Antalya

Naciye Nine, kar yağışıyla mahsur kaldığı kuzusuna kavuştu 'Hayatımı kuzularıma borçluyum'

Antalya'da yayla dönüşünde yağan kar sebebiyle mahsur kalan ve AFAD ekipleri tarafından donmamak için 2 kuzu ve 1 horozuna sarılmış vaziyette ağaç dibinde bulunan Naciye Akın, tedavisinin ardından kuzusuna kavuştu.

Naciye Nine, kar yağışıyla mahsur kaldığı kuzusuna kavuştu 'Hayatımı kuzularıma borçluyum'

Antalya'da yayla dönüşünde yağan kar sebebiyle mahsur kalan ve AFAD ekipleri tarafından donmamak için 2 kuzu ve 1 horozuna sarılmış vaziyette ağaç dibinde bulunan Naciye Akın, tedavisinin ardından kuzusuna kavuştu. Naciye nine, hayatını kuzularına borçlu olduğunu söyledi.
Manavgat'ta çıkan orman yangınında evi yanan ve devletin inşa ettiği evde yeni bir hayata başlayan Naciye Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkililerine her an dua ettiğini söyledi. Antalya'da ikiz kuzularından birinin kendisi hastanedeyken çocukları besleyemediği için öldüğünü belirten Naciye nine, diğer kuzusunu ise bir an olsun yanından ayırmıyor.

Saatlerce mahsur kaldılar
Olay, 25 Aralık'ta yaşandı. Yaz aylarında Manavgat ilçesi Hocalı Mahallesi'nden Akseki ve Bozkır ilçesi sınırlarında bulunan Dipsiz Göl Hocalı Yaylası'na çıkan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan 70 yaşındaki Naciye ve Mustafa Akın, yayladan eve dönerken yoğun kar yağışı nedeni ile hayvanları ile birlikte kayboldu. Yaşlı çift saat 11.00 sıralarında Hocalı Yaylası'ndan dönüşe geçti ancak Yarpuz Yaylası yakınlarında hayvanlarını kar ve tipi nedeniyle kaybetti. Hayvanlarını aramaya başlayan yaşlı çift, kar ve tipi sebebiyle yolu bulamayınca kayboldu. Yakınları, yaşlı çifte ulaşamayınca durumu acil durum merkezine bildirdi.

Bölgeye AFAD ve Büyükşehir ekipleri sevk edildi
Bölgeye Antalya Afet ve Acil Durumu Müdürlüğünden (AFAD) 4 ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki hizmet biriminden 4 personel ile iş makineleri sevk edildi. Karla kaplı yaklaşık 20 kilometrelik yayla yolunu açan ekipler, saat 19.30 sıralarında Yarpuz Yaylası'nda bir ağacın dibinde 70 yaşındaki Naciye ve Mustafa Akın çiftini 2 kuzusu ve 1 tavuğuna sarılmış halde bulundu. Zorlu çalışmalar sonrasında bulunan çift, yayladan zirve tesislerinde bekleyen 112 Sağlık ekiplerine teslim edildi. Naciye nine ambulansa alınırken bile 'Kuzularım geldi mi' diye sordu. Sağlık ekiplerinin ambulansta yapılan ilk müdahalesinin ardından ise yaşlı çift, hastanede tedavi altına alındı.

Orman yangınında evleri yandı
Eşi Mustafa Akın ile birlikte kar altında mahsur kaldıklarında bir an kurtulamayacaklarını düşündüğünü söyleyen Naciye Akın, “Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. Hastaneler saray gibi, doktorlarımızdan ve çalışanlardan Allah binlerce kere razı olsun” dedi.
Manavgat'ta çıkan orman yangınında evi yanan ve devletin inşa ettiği evde yeni bir hayata başlayan Naciye nine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkililerine her an dua ettiğini söyledi. Naciye Akın, “Manavgat yangınında evimiz yanmış, açıkta kalmıştık. Kısa sürede evlerimiz yapıldı ve saray gibi evlere kavuştuk. Yaylada mahsur kaldıktan sonra yine devlet bizi kurtardı Seydişehir, Manavgat ve Antalya'daki hastanelerde her şeyimizle ilgilenildi. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Naciye Nine, kar yağışıyla mahsur kaldığı kuzusuna kavuştu 'Hayatımı kuzularıma borçluyum'Naciye Nine, kar yağışıyla mahsur kaldığı kuzusuna kavuştu 'Hayatımı kuzularıma borçluyum'Naciye Nine, kar yağışıyla mahsur kaldığı kuzusuna kavuştu 'Hayatımı kuzularıma borçluyum'

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da plakasız motosikletle otomobil çarpıştı, sürücüye 15 bin TL ceza
Bölgesel

Antalya'da plakasız motosikletle otomobil çarpıştı, sürücüye 15 bin TL ceza

Manavgat’ta kavşak sisteminde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralanırken, motosiklet sürücüsüne plaka takmadığı için 15 bin 713 TL para cezası uygulandı.

Alanya'da iskeleden düşen inşaat ustası iskeleden düşerek ağır yaralandı
3. Sayfa

Alanya'da iskeleden düşen inşaat ustası iskeleden düşerek ağır yaralandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelin inşaat işinde çalışan iskele ustası Metin S. dengesini kaybettikten sonra 5 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı.

Rektör Adıgüzel Engelliler Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti
Bölgesel

Rektör Adıgüzel Engelliler Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Birimini ziyaret etti.

Antalya’ya 2025 turizm şehri ödülü
Bölgesel

Antalya’ya 2025 turizm şehri ödülü

Antalya’nın uluslararası turizm alanındaki konumunu daha da güçlendirmek amacıyla düzenlenen 2025 D-8 Turizm Şehri Strateji Toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Konyaaltı Belediyesi halk oyunları topluluğu, Kuveyt'teki Uluslararası Festivale damga vurdu
Bölgesel

Konyaaltı Belediyesi halk oyunları topluluğu, Kuveyt'teki Uluslararası Festivale damga vurdu

Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, ‘Festival City’ projesi kapsamında Kuveyt’te düzenlenen ve 8 ülkenin katıldığı uluslararası etkinliklerde Türkiye’yi temsil etti. Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı İlke Türkdoğan’ın koordine ettiği topluluk, sahne performansıyla izleyicilerden tam not aldı.

Kepez Kent Tiyatrosu’nun 'Medyum' oyunu, tiyatro severlerden büyük ilgi görüyor
Bölgesel

Kepez Kent Tiyatrosu’nun 'Medyum' oyunu, tiyatro severlerden büyük ilgi görüyor

Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun (KKT) Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sahnelediği kara komedi oyunu "Medyum", Antalyalı tiyatro severlerden büyük ilgi görüyor.