Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencisi milli sporcu Muhammet Hanifi Zengin, Mısır’da düzenlen U23 Akdeniz Şampiyonasında birinci olarak Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.
U23 Atletizm Milli Takımı Oyuncusu Muhammet Hanifi Zengin, Mısır'ın İskenderiye kentinde gerçekleşen U23 Akdeniz Şampiyonasında cirit atmada 74.14’lük derecesiyle birinci oldu.
Başarısından dolayı öğrencisini tebrik eden GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal, “Fakültemiz Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencimiz Muhammet Hanifi Zengin’i önemli başarısı ve bu gururu ülkemize yaşattığı için tebrik ederim. Üzerinde emeği olan tüm antrenör ve yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.
12 Ülkeden 151 sporcunun katıldığı şampiyonaya Türkiye U23 Atletizm Milli Takımı, 16 kadın ve 17 erkek olmak üzere toplam 33 sporcuyla katıldı.
2024 yılında Serbest Dalış kategorisinde düzenlenen şampiyonalarda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Şahika Ercümen, katıldığı tüm kategorilerde elde ettiği başarılarla dünya listesine ilk 3 sporcudan biri olarak adını yazdırdı.
Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda Antalyaspor’un milli sporcusu Sena Amine Nur Özgen, Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya elde etti.
Bahreyn'de düzenlenen Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular 4'ü altın, 12'si gümüş ve 22'si bronz olmak üzere 38 madalya kazandı. Detaylar haberimizde..
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü cimnastik sporcuları ve antrenörleri ile birlikte önemli bir taahhütte bulundu.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Haftası'nı kutlayan milli sporcular, Burdur Valisi Türker Öksüz'ü ziyaret etti.
Erzincan'da bulunan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde 2 yaşındaki minik kayakçı Elif Şare Karslı, milli kayakçı Aygen Yurt'tan ilk kayak dersini aldı. Minik Elif'in kayak görüntüleri sosyal medyada viral oldu.
Yorumlar (0)