Tarihe karışacak! Yeni paralar yerini alacak! Nakit akışı kolaylaşacak

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, bu banknotların basılması için teknik analizlerin sürdüğünü ve ilgili birimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Tarihe karışacak! Yeni paralar yerini alacak! Nakit akışı kolaylaşacak

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, bu banknotların basılması için teknik analizlerin sürdüğünü ve ilgili birimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Karahan, “Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır,” diyerek sürecin şeffaf bir şekilde ilerleyeceğini vurguladı.

500 ve 1000 Liralık Banknot Çalışmaları

Fatih Karahan, üst banknot ihtiyacının teknik analizler sonucunda ortaya çıktığını ifade etti. Bu konuda birimlerin detaylı incelemeler yaptığını ve sürecin devam ettiğini belirten Karahan, “Bir karar verildiğinde, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır,” değerlendirmesinde bulundu.

Asgari Ücret ve Enflasyon Mesajı

Asgari ücretle ilgili sorulara da yanıt veren Karahan, Merkez Bankası'nın asgari ücret konusunda karar verici olmadığını belirtti. Enflasyon hedeflemesi yaparken birtakım varsayımlar yaptıklarını ve asgari ücretin bu varsayımlardan biri olduğunu ifade eden Karahan, “Bizim burada bir tavsiye niteliğinde değil ifadelerimiz, sadece daha önce yapılan açıklamalar tek artış olacağı yönündeydi. Biz de bunları göz önünde bulundurarak tahminlerimizi yaptık,” dedi.

Performans Tazminatı Açıklaması

Milletvekillerinin performans tazminatıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Karahan, başkan, başkan yardımcıları, denetleme kurulu üyeleri, banka meclisi üyeleri ve para politikası kurulu üyelerinin performans tazminatı almadığını açıkladı. Performans tazminatının, çalışanların bireysel performansını teşvik etmek amacıyla kullanılan bir sistem olduğunu belirten Karahan, bu uygulamanın 1980’lerden beri yürürlükte olduğunu ve 2023 yılı için de performansa göre yüzdelik dilimlerle 1 ila 2 maaş arasında tazminat ödemesi yapıldığını ifade etti.

Yeni Banknotların Basılması Ne Anlama Geliyor?

500 ve 1000 liralık banknotların basılması, Türkiye ekonomisinde önemli bir adım olacak. Enflasyon ve ekonomik dengeler göz önünde bulundurularak yapılacak olan bu düzenleme, piyasada nakit akışını kolaylaştırmayı hedefliyor. Merkez Bankası'nın bu konuda attığı adımlar ve yapacağı açıklamalar, ekonomik stratejilerin ve para politikalarının şekillenmesinde belirleyici olacak.

kaynak: yeni söke gazetesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENMEDİM
  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ATM'de para yatırıp çekecekler dikkat! Yeni dönem başladı! Detaylar için tıklayın
İş Dünyası

ATM'de para yatırıp çekecekler dikkat! Yeni dönem başladı! Detaylar için tıklayın

Yüksek enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle bankalar, Temmuz ayında ATM günlük çekim limitlerini artırıyor. Emekli ve memurlar için nakit akışı kolaylaşıyor. Detaylar için hemen okuyun!

Ormanlık alanda böcek toplayan Rus vatandaşına ceza
Bölgesel

Ormanlık alanda böcek toplayan Rus vatandaşına ceza

Antalya'nın Kemer ilçesinde ormanlık alanda böcek toplayan Rus vatandaşına 378 bin 141 lira idari para cezası uygulandı.

Nakit sıkıntısı için harekete geçtiler! Yeni ayda limitler değişecek
İş Dünyası

Nakit sıkıntısı için harekete geçtiler! Yeni ayda limitler değişecek

Türkiye'de yüksek enflasyon ve nakit para dolaşımı problemleri nedeniyle bankalar ATM para çekme ve yatırma limitlerinde değişikliğe gidiyor.

Huzurevinde kalanlara müjde
Bölgesel

Huzurevinde kalanlara müjde

İsmail-Muammer Cider Huzurevi’nde ücretsiz olarak misafir edilen ve herhangi bir geliri olmayan huzurevi sakinlerine verilen 1000 TL desteği, Manisa Büyükşehir Belediyesi 3504 TL’ye yükseltti.

Ercan Gündoğdu paraşüt kazasında vefat etti
3. Sayfa

Ercan Gündoğdu paraşüt kazasında vefat etti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Ercan Gündoğdu, Ankara’da paraşüt kazasında hayatını kaybetti.

SASKİ'den 1370 kişiye 5 milyon TL para cezası kesildi
Bölgesel

SASKİ'den 1370 kişiye 5 milyon TL para cezası kesildi

SASKİ tarafından kaçak ve usulsüz su kullandığı tespit edilen 1370 kişiye toplamda 5 milyon 110 bin TL para cezası kesildi.