Lezzetli ve kıvamlı bir mor lahana turşusu yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif, lokantalarda yapılan mor lahana turşusuna çok benzer.
Malzemeler:
1 adet büyük boy mor lahana
1 su bardağı sirke
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tuz
1 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
10-15 adet karanfil
1 adet iri soğan
3-4 diş sarımsak
Yapılışı:
Mor lahanayı yıkayıp, ince ince doğrayın.
Bir tencerede sirke, şeker ve tuzu kaynatın.
Kaynayan karışımı, doğranmış lahanalara dökün.
Lahanaların üzerine defne yaprağı, karabiber, karanfil, soğan ve sarımsağı ekleyin.
Turşuyu, ağzı sıkıca kapalı bir kavanoza alın.
Turşuyu, güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta bekletin.
Bu tarifi eşsiz kılan detaylar:
Mor lahananın ince ince doğranması, turşunun daha lezzetli olmasını sağlar.
Sirke, şeker ve tuz karışımının kaynatılması, turşunun daha kıvamlı olmasını sağlar.
Turşunun üzerine defne yaprağı, karabiber, karanfil, soğan ve sarımsak eklemek, turşunun daha aromatik olmasını sağlar.
Turşunun, güneş görmeyen bir yerde bekletilmesi, turşunun daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Ek Bilgiler:
Turşu, hazır olduktan sonra, buzdolabında saklanabilir.
Turşu, kahvaltıda, ara öğünde veya zeytinyağlı yemeklerin yanında servis edilebilir.
Korkuteli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminde de ilçenin güzelliğini korumak amacıyla, soğuğa dayanıklı olması ile bilinen Lahana Çiçeği gibi bitkileri, Emekliler Merkezi ve SeyirPark gibi alanlara dikerek çevreye estetik bir görünüm kazandırıyorlar.
Samsun'da bir apartmanın istinat duvarında büyüyen karalahana, görenleri hayretler içinde bıraktı.
Fatma Esin Tuna, "Doğaya sahip çıkmazsak bir gün iklim krizinin sonrası da gıda krizi olur. Bu lahanayı da bulamayız. O yüzden herkes üzerine düşen hassasiyeti göstermeli." dedi.
Tabancalar, karalahana ve tereyağı paketlerinin altına gizlenmiş mısır unu paketinde saklanmıştı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri Pişirme Yöntemleri dersinde Niğde’ye özgü ürünlerden yemek çeşidi geliştiriyor.
TasteAtlas sitesinin ’Dünyanın en kötü 100 yemeği’ listesinde 7. sırada yer alan yemeğin sanılanın aksine Karadeniz’in meşhur kara lahana çorbası değil beyaz lahana çorbası olduğu ortaya çıktı.
Yorumlar (0)