanındaMAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanındaMAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanındaMAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanındaMAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanındaMAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanındaMAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanındaMAKÜ, kariyer geliştirme sistemi ile öğrencilerin yanında

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi
Bölgesel

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 2. Uluslararası 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!
Bölgesel

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda 5 yıllık akreditasyon belgesini aldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, belgeyi YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden teslim aldı.

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!
Bölgesel

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm üniversite öğrencilerine yönelik heyecan verici bir proje yarışması düzenliyor. "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla yola çıkan yarışmada, toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak.

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!
Bölgesel

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla MAKÜ Anaokulu öğrencilerini makamında ağırladı.

MAKÜ'de üretken yapay zeka eğitimi
Etkinlik

MAKÜ'de üretken yapay zeka eğitimi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü tarafından 'Mesleki Yapay Zeka Dersi' için düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı'nda yapay zeka ve üretken yapay zeka hakkında bilgiler verildi.

Başkan Türkmen MAKÜ'de! Tesislerin modern altyapısını çok beğendiler
Bölgesel

Başkan Türkmen MAKÜ'de! Tesislerin modern altyapısını çok beğendiler

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni ziyaret etti