Denizli

Minyatür Sanatında Denizli'nin Dokuma Mirası: Sergi 14 Aralık'a Kadar Açık

Denizli Büyükşehir Belediyesi dünyanın en küçük dokuma tezgahlarının yer aldığı Minyatür Dokuma Tezgâhları Sergisi’ni Denizlililerle buluşturdu.

Minyatür Sanatında Denizli'nin Dokuma Mirası: Sergi 14 Aralık'a Kadar Açık

Denizli Büyükşehir Belediyesi dünyanın en küçük dokuma tezgahlarının yer aldığı Minyatür Dokuma Tezgâhları Sergisi’ni Denizlililerle buluşturdu. Babadağ’dan Uzakdoğu’ya Arjantin’den özel ahşap dokuma tezgahlarına Denizli’nin binlerce yıllık tekstil sektörünü de yansıtan 28 minyatür eser 14 Aralık’a kadar gezilebilecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, tekstilin başkenti Denizli’de dünyanın en küçük dokuma tezgahlarının yer aldığı Minyatür Dokuma Tezgâhları Sergisi’ni vatandaşlarla buluşturdu. El sanatları ustası, Babadağlı Abdullah Yurtsever’in hiç bir teknolojik yardım almadan tamamen el yapımı olarak uzun yıllar içinde imal ettiği, Babadağ’dan Uzakdoğu’ya Arjantin’den özel ahşap dokuma tezgahlarına dünyanın çeşitli bölgelerindeki dokuma tezgahlarının birebir minyatürlerinin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi. Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 75 yaşındaki Abdullah Yurtsever serginin açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul’da doğup büyüdüğünü anlatarak Babadağlı dokumacı bir aileden geldiğini söyledi. Emekli olduktan sonra dokuma tezgahlarına merakının daha da arttığını anlatarak, küçükken ailesine ait gördüğü dokuma tezgahlarının minyatürlerini yapmaya başladığını kaydeden Yurtsever, tekstilin başkenti Denizli’de sergisini açmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.

Denizli 175 ülkeye ihracat yapıyor
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise tekstilin temelinde dokuma tezgahları olduğunu işaret ederek, “Denizli eğer bugün tekstilin başkenti ise bunda en büyük etken dokuma tezgahlarının burada imal edilmesi ve işletilmesidir” dedi. Geçmişte dokuma işlerinin bu tezgahlarla evlerde yapıldığını, bugün ise Denizli’deki tekstil fabrikalarıyla dünyanın 175 ülkesine ihracat yapıldığını anlatan Başkan Osman Zolan, “Tekstil üretiminde öncülük yapmış, katkı vermiş herkese teşekkür ediyor, Hakkın rahmetine kavuşanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Sergi 14 Aralık’a kadar gezilebilecek
El sanatları ustası Denizlili Abdullah Yurtsever’e emekleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Zolan, serginin tekstilin başkenti Denizli’de açılmasının ayrı bir mutluluk olduğunu kaydederek, hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Babadağ’dan Uzakdoğu’ya Arjantin’den özel ahşap dokuma tezgahlarına Denizli’nin binlerce yıllık tekstil sektörünü de yansıtan 28 minyatür eser 14 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Kars’ta öğrenciler kilim dokumayı öğreniyor
Yaşam

Kars’ta öğrenciler kilim dokumayı öğreniyor

Kars’ta öğrenciler kilim dokuma sanatlarını öğrenerek, kilim dokuyor. Detaylar haberimizde..

Kadınların Emekleriyle Dokunan Obruk Halısı: Niğde'nin Kültürel Mirası Canlanıyor! - Haberler
Yaşam

Kadınların Emekleriyle Dokunan Obruk Halısı: Niğde'nin Kültürel Mirası Canlanıyor! - Haberler

2017 yılında coğrafi işaretle tescillenen ve uzun yıllardır dokunmayan Niğde’nin Obruk halısı, Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi atölyesinde kadınlar tarafından özenle dokunuyor.

Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi Kadınların Üretkenliğine Destek Oluyor
Yaşam

Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi Kadınların Üretkenliğine Destek Oluyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ’Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde kadınlar tarafından kenevir ipinden üretilen ürünler yurt içi ve yurt dışından yoğun talep görüyor.

Osmanlı Puşideleri: Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nde Canlanıyor
Yaşam

Osmanlı Puşideleri: Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nde Canlanıyor

Osmanlılarda mezar sandukalarının üzerine örtülen örtü olarak bilinen puşideler, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünde usta öğreticiler tarafından ilmek ilmek işlenerek yeniden yapılıyor.

Alanya Belediyesi kurslarına öğrencilerden ziyaret
Yaşam

Alanya Belediyesi kurslarına öğrencilerden ziyaret

Payallar Günay Demirel Ortaokulu öğrencileri, Alanya Belediyesi’nin Avsallar Kurs Merkezi’nde açtığı kilim atölyesini ziyaret etti.

 750 yıllık kültürü  Tokat'ta  yaşatıyorlar
Yaşam

750 yıllık kültürü Tokat'ta yaşatıyorlar

Tokat’ta El Sanatları Merkezinde eğitim alan kadınlar, 750 yıllık tarihi olan Tokat yazmalarının desenlerinin yer aldığı kalıpları tek tek elleriyle oyarak hazırlıyor.