Malatya’da düzensiz göçmenlerin kontrollerinin kısa süre içerisinde yapılmasını sağlayan “Mobil Göç Noktası” aracı hizmete girdi.
İlk etapta Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa’da hizmet vermeye başlayan Mobil Göç Noktası aracı, 1 Aralık itibariyle aralarında Malatya’nın da bulunduğu 25 büyükşehre de hizmet vermeye başladı.
Pilot bölge olarak 19 Temmuz’da faaliyete başlayan Mobil Göç Noktası uygulaması, çalışmaların başarıya ulaşması neticesinde Ekim ayında Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’da faaliyete geçmişti. İstanbul’da 38, İzmir’de 8, Ankara’da 5, Adana ve Bursa’da 3’er olmak üzere toplam 57 Mobil Göç Noktası aracı hizmet veriyordu.1 Aralık itibariyle ise geriye kalan 25 büyükşehre Mobil Göç Noktası araçları gönderildi. Böylelikle 40 yeni aracın dahil edildiği uygulama kapsamında toplam 97 Mobil Göç Noktası aracı hizmet veriyor
“Mobil Göç Noktası” araçlarında düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimler kapsamında güvenlik güçleri düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol ediyor. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla Mobil Göç Noktası araçlarına davet ediliyor. Burada Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılıyor. Yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen yabancılar, sınır dışı işlemlerine başlanması üzerine geri gönderme merkezlerine gönderiliyor. Uygulama faaliyete geçmeden önce durumundan şüphelenilen yabancı, polis merkezi ya da geri gönderme merkezine götürülüyor ve gerekli kontrolleri burada gerçekleştiriliyordu. Uygulama sayesinde Uygulama faaliyete geçmeden önce durumundan şüphelenilen yabancı, polis merkezi ya da geri gönderme merkezine götürülüyor ve gerekli kontrolleri burada gerçekleştiriliyordu. Uygulama sayesinde yabancıların yasal kalış haklarının olup olmadığı çok kısa bir zaman içerisinde tespit ediliyor.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında kimyasal sızıntı yaşandı. Yaşanan sızıntıdan etkilenen 11 işçi hastanede tedavi altına alındı.
Burdur'da bir süt ürünlerinde kimyasal ürünlerin bulunduğu alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından teknik ekipman ve kıyafetlerin kullanıldığı 8 il ve 28 personelin katılımıyla yapılan kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditler(KBRN) tatbikatı nefes kesti.
Isparta’da artış gösteren sosyal medya platformlarına karşı İl Defterdarlığı harekete geçti.
Arnavutköy’de bir arkadaş grubu marketten aldıkları ateş yakmak için kullanılan kimyasal jeli oyun oynamak amacıyla bir kamyonete döktükten sonra ateşe verdi. O anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülenirken, kamyonet kullanılamaz hale geldi.
Meclis gündeminde taşerona kadro umudu yeniden canlanıyor. MHP'den yapılan açıklamalara göre, taşerona kadro konusu için çalışmalar sürüyor. Kadro bekleyen taşeron işçileri için son durum ne? İşte detaylar...
Yorumlar (0)