RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi; ilk mesajını verdi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) yapılan seçimde Ebubekir Şahin, yeniden Üst Kurul Başkanı oldu.
RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi; ilk mesajını verdi
Meclis’te geçtiğimiz hafta yeni üyeleri belli olan RTÜK’te bugün Başkanlık seçimi heyecanı vardı. Üst Kurul’daki oylamada Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanı olarak seçilirken Başkanvekili de değişmedi. Orhan Karadaş yeni dönemde de RTÜK Başkan Vekilliği görevini sürdürecek.
ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜR
Başkanlık seçiminde oy kullanan tüm RTÜK Üyelerine teşekkür eden Şahin yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizlere güvenen TBMM’deki seçimlerde yeniden aday gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye, diğer Devlet Büyüklerimize, desteklerini her daim esirgemeyen Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza, şahsıma Genel Kurul’da oy vererek bir kez daha Üye seçen Sayın Milletvekillerimize ayrıca Üst Kurul’daki başkanlık seçiminde oy kullanan tüm RTÜK Üyesi arkadaşlarıma şükran borçluyum”
‘KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDEN TAVİZ VERMEDİK’
4 yılı aşkın bir süredir yürüttüğü RTÜK Başkanlığı dönemimde önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kırmızı çizgilerimizden taviz vermedik. Milli güvenliğimizi ön planda tutarak, yayınlarda terör ve terör propagandasına asla geçit vermedik. Toplumsal ve kültürel değerlerimize saygılı yayınlar için mücadele ettik. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlı bireylerimizi önceleyen yayın içerikleri için sürekli çalıştık. Bizlere destek veren, hassasiyetlerimizi anlayan yayıncı dostlarımıza çok teşekkür ediyorum”
‘İSTİŞARE KÜLTÜRÜMÜZÜ GELİŞTİRECEĞİZ’
Başkanlık görevi boyunca yaptırım gücünü kullanmayı hep geri plana attıklarını kaydeden Şahin, “Önce diyalog dedik ve bunda başarılı olduk. “Açık kapı” politikası yürüterek paydaşımız olan yayıncılarla, meslek örgütleriyle, STK’larla olası sorunların çözümlerini hayata geçirdik. Tabii ki, tüm ikaz ve hatırlatmalarımıza rağmen yanlışta ısrar edenlere de “dur” demeyi de bildik. Yeni dönemde de karşılıklı anlayış çerçevesinde istişare kültürümüzü geliştireceğiz” diye konuştu.
‘YENİ DÖNEMİN HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM’
Şahin, “Bunun ilk adımını 27 Ekim Cuma günü İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un himayelerinde yapacağımız “3. Medya Buluşmaları” toplantısında sergileyeceğiz. Ulusal ve uluslararası yayıncılarımızın üst düzey yöneticileriyle yapacağımız çalışma toplantısında hem yeni döneme “merhaba” diyecek hem de hassas olduğumuz konu başlıklarını kendileriyle paylaşacağız. Yeni dönemin ülkemize, milletimize, yayın dünyamıza ve Üst Kurulumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
TİMBİR’DEN TEBRİK
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa da, Ebubekir Şahin’in RTÜK Üst Kurul Başkanlığına yeniden seçilmesi dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı. Dr. Basa’nın mesajı şöyle;
“Radyo ve televizyon faaliyetlerini düzenlemek ve denetlemekle görevli Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun başkanlığına yeniden seçilen Sayın Ebubekir Şahin’i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Türk İnternet Medya Birliği olarak medyanın gelişimine katkı sağlayan projeleri ortaklaşa yürüttüğümüz RTÜK’le yeni dönemde de işbirliği içerisinde olmayı arzu ediyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'le bir araya geldi. Detaylar haberimizde...
Araştırmacı Yazar Hüseyin Dibektaş, Türkiye Ak ve Gençlik Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Yeni görevinde gençler için projeler üretecek. Detaylar burada!
21 Şubat Cuma Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin
Ankara'da 22 Şubat 2025 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..
Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bir şahıs, tartıştığı eşi ve 5 yaşındaki kayınbiraderini bıçakladı. Olay sonrası kaçan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Son dakika Ankara haberine göre, Ankara’nın Mamak ilçesinde iki kadın arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kadın bacağından yaralandı.
Yorumlar (0)