Eskişehir

Nilay Boyluoğlu: "Hep kendimi arayan bir insandım, arıcılık yapacağım dedim ancak bazı engellerim vardı"

Turizm sektöründe çalışırken Sibirya ve Galler’de araştırma projelerinde görev alan Nilay Boyluoğlu, böcek korkusunu bir kenara bırakıp Odunpazarı Belediyesi tarafından hizmete açılan Arıköy’de eğitim alarak arıcılığa başladı.

Nilay Boyluoğlu: "Hep kendimi arayan bir insandım, arıcılık yapacağım dedim ancak bazı engellerim vardı"

ESKİŞEHİR (İHA) - Turizm sektöründe çalışırken Sibirya ve Galler’de araştırma projelerinde görev alan Nilay Boyluoğlu, böcek korkusunu bir kenara bırakıp Odunpazarı Belediyesi tarafından hizmete açılan Arıköy’de eğitim alarak arıcılığa başladı.
Eskişehir’de yaşayan Nilay Boyluoğlu, hayalinin her zaman doğa ile iç içe olmak olduğunu ve arıcılık yapma isteğinin bulunduğunu söyledi. Arıcılık hayalinin gerçekleşmesinin önünde bazı engellerinin bulunduğunu ifade eden Boyluoğlu, “Doğada olmak istiyorum. Hep kendimi arayan bir insandım, arıcılık yapacağım dedim ancak bazı engellerim vardı. Çok emek yoğun bir iş, kolay değil gerçekten. Ancak doğada olmayı, hayvanlarla çalışmayı seven herkes yapabilir diye düşünüyorum. Turizimciydim. Okulum bitti. Uzun bir süre yurtdışı projeleri ile ilgilendim. Sibirya’ya gittim. Tamamen sürdürülebilir bir projeydi. Daha sonra Galler’e gittim. O da ofis işi proje araştırma işiydi. Geçen yıl şubat ayında Türkiye’ye döndüm ve dedim ki, ben doğada olmak istiyorum. Çocukluğumdan kendimi bildim bileli örümcek ve böcek korkum vardı. Bütün korkularımı aşmaya karar verdim. Geçen yıl mart ayında Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan arıcılık kursuna kayıt oldum. Böylece arıcılık serüvenim başlamış oldu. Eğitim veren hocalarımız çok donanımlı ve bilgiliydi. Temmuz ayında belediye tarafından hizmete açılan Arıköy’de uygulama eğitimlerine geçtik. Harika bir yer olmuş. Lavanta bahçesi, hobi evleri, arılar Böyle başladı serüven" dedi.

“Arıcılığa ilgisi olan herkesi bu kurslara davet ediyorum"
10 kovanla başladığı arıcılık serüvenine bölme yaparak 20 kovana çıkarttığını belirten Boyluoğlu, “Uzun vadeli bir yola çıktım. Kovan sayımı arttırıp bu yolda ilerlemek istiyorum. Daha da büyümek istiyorum. Çevreme ve yakın çevreme şu an ulaştım. Arıcılık konusunda daha da büyümek istiyorum. Çok emek yoğun bir iş kolay değil gerçekten ancak doğada olmayı seven, hayvanlarla çalışmayı seven herkes yapabilir diye düşünüyorum. Öncelikle Odunpazarı Belediyesi’ne sunduğu imkânlar için çok teşekkür ediyorum. Arıcılığa ilgisi olan herkesi bu kurslara davet ediyorum. Ben çok faydasını gördüm. Arıcılığa ilgisi olan insanların bu kurslardan faydalanmalarını isterim” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Arıcıların korkulu rüyası gal arısı Kastamonu'da arıcıların başına bela oldu
Bölgesel

Arıcıların korkulu rüyası gal arısı Kastamonu'da arıcıların başına bela oldu

Son yıllarda arıcıların korkulu rüyası haline gelen gal arısı zararlısı ile iklim değişikliği, kestane balı üretimini büyük ölçüde düşürdü.

Elazığ’da arıcılara devlet desteği
Bölgesel

Elazığ’da arıcılara devlet desteği

Arıcıları hibe desteklerine yönelik bilgilendiren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Yılmaz, “En az 50 en fazla 500 kovan arasında yatırım yapmak isteyen bal yapma makinası, bal süzme makinası gibi balın işlenmesine ve paketlenmesine yönelik makina ekipmanları talep eden arıcılara yüzde 60 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlayacağız” dedi.

Kütahya’da arıcılığı geliştirme çalışmaları devam ediyor
Bölgesel

Kütahya’da arıcılığı geliştirme çalışmaları devam ediyor

Kütahya’da arıcılığı geliştirme projesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce metot demonstrasyon çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Batman'da arıcılığa büyük destek
İş Dünyası

Batman'da arıcılığa büyük destek

Batman’da organik bal üretiminin artırılması ve arı besiciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları dahilinde 66 arıcıya yüzde 70 hibeli 594 polen tuzaklı arı kovanı dağıtıldı.

24 adet Bal Ormanı hizmete açıldı
Bölgesel

24 adet Bal Ormanı hizmete açıldı

Türkiye’de arıcılığın en fazla yapıldığı illerden biri olan Denizli’de, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan toplamda 813,73 hektarlık 24 adet bal ormanı, zengin flora çeşitliliğiyle arıcılara hizmet veriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından arıcılara destek
İş Dünyası

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından arıcılara destek

‘Samsun İlinde Hijyenik Arıcılık İçin Temel Petek Tesisi Kurulum Projesi’ kapsamında arıcılara ’temel petek üretim makinesi’ desteği verildi.