Samsun

SASKİ'den Alaçam ve Yakakent'e Müjde: Arıtılmış Su Mart Ayında Geliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Barajı'ndan arıtılan suyu Alaçam ve Yakakent'e ulaştırıyor.

SASKİ'den Alaçam ve Yakakent'e Müjde: Arıtılmış Su Mart Ayında Geliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, içme suyu yatırımlarına devam ediyor. 19 Mayıs Barajı’ndan alınan ham suyu arıtarak 19 Mayıs ve Bafra ilçelerine veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), şimdi de Alaçam ve Yakakent ilçelerini arıtılmış suyla buluşturmaya hazırlanıyor.
Samsun’un 17 ilçesinde 449 mahallenin içme suyu problemini çözen SASKİ, 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı Projesi ile de Atakum’un Taflan, 19 Mayıs ilçe merkezi, Dereköy, Çetinkaya, Doğanca ve Yörükler mahalleleri ile Nebiyan sisteminden su alan Bafra ilçe merkezini memba kalitesinde suya kavuşturdu. SASKİ, Avrupa standartlarındaki tesisinde arıtıp memba kalitesine getirdiği günlük 100 bin metreküp suyu vatandaşların istifadesine sundu.
Suyu Alaçam ve Yakakent ilçelerine de ulaştıracak SASKİ, Bafra-Alaçam isale hattı imalatında büyük ilerleme kat etti. 33 kilometrelik hat imalatını toplam 35 kişiden oluşan 3 ekip, 10 iş makinesi ve 10 kamyonla tamamlayan SASKİ çalışmalarına devam ediyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren SASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Pınar Bölükbaşı, isale hattının büyük bölümünü bitirdiklerini söyledi. Bölükbaşı, “Bilindiği üzere 28 Kasım 2023’de Bafra ilçemizde halkımızı arıtılmış içme suyuna kavuşturmuştuk. 19 Mayıs İçme Suyu Arıtma Tesisi’mizde arıtılan memba kalitesindeki suyu, şimdi de Alaçam ve Yakakent halkının istifadesine sunacağız. Bunun için de Bafra-Alaçam arasındaki isale hattımızın imalatına devam ediyoruz. Şu an güzergahın 33 kilometrelik bölümünde hat döşeme çalışması tamamlandı. Ekiplerimiz bağlantı imalatlarını tamamlamak için çalışıyor. 2023 yılı yaz mevsiminde de Alaçam ve Yakakent arasında 10 kilometre uzunluğundaki isale hattı imalatını tamamlamıştık. İki ilçeyi birbirine bağlayan isale hattımızı bitirmiş olup gerekli kontrolleri yaparak, memba kalitesindeki suyu Mart ayı sonuna kadar Alaçam ve Yakakent ilçelerindeki halkımızın kullanımına sunacağız” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antray küçük kitapseverleri ağırladı
Yaşam

Antray küçük kitapseverleri ağırladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrenciler Antray'da kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Korkuteli  Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor
Bölgesel

Korkuteli Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Dereköy Mahallesi’nde 1443 metrekare alan üzerinde 561 metrekare kapalı alana sahip olacak çok amaçlı salon inşa ediyor. Yaklaşık 17 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile tamamlanacak olan çok amaçlı salonun içerisinde mutfak, hazırlık odası ve tuvaletler de bulunacak.

Samsun'da Engelliler Haftası kapsamında etkinlik
Bölgesel

Samsun'da Engelliler Haftası kapsamında etkinlik

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

 ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı
Yaşam

ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nde (ATASEM) kursiyerler aldıkları eğitimlerle hem hobi ediniyor hem de yeni iş imkanlarına kavuşuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsalda çalışmaya devam ediyor
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsalda çalışmaya devam ediyor

Alanya Sugözü ve Tepe Mahallesi’nin içme suyu sorunu yeni hatla çözülüyor.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden ‘Bahar Şenliği’ etkinliği
Etkinlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden ‘Bahar Şenliği’ etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren emekli evleri, 2024 yazını ‘Bahar Şenliği’ ile karşıladı.