Gölhisar’da, artan ayakkabı ve çanta fiyatları, tamircilerin işlerini artırdı ancak tamircilik sektöründe yeni çırak bulmak hala büyük bir problem. 16 yıldır bu mesleği icra eden Ali Osman Aslan, tamir işlerinin hızla arttığını, ancak alttan gelen yeni nesil çırakların neredeyse olmadığını belirtti.
“İşimi çok severek yapıyorum, ama çırak bulmak gerçekten zor. Yine de sağlığım el verdiği sürece bu işi sürdüreceğim,” diyor Aslan.
Eskiden küçük bir hasar gördüğünde çöpe atılan eşyalar, şimdi tamir edilerek yeniden kullanıma kazandırılıyor. Ayakkabıdan valize, çantadan spor ayakkabıya kadar birçok ürünün tamiri, Gölhisar’daki tamircilere hareketlilik getirdi. Özellikle son yıllarda, yeni ürünlerin fiyatlarının artmasıyla tamire olan talep önemli ölçüde yükseldi.
Ali Osman Aslan, tamir işlerinin fiyatlarını şu şekilde sıraladı:
Fiyatlardaki artışın, tüketiciyi tamir seçeneklerine yönlendirdiğini belirtiyor.
Aslan’a göre kış mevsimi, ayakkabı tamirciliği için en yoğun dönem. Özellikle yağışlı havalarda, ıslanan ayakkabılar tamirhanelerin kapısını daha fazla çalıyor.
"Yazları işlerimiz biraz yavaşlar, ama kışın her şey değişir. Özellikle bot ve kışlık ayakkabılar tamir için sıklıkla geliyor. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin valiz ve çanta tamir talepleri de ciddi oranda arttı."
Gölhisar'daki ayakkabı tamircileri, sadece ayakkabıları değil, aynı zamanda valiz ve çantaların fermuarlarından çekme saplarına kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Günümüzde spor ayakkabı tamirleri de en çok talep gören işler arasında yer alıyor. Bu nedenle, önümüzdeki kış sezonu için kışlık ayakkabılar ve botlar şimdiden tamir sırasına girmiş durumda.
Valizlerin saplarının yenilenmesinden çantaların fermuarlarına kadar her türlü onarım, Aslan ve meslektaşları tarafından titizlikle yapılmakta.
Denizli Buldan'ın 70 yaşındaki ayakkabı tamircisi, 4 metrekarelik alanda 57 yıldır vatandaşlara hizmet veriyor. Detaylar haberimizde..
Burdur Bucak’ta 5 yıldır hizmet veren Modern Shoes, gömlekten monta, ayakkabıdan pantolona 'Ne alırsan yarı fiyatına' kampanyasıyla sizi bekliyor. Şık ve uygun fiyatlı giyim fırsatlarını kaçırmayın!
Tekirdağ'da yaşayan, 54 yaşındaki Saadettin Usta, tam 15 yıldır engellilere özel ayakkabı üretimi yapıyor.
Türkiye’nin en verimli dağlarına sahip Aydın’da takunyadan sonra kullanılmaya başlayan kara lastik ayakkabılar gelişen teknolojiye rağmen halen çiftçiler tarafından en çok tercih edilen ayakkabıların başında geliyor.
Bursa'da seyyar satıcılar arasında çıkan kavgada silahlar konuştu. Ayağına mermi isabet eden adamı 2 numara büyük ayakkabısı kurtardı
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay'da yıkılan dükkandan çıkarılan 1 metre boyunda 40 santim yüksekliğindeki ayakkabı, ayakkabıyı yapan ve 2012 yılında vefat eden ustanın depremzede olarak Aksaray'a yerleşen oğlu tarafından şehre getirildi.
Yorumlar (0)