Burdur

Mustafa Oğuz’dan TBMM’de konut aidatlarına dikkat çeken konuşma

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, TBMM’de konut ve iş yeri aidat artışlarının vatandaşlara olan etkisini vurguladı, yerel düzeyde çözüm önerdi.

Mustafa Oğuz’dan TBMM’de konut aidatlarına dikkat çeken konuşma

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, İYİ Parti grubunun önerisi üzerine TBMM'de yaptığı konuşmada, konut ve iş yeri aidatlarının vatandaşların günlük yaşamlarını doğrudan etkileyen hassas bir mesele olduğuna dikkat çekti. Oğuz, aidat artışlarının birçok vatandaşın bütçesinde yarattığı baskının farkında olduklarını belirtti.

YÖNETİCİ SEÇİMİ ZORUNLU

Mustafa Oğuz, apartman ve site yönetimlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında detaylı olarak ele alındığını ve bu yapılarda yönetici seçiminin zorunlu olduğunu vurguladı. Yönetimlerin verdiği kararlar ve yaptığı harcamaların denetlemeye açık olduğunu ve Kat Mülkiyeti Kanunu çerçevesinde denetlendiğini belirtti.

YEREL DÜZEYDE ÇÖZÜLEBİLİR

Aidat artışlarının yerel yönetimler, site yönetimleri ve iş yeri yönetimlerinin sorumluluk alanında olduğunu ifade eden Oğuz, Türkiye genelinde binlerce site ve konut kompleksinde farklı yönetim biçimleri ve maliyet yapıları bulunduğunu söyledi. Meclisin bu konuyu ele almasının yerel yönetimlerin yetki alanlarına müdahale olabileceğine dikkat çeken Oğuz, aidat artışları gibi yerel konuların en iyi şekilde yerel düzeyde çözülebileceğini düşündüklerini belirtti.

"GENEL KURULSUZ BELİRLENEN AİDATLAR HUKUKEN GEÇERSİZ"

Oğuz, yönetici veya yönetim kurulunun aidat artışlarını olağan veya olağanüstü genel kurulda yapacakları bütçe veya ek bütçeyle kararlaştırabileceğini, genel kuruldan yetki almadan aidat artışı yapmanın mümkün olmadığını vurguladı. Aksi takdirde malikler itiraz ederek bağımsız bölüm toplam sayısının üçte bir imza toplayıp olağanüstü genel kurulda aidatların makul seviyelere çekilmesinin mümkün olduğunu ifade etti. Genel kurul yapılmadan belirlenen aidatların hukuken geçersiz olduğunu belirtti.

ENFLASYON VE ARTIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik istikrarı ve enflasyonla mücadele politikalarının dolaylı olarak bu tür maliyet artışlarının önüne geçilmesine katkı sağlayacağını belirten Oğuz, enflasyon oranlarının kontrol altına alınmasıyla vatandaşların alım gücünün korunarak yaşam maliyetlerindeki artışların makul seviyelerde kalmasına yardımcı olunacağını ifade etti.

"DOĞRU YÖNTEMLER SEÇİLMELİ"

Hükümetin yerel yönetimlerle işbirliği çerçevesinde konut aidatları ve benzer konularda vatandaşların karşılaştığı sorunları çözmek için çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Oğuz, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın ortak çalışmaları olduğunu belirtti. Site yönetimi, site yöneticiliği ve malikler arasındaki sorumluluklarla ilgili yönetmelikler düzenlendiğini ifade eden Oğuz, konut ve iş yeri aidatları ile ilgili sorunları çözmek ve vatandaşların yaşam standartlarını korumak için doğru yöntemlerin seçilmesi gerektiğini belirtti.

Oğuz, İYİ Parti'nin önerdiği gibi meclis araştırması yerine yerel yönetimlerin ve site yönetimlerinin daha yetkin ve şeffaf çalışmasını sağlayacak mekanizmaların güçlendirilmesi gerektiğine inandıklarını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mustafa Oğuz, Hakan Fidan'la birlikte Saruhanlı'da
Bölgesel

Mustafa Oğuz, Hakan Fidan'la birlikte Saruhanlı'da

AK Parti'nin Şehir Buluşmaları programı kapsamında Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Saruhanlı'da Türkiye Yüzyılı hedeflerini ele aldı. Saruhanlı'nın önemi vurgulandı.

Bucak’ta 178 konut ve ticaret merkezi içeren  TOKİ projesi ihaleye çıkıyor!
Bölgesel

Bucak’ta 178 konut ve ticaret merkezi içeren TOKİ projesi ihaleye çıkıyor!

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak'ta 178 konut ve 3 dükkânlı ticaret merkezi içeren 4. Etap TOKİ Projesi’nin 16 Aralık 2024'te ihaleye çıkacağını duyurdu. Proje, modern yaşam alanları ve yeni ticaret imkanları sunacak.

Ağlasun Hisar Belören yolunda sathi asfalt çalışması tamamlandı
Bölgesel

Ağlasun Hisar Belören yolunda sathi asfalt çalışması tamamlandı

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Ağlasun-Hisar Belören yolunun 4 km sathi asfalt kaplama çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Oğuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Burdur ve ilçelerine 73 doktor atanacak!
Bölgesel

Burdur ve ilçelerine 73 doktor atanacak!

118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasıyla Burdur’a 73 yeni doktor atanacak. Mustafa Oğuz, 'Yeni atamalar Burdur'umuza hayırlı olsun.' dedi.

Burdur'da İbn-i Sina Lisesi inşaatı başlıyor! İşte proje ihale bedeli
Bölgesel

Burdur'da İbn-i Sina Lisesi inşaatı başlıyor! İşte proje ihale bedeli

Burdur'a 16 derslikli İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılıyor. Mustafa Oğuz, inşaatın ivedilikle başlayacağını ve halkın hizmetine sunulacağını duyurdu.

24 derslikli Bucak Anadolu Lisesi yeniden yapılıyor! İşte ihale bedeli
Bölgesel

24 derslikli Bucak Anadolu Lisesi yeniden yapılıyor! İşte ihale bedeli

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak ilçesinde 24 derslikli Anadolu Lisesi'nin yeniden inşası için ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı. Proje bedeli 62.874.250,00 TL olarak belirlendi.