İstanbul

Şişli'de Yasa Dışı İnşaat Alanına İBB ve Çevre Bakanlığı'ndan Müdahale! İ

Şişli Belediyesi'nin mühürlediği 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanında bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü devreye girdi.

Şişli'de Yasa Dışı İnşaat Alanına İBB ve Çevre Bakanlığı'ndan Müdahale! İ

İSTANBUL (İHA) - Şişli Belediyesi'nin mühürlediği 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanında bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü devreye girdi. Söz konusu alanda Ulaşım Trafik Düzenleme Komisyonu'nun (UTK) kararı olmadığı gerekçesiyle İBB ekipleri, inşaat alanına araç giriş ve çıkışlarını engellemek için beton bariyer koydu. Ayrıca İl Müdürlüğü de Şişli Belediyesi'nin başvurusu üzerine ilgili inşaat şirketine gönderdiği yazıda “inşai faaliyette bulunulmaması” ve “yapının ruhsata uygun hale getirilmesi” işlemlerinin yapılmasını talep etti.
Şişli'nin kalbindeki devasa inşaat alanında projeye ve mevzuata aykırı uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Şişli Belediyesi ekiplerinin yaptığı denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 26 Nisan'da mühürlenen rezerv yapı alanında bu kez de İBB harekete geçti.

UTK kararı alınmadı
Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na bağlı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, projede ulaşım açısından gerekli olan UTK kararının alınmadığını belirledi. Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararı gereği İBB ekipleri, dün Merkez Mahallesi 10619 ada 3 parselde bulunan inşaat alanına araç giriş ve çıkışlarını beton bariyer koyarak engelledi.

Şişli Belediyesi'nin mücadelesi karşılık buldu
Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de konuya ilişkin Şişli Belediyesi'nin başvurusu üzerine ilgili inşaat şirketine bir yazı gönderdi. İl Müdür Yardımcısı Yalçın Türkoğlu imzalı 10 Mayıs 2025 tarihli yazıda “10619 ada 3 parsel sayılı taşınmazda herhangi bir inşai faaliyette bulunulmaması, ayrıca yapının ruhsata uygun hale getirilmesi veya proje tadiline ilişkin gerekli işlemlerin ivedilikle yapılarak tarafımıza sunulması hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri yer aldı.
Öte yandan Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü'nün söz konusu kararında aynı firmanın rezerv yapı alanının karşısında bulunan ve yapımı devam eden 10628 ada 1 parseldeki inşaat projesine ilişkin kararı da dikkat çekti. Buna göre “Şantiye Giriş-Çıkışı Geçici Sirkülasyon Projesi'nin İptali” kararı gereğince ilgili inşaat alanının giriş ve çıkışına da beton bariyerler konuldu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Doğanşehir’deki rezerv alanları genişletildi
Bölgesel

Doğanşehir’deki rezerv alanları genişletildi

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde daha önce 11,19 hektarlık olarak belirlenen rezerv alanının kapsamı genişletilerek 23,97 hektara çıkarıldı.

8019 ada 1 parsel kentsel dönüşüm projesinde çalışmalarda sona yaklaşılıyor.
Bölgesel

8019 ada 1 parsel kentsel dönüşüm projesinde çalışmalarda sona yaklaşılıyor.

Bursa Yıldırım Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alan olarak ilan edilen yaklaşık 6 bin metrekarelik alana sahip Mimarsinan Mahallesi 8019 ada 1 parsel kentsel dönüşüm projesinde çalışmalarda sona yaklaşılıyor.

Erken rezervasyon tatilciler için büyük fırsat
Bölgesel

Erken rezervasyon tatilciler için büyük fırsat

Tatil sezonu öncesi erken rezervasyon için vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Turizm Acentesi Şube Müdürü Ali Çakır, erkenden rezervasyon yaptıranların hem daha uygun fiyata hem de yer bulma açısından avantajlı olacağını belirtiyor.

Dünyanın 2. en büyük nadir rezervi! Yeni Keşif, ortaya çıkardı
İş Dünyası

Dünyanın 2. en büyük nadir rezervi! Yeni Keşif, ortaya çıkardı

Eskişehir'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kalkınma hamlesi ve Bakan Berat Albayrak'ın girişimleriyle yapılan yeni araştırmalar, bölgede dünyanın 2. en büyük nadir toprak element rezervini keşfetti. 694 milyon tonluk rezervin işlenmesiyle Türkiye ekonomisine milyonlarca dolarlık katkı sağlanması bekleniyor.

Hepsi tarih olacak! Yapay zeka tespit etti onların pabucu dama atılıyor!
Yaşam

Hepsi tarih olacak! Yapay zeka tespit etti onların pabucu dama atılıyor!

Araştırmacılar, geleneksel yöntemlerle keşfedilemeyen gizli serbest hidrojen rezervlerini tespit edebilen bir yapay zeka modeli geliştirdi. Bu gelişme, temiz enerji madenciliğinde yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.

TCMB rezervleri rekor kırdı
İş Dünyası

TCMB rezervleri rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 8 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 225 milyon dolar artışla 141 milyar 374 milyon dolara yükseldi.