Burdur'un Çeltikçi ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 128 tarihi eser ele geçirilirken, kaçakçılığa karşı kararlılık vurgulandı. Kültürel mirasın korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi amacıyla güvenlik güçlerinin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Bu kapsamda Bucak ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen sonuçlar paylaşıldı.
İl Jandarma Komutanlığı'nın Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli şekilde yürüttüğü çalışmalarda, şehirlerarası otobüste yolculuk yapan bir şahsın çantasında ve üzerinde yapılan adli aramada 15 adet tarihi eser ele geçirildi. Aynı şekilde Burdur Antalya karayolu üzerinde durdurulan bir araç ve araçta bulunan bir şahsın üzerinde yapılan adli aramada ise 113 adet tarihi eser bulundu.
Ele geçirilen tarihi eserler, Bucak Cumhuriyet Savcısı'nın kararıyla Burdur Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüpheliler hakkında ise ilgili adli işlemler başlatıldı. Bu operasyonlar, kültürel mirasın korunması ve kaçakçılığın önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli yakalandı.
Burdur’da Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda tarihi eser ele geçirildi.
Burdur'da jandarma ekipleri tarafından kaçak kazı yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı.
Burdur, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova 24 Nisan 2025 Perşembe günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 24 Nisan hava durumu raporu
Burdur İŞKUR İl Müdürü ve Bucak İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü'nden Bucak Engelliler Derneği’ne Ziyaret
Gece saatlerinde Burdur’da havaya ateş açan kimliği belirsiz kişiler kayıplara karıştı. Olay yerinde 7 boş kovan bulundu, polis çalışma başlattı.
Yorumlar (0)