İstanbul

Sahte belgelere hediyelik eşya süsü verdi! yakalandı

İstanbul'da sahte pasaport şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda, 5 şüpheli yakalandı. Sahte belgelerin “hediyelik eşya” süsü verilerek kargolandığı ortaya çıktı.

Sahte belgelere hediyelik eşya süsü verdi! yakalandı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da sahte pasaport şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda, 5 şüpheli yakalandı. Sahte belgelerin “hediyelik eşya” süsü verilerek kargolandığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, “resmi belgede sahtecilik” ve “göçmen kaçakçılığı” suçlarıyla ilgili çalışma başlattı. Çalışmalarda sahte belge hazırladığı değerlendirilen bir şebeke tespit edildi. Yapılan araştırmalarda şebekenin, yurtdışına illegal olarak çıkmış kişilerin ya da suça karışmış firarilerin, bulundukları ülkelerde sorun yaşamamaları veya ikamet işlemlerini sorunsuz hallederek yasal hale gelmeleri için kendi adlarına düzenlenmiş sahte pasaport ve kimlik kartlarını yurtdışına kargo ile gönderdikleri tespit edildi. Gönderimin bir kargo firmasının Kağıthane şubesinden yapıldığını belirleyen emniyet güçleri, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kargolarda kapsamlı inceleme yapıldı, araştırmalarda kargolara “hediyelik eşya” süsü verilen bazı gönderiler açıldı. Açılan paketlerde sahte belgelerin paket içerisine gizlendiği anlaşıldı.
Çalışmalarını genişleten Göçmen Kaçakçılığı Polisi, kargoları gönderime teslim eden şüphelilerin izini sürdü, onlara yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda Kağıthane'de bir adres tespit edildi. Belirlenen eve baskın düzenlendi. Burada yapılan aramalarda kargo paketi içerisine zulalanmış vaziyette 282 ve ayrıca 328 sahte pasaport ve kimlik kartı ele geçirildi. Çalışmalarda; şüphelilerin üretim atölyesi olarak Esenyurt'taki bir adres deşifre edildi. Esenyurt’ta belirlenen atölyeye ikinci bir operasyon gerçekleştirildi. Baskında 5 şüpheli yakalanırken, adreste çoğunluğu Almanya, Fransa, Mısır, Bulgaristan, Kanada, ABD ve Filistin ülkelerine ait bin 242 sahte pasaport, kimlik kartı, vize yaprağı ve üretilmemiş pasaportların sarf malzemeleri ele geçirildi. Ayrıca 20 bin 700 farklı renklerde deri pasaport kapağı, 3 bin 500 farklı renklerde farklı ülkelere ait ülke amblemi baskılı deri pasaport kapağı, bin 300 lamine filmi, 11 pasaport yapımında kullanılan deri rulo, 35 jelatin rulosu, farklı ülkelere ait pasaport kapak ambleminde kullanılan metal plaka, sahte pasaport üretiminde kullanılan çeşitli cihazlar, makineler ve farklı ülkelere ait giriş-çıkış mühürleri ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlıların 2’sinin polisteki işlemleri sürerken, 3 şüpheli “Göçmen Kaçakçılığı” ve
“Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Aras Kargo Antalya'da personel arıyor! İş imkanı sizi bekliyor
Eleman İlanı

Aras Kargo Antalya'da personel arıyor! İş imkanı sizi bekliyor

Aras Kargo Antalya Transfer Merkezi'ne kurye pozisyonunda çalışacak, indirme ve yükleme yapacak personel aranmaktadır. Detaylar ve başvuru için tıklayın.

Kargocu kılığında hırsız, kadını darp edip 1.5 yaşındaki kızını kaçıracağını söyleyerek altınları çaldı!
Bölgesel

Kargocu kılığında hırsız, kadını darp edip 1.5 yaşındaki kızını kaçıracağını söyleyerek altınları çaldı!

Antalya Manavgat'ta yaşanan olayda, kargocu kılığında eve giren hırsız, ev sahibesini darp ederek altınlarını çaldı. Hırsız, 1.5 yaşındaki kızı kaçıracağını söyleyerek kadını da tehdit etti.

ECHO Awards’tan Aras Kargoya 5. ödül
İş Dünyası

ECHO Awards’tan Aras Kargoya 5. ödül

Müşterilerine sunduğu hizmet ve deneyimlerle Aras Kargo, e-ticaretin en iyilerinin ödüllendirildiği ECHO Awards’ta 5’inci kez kargo sektöründe ‘En İyi E-Ticaret Deneyimi Yaşatan Şirket Ödülü’nü kazandı.

Çanakkale'de  i ‘Sare İmamoğlu’ isimli genel kargo gemisi makine arızası yaptı
Bölgesel

Çanakkale'de i ‘Sare İmamoğlu’ isimli genel kargo gemisi makine arızası yaptı

Çanakkale Boğazı’ndan geçen 88 metre uzunluğundaki ‘Sare İmamoğlu’ isimli genel kargo gemisi makine arızası yaptı. Gemi, kılavuz kaptan ve römorkör refakatinde Karanlık Liman demir sahasına götürülerek demirletildi.

15 Şubat’ta batan Batuhan A kargo gemisi kaptanına veda
Yaşam

15 Şubat’ta batan Batuhan A kargo gemisi kaptanına veda

Bursa’nın Karacabey ilçesi açıklarında 15 Şubat’ta batan Batuhan A. isimli kargo gemisinin kayıp mürettebatı arasında bulunan kaptan Hasan Mehmet Uyanık'ın cenazesi Beykoz Paşabahçe Camii'inde kılınan cenaze namazının ardından Anadolu Kavağı Mezarlığına defnedildi.

TSK Personeline PTT'den Destek! Özel Kargo İndirimi var
Yaşam

TSK Personeline PTT'den Destek! Özel Kargo İndirimi var

PTT, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve ailelerine özel bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında TSK mensupları ve aileleri yurt içi kargo gönderimlerinde %30 indirimden faydalanabilecekler.