Deprem bölgesi Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri sürüyor. Kent merkezi ile kırsalda devam edilen yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri bazı bölgelerde ise eş zamanlı gerçekleştiriliyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da ağır hasarlı yüksek katlı binalar patlayıcı, diğer yapılar ise iş makineleri ile yıkılıyor. Patlayıcı ile haftada ortalama 4 bloğun yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiği kentte iş makineleri ile yıkımlar ise aralıksız devam ediyor.
Kent merkezinde eş zamanlı gerçekleştirilen yıkım işlemlerinin hızlandığını kaydeden vatandaşlar ise yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerine hız verilmesinden memnun olduklarını belirtip, yıkım işlemlerinin kentin yeniden imar ve ihya sürecinin bir parçası olduğuna dikkat çekerek devletin yaraların sarılması için elinden geleni yaptığını söyledi.
Depremler sonrası 10 bine yakın ağır hasarlı yapının yıkım işlemlerinin tamamlandığı kentte yaklaşık 26 bin ağır hasarlı binanın yıkım işlemleri için ise gün sayılıyor.
Çorum Belediyesi tarafından, son 5 yılda tehlike arz eden 375 binanın yıkımı gerçekleştirdi.
Şanlıurfa'da depremde ağır hasar alan 4 katlı bina, yıkım sırasında iş makinesinin üzerine devrildi. Operatör olaydan yara almadan kurtuldu.
Malatya'da asrın felaketi sonrası rezerv alanı ilan edilen Saray Mahallesi'nde çalışmalar hız verildi.
Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde tehlike saçan metruk yapıları yıkarak, çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.
Hatay’ın Erzin ilçesinde hasarlı olan son binanın yıkımı gerçekleşti.
Osmangazi Belediyesi tarafından Küplüpınar Mahallesi’nde gerçekleştirilen metruk bina yıkımı esnasında çatıda duran Türk Bayrağı’nı zarar vermeden binadan alan iş makinası operatörü çevredekilerden alkış aldı.
Yorumlar (0)