Burdur / Bucak

Melli İncir Festivaline Yoğun İlgi Burdur'un Sesleri Coşturdu

Bucak İlçesine bağlı Kocaaliler Beldesinde bu yıl 6'ıncısı düzenlenen İncir Kültür Sanat ve Çelenk Festivali yoğun ilgi gördü.

Melli İncir Festivaline Yoğun İlgi Burdur'un Sesleri Coşturdu

Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Kocaaliler Beldesi'nde Melli 6. İncir Festivali düzenlendi.

Coğrafi İşaretli Melli İnciri ve yurt dışına ihraç edilen Çelenk yapımıyla ünlü Kocaaliler Beldesinde Belediye tarafından geleneksel olarak düzenlenen festival düzenlenen yarışmalar ve mehteran gösterisi ve konserlerle renkli görüntülere sahne oldu.

Vali Arslantaş, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahaddin Gökçe'nin şahsında festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri ve üreten çalışkan Kocaaliler halkını kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda konuşmaların ardından İncir ve Çelenk Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Programda Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Muğla Milletvekili Metin Ergun, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Vali Arslantaş konuşma yaptılar.

Düzenlenen festivale, Burdur Valisi Ali Arslantaş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Bucak Kaymakam Vekili Tahir Demir, 25. Dönem Burdur Milletvekili Av. Ahmet Alparslan Dursun, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, İYİ Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan, İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Bucak Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Arif Mayda, Bucak Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Civan, Bucak Sanayi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Doğan, Bucak Hızarcılar, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Sezgin Sezgin, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışın ardından yemek ikramı yapılan festival, akşam Nurcan Altınok ve Fatih Burdurlu'nun birbirinden güzel şarkılarıyla devam etti.

Burdur'un seslerini dinlemek için çok sayıda vatandaş festival alanına katıldı. Vatandaşlar sanatçıların şarkılarıyla oynayıp eğlendiler.

Açılışta konuşma yapan Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe şu ifadelere yer verdi;

Sayın valim sayın genel başkan yardımcım, sayın milletvekillerim, sayın kaymakamım, belediye başkanlarım, kıymetli müdürlerim, il başkanıma, ilçe başkanlarım, STK başkanlarım, yine ekranları başında bizleri izleyen kıymetli seyircilerimiz bu yıl altıncısını düzenlediğimiz incir, kültür, sanat ve çelenk festivalimize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Kocaaliler'de neler üretiliyor, neler işleniyor ?

Beldemiz Burdur ile Bucak ilçesine bağlı bir belde olup başlıca geçim kaynaklarından olan incir ve çelenkle birlikte tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Az da olsa beldemizde kekik, çalba, adaçayı, keçiboynuzu, defne gibi bitkiler toplanıp işlenmektedir. Bunun yanı sıra beldenin sınırları içerisinde bir tane defne kurutma tesisimiz mevcuttur. Yine toplum ve aromatik bitkiler işleyeceğimiz tabii bitki yağları, üretim tesisi projesi kırsal kalkınma tarafından desteklenmeye uygun görülmüş imzalar atılmıştır. Inşallah çok kısa sürede o da faaliyete geçecektir.

Kocaalilerin üretim gelirleri

Yine 2018 yılında Coğrafi işareti belgesi, alınan İncir'in bölgesinde yaklaşık bin ton yaş, bin ton kuru şeklinde ve bir üretimimiz mevcut. Bu ürünler Isparta, Burdur, Antalya ve ilçelerinde şu anda pazarlanmaktadır. Üretimi arttırmak ve dış pazardan pay almak için belediyemiz, tarım il müdürlüğümüz ve Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından halkımıza yiyecek su desteği verilmektedir. Kamu kurumları olarak belediyemiz adına üç adet bahçe oluşturduk. üç yılda. Yine orman bölge müdürlüğümüz bünyesinde, gelir getirici kür kapsamında dört bin incir filesi dikilmiştir. Yine belediyemiz ve ilköğretim okulu müdürlüğümüz ile beraber okulumuz adına dokuz dönümlük incir ve zeytin bahçesi oluşturduk. Bu yıl inşallah kısa sürede meyvesini alacağız. Yine başlıca geçim kaynaklarımızda kapı süsü ya çelenk imalatı beldemizde ihraç edilen ürünler arasında ciddi bir yere sahiptir. Dört yıllık süreçte yaklaşık dört yüz kişi istihdam edilmektedir. Tamamen doğal ürünlerden yapılan kapsüsünün artık malzemeleri belediyemizce inşa edilmiş bitkisel atık Depomuzda toplanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle gübre haline çevrilmektedir. Yine belde sınırlarımızda bulunan Helenistik ve Roma döneminde iskan görmüş Milyos Antik Kent'te yer almaktadır. Iki bin on dokuz yılında yapmış olduğumuz müracaatlar neticesinde Burdur Valiliğimiz, il Kültür Müdürlüğümüz ve müze müdürlüğümüz iş birliğiyle Cerrahi yollarını işaretlemeleri ve saha bitki temizliği yapılmış olup şu anda kazı çalışmaları planlaması devam etmektedir.

Emeği geçenlere Başkan Gökçe'den teşekkür

Ben sözü fazla uzatmadan bizleri bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen orada valimiz Sayın Ali Aslantaş'a Ocak Kaymakamlığımıza, Burdur Milletvekillerimize, il Kültür Müdürümüze, Burdur Müze Müdürlüğüne, Tarım orman il ve ilçe müdürlüklerimize, Orman Bölge Müdürlüğümüze, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na, adını sayamadığımız bizlere esnek olan tüm kurumlara yine bu organizasyonda bizlere destek veren Bucak Ziraat Odası Başkanlığı'na, Botanika Tarım'a, Anttar tarım, Gökçeler Ormanı Ürünleri, SS. Kocaaliler Kalkınma Kooperatifi, Aydın Aykul Tarım ve Gökmen Reklam OFSET yine organizasyonda emeği geçen belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, tüm belediye personelimize, değerli belde halkım ve şahsım adına teşekkür eder, buraya kadar zahmet edip, bizleri onurlandıran siz kıymetli misafirlerimize, ayrıca yine bizleri ekran başında izleyen kıymetli seyirci da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hoşça kalın.

Açılışta konuşma yapan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Genel Başkan Yardımcım, sayın milletvekillerim, sayın belediye başkanlarım, çok değerli Burdurlu, Bucaklı, Kocaelilerli hemşerilerim. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Buraya her zaman koşarak geldik. Seve seve geldik. Daha birkaç ay evvel Metin başkanla beraber başkanlarımızla beraber sayın genel başkanımıza eşlik ederek buradaydık. Bu güzel hikayeyi az önce değerli başkanımız Selahattin Gökçe'nin anlattığı ve övündüğümüz bu başarı hikayesini o zaman bir de tekrar hikayeyi dinlemiştik, söz vermiştik. Incir festivalinde de burada olacağız diye. Sayın genel başkanımın başka bir programı nedeniyle burada olamadığı ancak kendisini temsilen Muğla Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Sayın Metin Ergun'la beraber buradayız. Ben sayın genel başkanımızın selamlarını size iletmek istiyorum. Sevgilerini ve selamlarını.

" Bu başarı hikayesi sizindir " 

Çok değerli Melili hemşehrilerim bu güzel başarı hikayesi değerli başkanımızın anlattığı başarı hikayesi sizindir. O yüzden ben sizlerden bu daha önce kovid öncesinde de katıldığım ve çok gururla katıldığım, tadı damağımda kalan her zaman ve dişlerim arasında ufacık bu Melli'nin incirinin küçücük dişin arasında yok olduğunu sizin söylediğiniz ama o tat, o minicik çekirdekleri belki kalmıyor ama tadı gönüllerde, kalbimizde, yüreğimizde yer etmiş. Bu başarı hikayesinin değerli sahipleri sizlere bir kocaman alkış. Melli halkını bir alkışlamak istiyorum.

"Taş üstüne taş koyan kim varsa herkese çok teşekkür ediyoruz"

Sayın başkan, değerli belediye başkanımız Selahattin Gökçe çok eski baba dostu. Biliyorsunuz ben hemen şurada yanı başınıza Isparta Milletvekilim Sayın Demirel'le Cumhurbaşkanımızla yirmi sene beraber çalıştık. O zamanlar buralara nasıl gelip gittiğini kendisi anlatırdı. O zamanlardan bu zamana gelen bu başarı hikayesinde taş üstüne taş koyan kim varsa herkese çok teşekkür ediyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz. ve burada bu festivalin yapılmasını sağlayan değerli bürokratlarımıza, Sayın Valimiz başta olmak üzere değerli Burdurlu Bütün bu işe katkı sağlamış olan hemşehrilerimin, herkese çok teşekkür ediyorum. Ama tabii ki festivalin bu sahipliğinde değerli bürokratların huzurunda işte sayın belediye başkanımız Selahattin Gökçe'ye de sizden bir büyük alkış rica ediyorum. Ben de onu alkışlıyorum huzurunuzda. Bu festival konuşmalarında protokol konuşmalarını çok uzun olmaması tercih edilir. Ben de o yüzden sözlerime son vereceğim.

"Hayalleri sizlerle beraber gerçekleştireceğiz."

Ama vermeden önce Bu güzel ülkenin bugün buralarda bu festivallerin yapılmasını sağlayan Büyük Atatürk başta olmak üzere o günden bugüne bu topraklara gönül vermiş, bu memlekete, bu vatan topraklarına hizmeti olmuş kim varsa saygıyla, rahmetle anıyorum. Az önce şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduk. Evet. hepsi gönüllerde ve çok önemli bir yerdeler şimdi. Allah herkese onu nasip etmez. Ama artık Çok daha az şehit cenazesinin kaldırıldığı, Insanların karnının tok olduğu, sırtının pek olduğu, çok kolay gençlerimizin yarınlara umutla iş buldukları, aş buldukları bir Türkiye için çalışıyoruz. Hayalimiz bu. Için de çok güzel hayallerimiz var. Kocaelililer için, Bucak için, Burdur için, Türkiye için, Isparta için her yer için çok güzel hayallerimiz var. O hayalleri sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Biliyorum buranın halkı, Burdur halkı çok heyecan duyar. Hizmete açıktır. Yapılacak hizmetleri canı gönülden kucaklayacaktır. O günlerde çok daha güzel festivallerde bir arada olmak dileğiyle. Tekrar huzurunuzda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şükranlarımı sunuyorum.

Açılış konuşması yapan Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun ise yaptığı konuşmada şu sözleri kullandı;

Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bereketimiz bol olsun. Gönüllerimiz güzel olsun. Inşallah her şey iyi olsun. Sayın valim, sayın milletvekilleri, sayın il başkanları, muhterem hanımefendiler, beyefendiler, hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Ben de sözlerimle sayın genel başkanımızın sayın Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanımızın selamlarını getirdiklerini bildirerek başlamak istiyorum.

"Festivaller insanları buluşturan, kaynaştıran etkinliklerdir"

Muhterem Kocaelililer Aylin Başkanımın söylediği gibi bu festival konuşmalarında, protokol konuşmalarında mümkün olduğunca kısa tutmak lazım. Ben de bir bir dakika bilemediniz. Bir buçuk dakika içerisinde özetlemeye gayret sarf edeceğim. Yerel yönetimlerin bu festivallere dikkat ederseniz yerel yönetimler ağırlıklı olarak üstleniyor. Bunun çok faydaları var. Birkaç faydasını en azından burada saymaya gayret sarf edeyim. Birincisi bölge insanının kaynaşmasını, sosyal dayanışmayı arttırır. Bu festivaller.  Insanlar birbirleriyle görüşür. Diğer illere gitmiş olan, göç etmiş olan, hatta ve hatta büyük festivallerde başka ülkelere göç etmiş olan insanlar gelir. Akrabalar, komşular, baba dostları, dede dostları tekrar kaynaşırlar. 

"Kocaaliler bir laboratuvar gibi"

Bu sosyal faydalarının başında gelir. Ikincisi, bölgenin tanıtımı sağlanır. Bölge tanıtımı sağlanınca bölgeye dışarıdan insanlar gelir. Yani turistler gelir. Buranın özelliklerini sayılı belediye başkanımız tarihi yerden bahsetti. Arkeolojik yerlerden bahsetti. Aynı zamanda doğal klimadan da bahsetti. Öyle bir anlattı ki sanki Kocaelililer bir laboratuvar gibi. Dolayısıyla insanın bunu görmesi gerekir. Işte bu festivallerin bir diğer faydası da buraya turistin sağlanmış o, gelmesini sağlamış olmak olur. Bir diğeri de ekonomik fayda sağlar. Ürünleri tanıtırsınız, o ürünlerle birlikte, ürettiğiniz ürünlerle birlikte birlikte o ürünlerin satışında ayrıca bir ekonomik fayda sağlanır. Yani bölge insanının faydasına sağlanır. Bu manada belediye başkanımızı kutluyorum. Yine sayın valimiz başta olmak üzere bütün Burdur bürokrasisinde merkezi hükümeti temsil eden bürokratlarımızı tebrik ediyorum.

Ergun üniversiteye çağrıda bulundu

Melli incirinin tanıtılmasının altıncısı bu yanılmıyorsam. Son derece faydalı, güzel bir faaliyet. Tebrik ediyorum. Ve devamını diliyorum. Aynı şekilde mümkünse üniversiteye de çağrıda bulunmak istiyorum. Bu Melli incirinin daha fazla üzerinde çalışma yaparak, ilmi çalışmalar yaparak bununla ilgili genetiğini bozmadan özellikle belirtiyorum. Genetiğini bozmadan, dayanıklılığını arttırarak acaba daha Geniş bir alana bunları satabilir miyiz? Çünkü başkanım bahsetti. Burdur, Isparta ve Antalya'da satışı var sadece. Demek ki daha önceki sohbetlerimizde de kendisi bahsetmiş idi. Dayanıklılıkta bir problem var. Aynı zamanda ürün yeterli miktarda değil. O zaman ürünün arttırılması için Ayrı bir faaliyet yapmak lazım ki başlamış o faaliyetler. Bunlar güzel faaliyetler. Ama aynı şekilde onun dayanıklığını ve verimliliğini arttırmaya yönelik de çalışmaların ilmi çalışmalarının yapılması gerekir diye düşünüyor hepinizi saygılarımla selamlıyorum. 

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; 

Saygıdeğer valim, çok kıymetli Genel Başkan Yardımcım, çok kıymetli milletvekili arkadaşım, çok değerli il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, çok kıymetli belediye başkanlarımız, kaymakamımız, il ve ilçe tarım müdürlerimiz, çok kıymetli il genel meclisi üyesi, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız Bucak'ımızın çok kıymetli oda ve birlik başkanları, çok değerli Kocaelililerimizin, muhterem hanımefendileri, beyefendileri hepinizi saygıyla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. 

" Çok çalışmak üretmek zorundayız "

Öncelikle aranızda olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kocaelilerimizin bu güzel gününde insanlarımızın güler yüzüyle, neşeli halde keyifli bir şekilde bizi karşılamasından dolayı da çok çok teşekkür ediyorum. Kocaelilerimiz, Melli'miz tabii ki Anadolu'muzun, Burdur'umuzun, Buca'mızın en güzide müstesna bir yeri, insanları da aynı şekilde. Biz yıllardır Kocaelilerimizin güzel insanını her zaman sevdik, hizmet ettik, hizmet etmeye de devam edeceğiz. Kim şimdiye kadar biraz önce Aylin Hanım ifade etti. Bu memlekette taş üstüne taş koydu ise, bir emek sarf etti ise, vatandaşına o dönemlerin şartları içerisinde bir katkı koydu ise Hepsine müteşekkiriz. Allah onlardan razı olsun. Ülke bu noktalara geldiyse geçmiş dönemde bu ülkeye hizmet eden insanlarımızın büyük bir emeği var, çabası var, gayreti var. Bundan sonra da ülkemizi dünya devletleri arasında daha iyi bir noktaya götürmek için daha müreffeh bir ülke olmak için ekonomisini daha da güçlendirmek için çok ama çok çalışmak zorundayız. Üretmek zorundayız. El birliğiyle özellikle istikrar ve güvenin devam ederek devam etmesi noktasında bu hizmetlerin geleceğine yürekten inanıyoruz.

" Her zaman hizmet ettik "

Biraz önce belediye başkanım söyledi. SOGEP'ten kalkınma ajansından  bir proje sundular ve o proje Sanayi Bakanımız bizzat şahsımı arayarak bu projeyle ilgili destek verilip verilmemesiyle alakalı konuda kendisine böyle bir desteğin verilmesi gerektiğini de ifade etmiştim. Daha önceki yıllarda da coğrafi işaretlemede milli incirimizin özellikle patent enstitüsünündeki tüm aşamasını takip ederek aynı şekilde Coğrafi işaretlemeye girmiş olması da önem arz ediyordu. Hakeza Milyos ve Kremna Antik Kentilerinin kazılarının başlanması, temizliklerinin başlanması özellikle çok önem arz etti ve bu adımları attık. Ben de kısa keseceğim. Çünkü genel başkan yardımcım da milletvekili kardeşim de hakeza kısa bir konuşma yaptılar. Dolayısıyla biz Kocaeliler halkını seviyoruz. Her zaman hizmet ettik. Rabbim lütfetti. Beş dönem bu ile bu ilçeye ve bu beldeye hizmet etmek nasip etti. Rabbim lütfetti. Halkımız da takdir etti. Biz de her zaman sizin yanınızda olduk. Içinizde yer aldık.

Başkan Gökçe'ye teşekkür

Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen kıymetli belediye başkanıma çok çok teşekkür ediyoruz. Ben sizlerin huzurunuzda belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Her zaman Bucak'a geldiğimde Ankara'ya geldiğimde mutlaka ziyaret etmiştir. Görüşlerini, fikirlerini bizle paylaşmıştır. Ve ben sizlerin huzurunuzda da kendisine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Saygılar sunuyorum.

Vali Arslantaş ise törende yaptığı konuşmada;

Modern çağda bir toplumun müreffeh bir hayat sürmesinin temelinde üretim sürekliliği ve çeşitliliği yer alır. Kocaaliler belediyemizin sakinleri bu bilinçle yaşamayı, alın teriyle kazanmayı, çalışmayı ve üretmeyi kendine şiar edinmiş onurlu insanlardır.

Bu güzel organizasyonun adı dahi üretim bilincinin tezahürüdür. İncir üretimi yanında alternatif bir kazanç kapısı olarak çelenk ihracatı yapabilme başarısı göstermek vizyon ve inavasyon becerisi gerektirmektedir.

Coğrafi işaret tescil belgesine sahip Melli İnciri adını Kocaaliler Beldesinin eski adı olan Melli köyünden almıştır. 300-700 metre rakımlı alanlarda, sınır ağacı şeklinde habitat içre kendiliğinden yetişen Melli İnciri, ince pürüzsüz kabuğu, kendine özgü aroması ve benzersiz tadıyla iç pazarda yoğun rağbet görmektedir. Arz talep dengesini karşılamak maksadıyla Melli İnciri çelikleme yöntemiyle tanzim edilen bahçelerde yetiştirilmeye başlanmıştır.

Tarım arazisi olmayan alanlarda bile suya ihtiyaç duymadan uzun yıllar yaşayabilen Melli İncirinin ağacı yüksek verime sahiptir. Aromasındaki tadın kaynağı, yöremizin sahip olduğu tınlı, humuslu ve kumlu yapıdaki toprak, vejetasyon ortamın iklim yapısıdır.

Burdur’un diğer ilçelerinde ve Aydın’da Melli İnciri yetiştirilmeye çalışılmış, aroma ve tat farkı sebebiyle temel bileşen analizi yapılması neticesinde Melli yöresinden elde edilen genotiplerin diğer bölge örneklerinden ayrıldığı kanıtlanmıştır. Hali hazırda iç pazara kuru ve yaş sevkiyatı yapılan Melli İnciri uzun vadede ihraç kalemleri arasındaki yerini muhakkak alacaktır.

Söz yurtdışına ürün ihracına gelmişken birkaç kelam da çelenk üretimi için etmek gerekir.

Yapımında izinle toplanan dağ çileği, okaliptus, mersin yaprağı, kızılcık, çam, andız kozalakları, siyah üzüm, ateş dikeni, selvi yaprağı, Amerikan sarmaşığı, fosfor, ay ışığı ve süs narı gibi bitkiler kullanılan çelenkler, Hristiyanlık inancında Hz. İsa'nın doğumunu simgeleyen kültün bir parçası olarak bereketi temsil etmektedir.

Kocaalilerde yaşayan hanım kardeşlerimiz tarafından Batı Torosların dağlık bölümünden toplanan malzemeler, Noel kutlamalarında, evlerin ve odaların kapılarına asılmak üzere el emeği göz nuru ile hazırlanmakta ve bu suretle aile bütçesine ek bir kaynak sağlanmaktadır.

Kocaaliler Belediye Başkanı Halil YİĞİT tarafından 2005 yılında ilki düzenlenen İncir, Kültür Sanat ve Çelenk festivali 2006, 2007, 2008 yılları arasında biteviye sürdürülürse de 2009-2019 yılları arasında festival düzenlenememiştir. 2019 yılında 5.si düzenlenen şenliğimiz pandemi sebebiyle 2020 -2021 yıllarında da gerçekleştirilememiştir. Dünya bi gün o da bugün derler. Masivaya dair başkaca bir engel çıkmadan düzenlenen bu etkinlikte gönlünüzce eğlenmenizi diliyor, bizleri bir araya getirmede emek ve gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Şenliğiniz kutlu olsun." dedi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Valisi Türker Öksüz, Geleneksel Melli İncir Festivaline Katıldı
Etkinlik

Burdur Valisi Türker Öksüz, Geleneksel Melli İncir Festivaline Katıldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Kocaaliler Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Melli İncir, Kültür, Sanat ve Çelenk Festivali'ne katıldı. İşte detaylar...

Melli İncir Festivali'ne yoğun ilgi
Etkinlik

Melli İncir Festivali'ne yoğun ilgi

Kocaaliler Beldesi tarafından düzenlenen 7. İncir Kültür Sanat Festivali, eğlence dolu anlarıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

7'inci İncir Festivali başlıyor Başkan Gökçe vatandaşları buluşturuyor
Etkinlik

7'inci İncir Festivali başlıyor Başkan Gökçe vatandaşları buluşturuyor

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi, geleneksel olarak düzenlenen 7. İncir Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Başkan Gökçe, Melli'de incir festivalinin tarihini açıkladı
Bölgesel

Başkan Gökçe, Melli'de incir festivalinin tarihini açıkladı

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi'nin geleneksel incir festivalinin tarihi 20 Ağustos olarak belirlendi.

Kocaaliler Gündoğdu yolu arasında arazi yangını
Bölgesel

Kocaaliler Gündoğdu yolu arasında arazi yangını

Burdur'un Bucak ilçesi Kocaaliler Beldesinde çıkan arazi yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. #Burdur #Yangın #Kocaaliler

İlyas Delen Kocaaliler'e Müjdeli Haber: 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Yapılıyor!
Bölgesel

İlyas Delen Kocaaliler'e Müjdeli Haber: 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Yapılıyor!

Burdur Bucak AK Parti Kocaaliler Belediye Başkan Adayı İlyas Delen, Kocaaliler için 2024 yatırım programına A2 tipi 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu yapılacağını müjdeledi.