Burdur / Bucak

NTMTAL'de simit etkinliği yapıldı Hayırsever iş insanı Necati Topay öğrencilerle buluştu

Bucak Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine hayırsever iş insanı Necati Topay simit dağıttı.

NTMTAL'de simit etkinliği yapıldı Hayırsever iş insanı Necati Topay öğrencilerle buluştu

Bucaklı Hayırsever İş İnsanı Necati Topay, banisi olduğu Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilere simit dağıttı.

Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, Müdür Yardımcısı Osman Kasap ve eşiyle birlikte öğrencilere simit dağıtan Hayırsever İş İnsanı Necati Topay, daha sonra idareciler ve öğretmenlerle birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltının ardından konferans salonunda öğrencilerle buluşan Hayırsever İş İnsanı Necati Topay burada yaptığı konuşmada, “Burada sizinle bir okul çatısı altında olmak, birlikte aynı sofraya oturmak benim için en büyük huzur” dedi. Lise öğreniminin insan hayatında önemli bir yol olduğunu söyleyen İş İnsanı Necati Topay, öğrencileri kötü alışkanlıklar konusunda uyardı.

Konferans Hayırsever İş İnsanı Necati Topay’ın konuşmasının ardından soru-cevap şeklinde devam etti.

İş İnsanı Necati Topay, “İnsanlar bir araya gelince anı biriktirir, bugün burada olup bu anıyı bana yaşattığınız için teşekkür ederim. 86 ayını 3 ay sonra bitiriyorum. Çok şanslıyım ama şansın 86 yıl yaşamak değil. Burada sizinle bir okul çatısı altında olmak, birlikte aynı sofraya oturmak benim için en büyük huzur. Öncelikle gözleri ışıl ışıl bakan sevgili öğrencilerimize onların eğitimine kendini adayan öğretmenlerimize okul idarecilerimize okulumuzun her zerresine temas eden bütün herkese huzurunuzda teşekkür ederim.

Lise insan hayatında önemli bir yoldur, bu süreçte hayatınıza soktuğunuz her şey cebinizde durur. İyi şeyler biriktirmekte cömert olun. Kötü alışkanlıklar için kendinizi heba etmeyin. Kimseye zorbalık yapmayın, güzel insanlar olun iyi alışkanlıklar edinin. Karşınıza kötü şeyler çıkar da çaresiz kalırsanız bunu sadece eğitim ile aşacağınızı unutmayın. Kaderinizde sizden eksilen ne varsa açığı sadece eğitim ile kapatırsınız. Unutmayın ki karnınız bir şekilde doyar ama unutmayın ki bilimle eğitimle, sanatla bir susam tanesinden bir tarla çıkar, Allah günlük rızkı herkese verir, parayı istediğine verir çünkü bakar ki parayı verdiğimiz kulum onu nerede kullanacak. Ancak Allah ilimi sadece isteyene verir. Bu kişiler de eğitim ile yolunu arayan aydınlık kişilerdir, her devirde insanlar yaptıklarıyla anılır. Bu hayatta yaptığım en güzel şey de burada sizin karşınızda olmak. Ne şanslıyım ki bir sürü kişinin karnesinde diplomasında adım yazacak. Bu da her zaman beni size hatırlatacak. Ben ilkokul mezunuyum, siz kıymetli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sayesinde binlerce kez liseden mezun oldum. Ulu önderimiz baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime eğitim ise öğretmene dayalıdır. Verilen en büyük savaş cahilliğe yapılan savaştır. Gelecek sizsiniz, siz geleceğin ta kendisisiniz” dedi.

Kaynak: ses 15

NTMTAL'de simit etkinliği yapıldı Hayırsever iş insanı Necati Topay öğrencilerle buluştu NTMTAL'de simit etkinliği yapıldı Hayırsever iş insanı Necati Topay öğrencilerle buluştu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!
Bölgesel

Bucak'ta Çevreye Duyarlılık Örneği! Necati Topay Öğrencileri İncirhan'ı Temizledi!

Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Ben Her Yerde Varım" Projesi kapsamında okul bahçesinde ve İncirhan mesire alanında çevre temizliği ve peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

Necati Topay Anadolu Lisesi enerji tasarrufunun önemine dikkat çekti
Bölgesel

Necati Topay Anadolu Lisesi enerji tasarrufunun önemine dikkat çekti

Bucak İlçesi Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Mehmet YILMAZ ve Enerji Verimliliği Kulübü danışman öğretmeni Nermin ULUIŞIK’ın gözetiminde bir grup öğrenci, perşembe pazarında “En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir.” sloganıyla stant açarak konu ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

Bucak'ta Necati Topay'dan öğrencilere pişi ve ayran
Etkinlik

Bucak'ta Necati Topay'dan öğrencilere pişi ve ayran

Burdur'un Bucak ilçesindeki Necati Topay Ticaret Meslek Lisesi'nde, okulun banisi Necati Topay tarafından öğrencilere pişi ve ayran dağıtıldı. Etkinlik, öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

BUCAK’TA DERECEYE GİREN OKULLAR BELLİ OLDU
Spor

BUCAK’TA DERECEYE GİREN OKULLAR BELLİ OLDU

Dönem boyunca çok çalışan, destekleriyle gücümüze güç katan okul temsilcilerimizle şimdi eğlence zamanı!!! Gençlerimizin yarıyıl tatilini dolu dolu geçirmeleri adına Bucak Gençlik Merkezi olarak okul temsilcileri arası voleybol turnuvası düzenledik.

Bucak'ta bir başarı hikayesi! Necati Topay'ın ilham veren yaşamı
Bölgesel

Bucak'ta bir başarı hikayesi! Necati Topay'ın ilham veren yaşamı

Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan ve hayırseverliğiyle tanınan Necati Topay, NNC Haber'e özel verdiği röportajda hayatını anlattı. Detaylar haberimizde...

Muharrem ayı dolayısıyla Necati Topay'dan aşure ikramı
Bölgesel

Muharrem ayı dolayısıyla Necati Topay'dan aşure ikramı

Hayırsever İş İnsanı Necati Topay, Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikramında bulundu.