Zonguldak

Muhammet Sevgi Akosman çifti Ürettiği Zonguldak Kestane Balı Dünya ‘altın bal’ ödülüne layık görüldü.

Saflık derecesi ve kalitesini gösteren prolin değeri normal sınırların üstünde çıkan balı, kestane balı sınıfında Londra’daki yarışmaya Zonguldak'tan gönderen Akosman çifti, sağlığa olağanüstü faydası, benzersizliği ve tadı ile dünyanın en kaliteli balı olma özelliğiyle ‘altın bal’ ödülünü aldı.

Muhammet  Sevgi Akosman  çifti Ürettiği Zonguldak Kestane Balı  Dünya ‘altın bal’ ödülüne layık görüldü.

Zonguldak’ta Akosman çifti 8 yıl önce 40 kovan ile başlayan arıcılık serüveninde “Kestane balının diyarı Zonguldak” sözünü dünyaya gösterdi. Saflık derecesi ve kalitesini gösteren prolin değeri normal sınırların üstünde çıkan balı, kestane balı sınıfında Londra’daki yarışmaya gönderen çift, sağlığa olağanüstü faydası, benzersizliği ve tadı ile dünyanın en kaliteli balı olma özelliğiyle ‘altın bal’ ödülünü aldı.
Zonguldak Kilimli ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Muhammet Akosman, dedesi ve ailesiyle birlikte küçük yaştan itibaren yaptığı arıcılık mesleğini sürdürmek için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arıcılık bölümünden mezun oldu. 2016 yılında kendi işletmesini kurdu. Devlet desteği alarak 40 kovan ile işe başlayan Akosman, iki yıl önce dünya evine girdiği eşi Sevgi Akosman ile birlikte işletmesini büyüttü.
Akosman, 8 yıl boyunca bilinçli arıcılık yöntemleri uyguladı. Saflık derecesi ve kalitesini gösteren prolin değerlerinin normal sınırları 800 ila bin olurken; çift 2023 yılında ürettikleri kestane balının prolin değerin bin 423’e çıkararak dünyaya tanıtmayı hedefledi. Bu kapsamda kestane balını 19-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında Londra’da düzenlenen Uluslararası Bal Yarışması’na gönderdi.
Yarışmaya 54 ülkeden çiçek ve kestane balı kategorilerinde binlerce çeşit bal gönderildi. Ancak Akosman’ın gönderdiği kestane balı, bin çeşit kestane balı arasından saflık derecesi ve kalite derecesini gösteren prolin değerlerinin normal sınırların üstünde çıkmasıyla ‘altın bal’ ödülüne layık görüldü.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

'İmdat, yardım edin' çığlıkları sonrası ekipler imdadına yetişti!
3. Sayfa

'İmdat, yardım edin' çığlıkları sonrası ekipler imdadına yetişti!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde balkonda kilitli kalan genç kadın, çevredekilerin dikkatini çekerek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, kadını kurtarmak için harekete geçti. Olayın detayları ve kurtarma anı haberimizde.

Burdur Alay Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Balcı'dan Fatma Teyzeye vefa ziyareti
Bölgesel

Burdur Alay Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Balcı'dan Fatma Teyzeye vefa ziyareti

Burdur İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Balcı, gönüllü bağışçı Fatma Arıcan’ı evinde ziyaret etti. Bu anlamlı buluşma, Arıcan’ın devlete yaptığı büyük bağışı yeniden gündeme taşıdı.

Dünyayı Balık üretimi Kurtaracak İzmir'de Su ürünleri Fuarı açıldı
Yaşam

Dünyayı Balık üretimi Kurtaracak İzmir'de Su ürünleri Fuarı açıldı

İzmir fature Fish Eurasia Uluslararası Fuarda yer alan ve Muğla’da levrek, çupra, somon ve alabalık üreten Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili İhsan Bozan, "Şu anda Avrupa’da yenilen üç balığın bir tanesi ülkemizde üretilen balıklardan gider duruma geldi. Devamı haberimizde

Akran Zorbalığı Nedir? Çocuğunuz Akran Zorbalığına Uğruyorsa Yapmanız Gerekenler
Yaşam

Akran Zorbalığı Nedir? Çocuğunuz Akran Zorbalığına Uğruyorsa Yapmanız Gerekenler

Akran zorbalığı nedir ve çocuklar üzerinde nasıl etkiler bırakır? Çocuğunuz akran zorbalığına uğruyorsa ne yapmalısınız? Zorbalığı tanıma ve önleme yollarını öğrenin.

Van  Valisi Balcı Rojin Kabaiş arama çalışmaları hakkında açıklamada bulundu
3. Sayfa

Van Valisi Balcı Rojin Kabaiş arama çalışmaları hakkında açıklamada bulundu

Van Valisi Ozan Balcı, 12 gün önce kaybolan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarının 81 ilde devam ettiğini belirtti.

Bilecik’te Toplanan  CHP Marmara Bölgesi İl Başkanları " Tüm Başkanlar Gözbebeğimizdir"
Bölgesel

Bilecik’te Toplanan CHP Marmara Bölgesi İl Başkanları " Tüm Başkanlar Gözbebeğimizdir"

Bilecik’te düzenlenen CHP Marmara Bölgesi İl Başkanları Toplantısı sona erdi. Açıklanan ortak bildiride, “Herkes tarafından bilinsin ki, tüm belediye başkanlarımız örgütlerimizin göz bebeğidir. Hiçbir kurgulanmış dava ya da komplo ve kumpas partimizin iktidar yürüyüşünü durduramayacaktır” denildi.