MESKİ’nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri’ işini yerinde inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Biz tüm Mersin’deki altyapıların MR’ını çekiyoruz. Uzun süredir bakımı yapılmamış bazı bölgelerde hasarlar, çöküntüler, çatlaklar, patlaklar var. Pisliklerle tıkanmış. Bunların tespitini ve temizleme işlemlerini yapıyoruz" dedi.
İncelemede Başkan Seçer’e, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, MESKİ bürokratları ve daire başkanları ile Başkan Danışmanı Ertan liman eşlik etti. Genel Müdür İrfan Korkmaz ve ekipten çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Seçer, çalışmaları yerinde inceledi.
CTP teknolojsi ile kazı yapmadan kaplama gerçekleştiriliyor
Çalışmalar hakkında bilgi veren ve sistemin avantajlarını anlatan Başkan Seçer, "Burada yaptığımız çalışma, tespit ettiğimiz sistemdeki çökmeleri, çatlakları kazı yapmadan, herhangi bir kırma dökme, kazma işlemlerine ihtiyaç duymadan yeni bir teknoloji ile CTP teknolojisiyle, elyaflı kaplama dediğimiz bir sistemle yapıyoruz. Böylelikle hem maliyetimiz düşüyor. Beşte bir oranında bir maliyeti oluyor. Yani normal konvansiyonel koşullarda biz bu tamiratı yapsak 5 lira harcarız ama bu yöntemle 1 liraya bu olayı bitiriyor ve tasarruf sağlıyoruz” diye konuştu.
Manisa'nın kanayan yarası haline gelen ve 18 yıldır çözülemeyen Cider Yolu sorunu, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kararlı çalışmalarıyla çözüme kavuşuyor.
Çavdır Belediye Başkanı Ali Okan Yücel, Bayır Mahallesi Yaran Mevkisi'ndeki kanalizasyon hattı çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bu büyük altyapı yatırımı, bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak.
Elazığ Belediyesinin Hamzabey Baraj suyunu şehir geneline ulaştırmaya yönelik projesi ilerliyor. Daha önce derin su kuyularıyla içme suyu ihtiyacı karşılanan Ataşahir Mahallesi’ne Hamzabey Barajından su verilmeye başlandı.
Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi’nde içme suyu isale hattı çalışması sırasında meydana gelen göçükte 3 işçi toprak altında kalarak hayatlarını kaybetti.
Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Belediyesi, depremde hasar gören ve alt yapısı tamamlanan Gazi Caddesini asfaltlıyor.
Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Belediye tarafından ilçe genelinde yol genişletme, yol yenileme ve kilit parke çalışmaları devam ediyor.
Yorumlar (0)