MEB Personel Alımı 2024! 30 Bin Temizlik Görevlisi Başvuru Ekranı ve Şartları

MEB, 2024 yılı için 30 bin temizlik görevlisi alımı yapıyor. Başvuru tarihleri, şartları ve e-Devlet başvuru ekranı detayları için tıklayın.

MEB Personel Alımı 2024! 30 Bin Temizlik Görevlisi Başvuru Ekranı ve Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılı için 30 bin temizlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Okullarda temizlik işlerinden sorumlu olarak çalışmak isteyenler, MEB personel alımı başvuru tarihlerini ve şartlarını yakından takip ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalara göre, temizlik personeli alım süreci yakında başlayacak. Peki, MEB 30 bin temizlik görevlisi alımı ne zaman? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...

MEB 30 Bin Temizlik Görevlisi Alımı Ne Zaman Başlıyor?

30 bin temizlik personeli alımı, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü itibarıyla duyurulacak. Henüz resmi başvuru ekranı açılmamış olsa da, başvuruların birkaç gün içerisinde başlaması bekleniyor. Adaylar başvurularını e-Devlet, ALO 170 ve MEB hizmet birimleri üzerinden yapabilecekler. MEB personel alımı başvuru süreci sadece 3 gün sürecek, bu nedenle başvuruların dikkatle takip edilmesi gerekiyor.

Başvuru Şartları Nelerdir?

MEB personel alımı başvuru şartları ile ilgili henüz tam bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte, genellikle şu kriterler aranıyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Temizlik görevlisi olarak çalışmaya engel teşkil eden sağlık problemi bulunmamak.
  • Adli sicil kaydı temiz olmak.

Başvuru detayları ve diğer koşullar, MEB tarafından yapılacak resmi açıklama ile netleşecek.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden alınması planlanıyor. Adaylar ayrıca ALO 170 hattı veya MEB hizmet birimlerine başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu süreçte, başvuru ekranının kısa sürede açılacağı ve başvuruların 3 gün içinde tamamlanması gerektiği belirtiliyor. MEB personel alımı için hızlı bir süreç işletileceği vurgulanıyor, bu nedenle başvuru yapacak adayların duyuruları yakından takip etmeleri gerekiyor.

Bakan Vedat Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, MEB temizlik personeli alımı sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "30 bin kontenjanı Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettik. Şartlar MEB tarafından belirlenecek. Alımların, valilikler ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerçekleşeceğini" ifade etti.

Işıkhan ayrıca, İşgücü Uyum Programı çerçevesinde verilen günlük harçlığın artırılması için çalışmalar yapıldığını da belirtti.

Bakan Yusuf Tekin’den Temizlik Personeli Alımı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yaşanan temizlik personeli eksikliğini gidermek amacıyla 30 bin temizlik görevlisi alımı yapılacağını duyurdu. Bakan Tekin’in açıklamasına göre, temizlik personeli ihtiyacının bir kısmı taşeron firmalar üzerinden karşılanmaktaydı. Ancak taşeronların kadroya geçmesi sonrasında bu alanda bir açık oluştu.

Tekin, "Pazartesi günü itibarıyla 30 bin personel alımı yapılacak. Ayrıca gelecek hafta ilave personel alınarak, temizlik sorununu tamamen çözeceğiz" dedi.

MEB Temizlik Personeli Alımı Başvuru Ekranı

MEB temizlik görevlisi alımı başvuru ekranı e-Devlet üzerinden açılacak. Başvuruların kısa süre içerisinde başlaması beklenirken, başvuru ekranı aktif hale geldiğinde burada güncel linkler ve detaylar paylaşılacaktır.

MEB Temizlik Görevlisi Alımı ile İlgili Son Gelişmeler

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda temizlik hizmetlerinin aksamaması adına 30 bin temizlik personeli alımı yapacak. Sürecin hızlı bir şekilde tamamlanması ve okulların ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor. Başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte detaylı bilgilere bu haberden ulaşabilirsiniz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MEB 60.000 Temizlik Personeli Alımı Başladı! Güncel Başvuru İlleri
Eleman İlanı

MEB 60.000 Temizlik Personeli Alımı Başladı! Güncel Başvuru İlleri

Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde 60 bin yeni TYP temizlik personeli alımı için süreç bazı illerde başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı 24 farklı branştan atama yapacak!
Eleman İlanı

Milli Eğitim Bakanlığı 24 farklı branştan atama yapacak!

24 farklı branştan atama yapacak olan Mili Eğitim Bakanlığı, 2 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yeni bir iş ilanı yayınladı.

Hastanelere temizlik görevlisi alımı başladı! İŞKUR'dan yeni umut ışığı
Eleman İlanı

Hastanelere temizlik görevlisi alımı başladı! İŞKUR'dan yeni umut ışığı

İŞKUR, hastanelerde temizlik görevlisi pozisyonları için personel alımı yapıyor. Başvurular online olarak yapılıyor. İlan detayları ve başvuru şartları haberimizde.

Kameraya Yansıyan Dehşet: Göztepe'de Güvenlik Görevlisine Bıçaklı Saldırı! - Haberler
3. Sayfa

Kameraya Yansıyan Dehşet: Göztepe'de Güvenlik Görevlisine Bıçaklı Saldırı! - Haberler

Göztepe Marmaray İstasyonu’nda temizlik görevlisi olarak çalışan Çetin A., güvenlik görevlisi Gülnihal K.’yi bıçakla yüzünden yaraladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Yüzünden bıçaklanan kadına hastanede 40 dikiş atıldı.

Bir yandan işini yaptı bir yandan horon oynadı, görenleri güldürdü
Yaşam

Bir yandan işini yaptı bir yandan horon oynadı, görenleri güldürdü

Bursa'da temizlik görevini yaparken bir yandan da horon oynayan temizlik işçisi, sosyal medyada viral oldu. Temizlik görevlisi Murat Altınışık, "Horon müziği çalınca kendimi tutamadım. İşimi çok severek yapıyorum dedi.

 2 Bin Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak
Eleman İlanı

2 Bin Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

İŞKUR üzerinden ve Cumhurbaşkanlığı SBB üzerinden yayımlanan son dakika açıklamasında 2 bin güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alınacağına yer verildi.