Antalya / Manavgat

Side’ye 9 ülke dansçıları renk kattı

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısını düzenlenen Side Uluslararası Halk Dansları Festivali, tamamlandı.

Side’ye 9 ülke dansçıları renk kattı

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısını düzenlenen Side Uluslararası Halk Dansları Festivali, tamamlandı. Danimarka, Estonya, Sırbistan, Romanya, İran, Bulgaristan, Ukrayna, Makedonya, Bosna Hersek’ten Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen 730 dansçı, kültürlerini ve yöresel oyunlarını kortej yürüyüşü ve sahne performanslarını izleyenlerin beğenisine sundu.

Side Antik Kenti’nde Cumartesi ve Pazar günü düzenlenen Halk Dansları Festivali’ndeki kortej geçişi, oldukça renkli görüntüler oluşturdu. Korteje Manavgat Belediyesi Özgürlük Bandosu, şarkılar ve marşlarla eşlik ederken, Halk dansçıları Side Antik Kent yolundan yürürken yerli ve yabancı turistler de cep telefonu ile çekim yaparak anı ölümsüzleştirdiler.

Side’ye 9 ülke dansçıları renk kattı

“Turizme değer katıyor”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, festivale 9 ülkenin temsilcileri ve dansçılarını Side Ek Hizmet Binası’nda ağırlayarak yaşanılabilir bir dünya için birlikte olmaya ihtiyaç duyduklarını belirtti. Başkan Şükrü Sözen, “ Side Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin turizme değer kattığını hem de farklı kültürleri tarihi bir ortamda bir araya getiriyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ve farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan Antik Side’mizde böylesine özel bir festivali düzenliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanatın uluslararası gücü olduğuna her zaman inanıyorum. Tarih dolu bir yapı içerisinde bizim bir arada olmamızın bütün dünyaya huzursuzluk verenlere örnek olmasını temenni ediyorum. Bu güzel birlikteliği ve sinerjiyi örnek alsınlar. 9 ülkeden 730 dansçı burada hem kendi kültürünü tanıttı hem de bizlerin kültürünü ve tarihini yakından öğrenme fırsatı buldu. Ülkemize, kentimize gelerek bizlere bu görsel şöleni yaşatan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Manavgat Belediyesi olarak kentimize artı değer katan bu tarz etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Sözen ve dansçılar önce hediyeleşti daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Side’ye 9 ülke dansçıları renk kattıSide’ye 9 ülke dansçıları renk kattıSide’ye 9 ülke dansçıları renk kattıSide’ye 9 ülke dansçıları renk kattıSide’ye 9 ülke dansçıları renk kattı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Manavgat’ta plaj voleybolu heyecanlı başladı
Spor

Manavgat’ta plaj voleybolu heyecanlı başladı

Manavgat’ta plaj voleybolu heyecanı başladı

Manavgat'ta personelle bayramlaşma
Etkinlik

Manavgat'ta personelle bayramlaşma

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kurban Bayramı öncesi düzenlenen törende personeliyle bayramlaştı.

Manavgat'ta belediyeden yangın önlemi
Yerel Yönetim

Manavgat'ta belediyeden yangın önlemi

Manavgat Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte, muhtemel yangınların önüne geçmek amacıyla imar ve kadastro yollarındaki şarampoller ve boş kamu alanlarında yaptığı kuru ot temizliği çalışmalarını hızlandırdı.

Antalya Manavgat'ta yaz kurslarına yoğun ilgi
Yerel Yönetim

Antalya Manavgat'ta yaz kurslarına yoğun ilgi

Manavgat halkı, Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde verilecek olan yaz kurslarına çocuklarını kayıt yaptırmak için adeta hücum etti.

Çocuk Kültür Merkezinden yıl sonu kutlaması
Etkinlik

Çocuk Kültür Merkezinden yıl sonu kutlaması

Manavgat Belediyesi Side Gençlik Merkezi ile Çocuk Kültür Merkezi’nin 8-16 yaş aralığındaki 140 öğrenci, Atatürk Kültür Merkezi’nden yıl sonunu kutlamak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Manavgat Belediyesi'nden Sorgun'a sahil park projesi
Yerel Yönetim

Manavgat Belediyesi'nden Sorgun'a sahil park projesi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, vizyon projelerinden bir tanesi olan Sorgun Çamiçi Bölgesindeki Sahil Park Tesisleri Projesine start verdi.