Sivas’ta açılan kursta ahşaplar sanat eserine dönüşüyor. Kursiyerler hem güzel vakit geçiriyor hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.
Sivas’ta bir dönem cezaevi olarak kullanılan ve daha sonrasında Sanayi Mektebi Müzesi olarak hizmet veren tarihi bina çeşitli kurslara ev sahipliği yapıyor. Ahşap yakma ve boyama kursunun da verildiği müzede yapılan eserler sergilenerek satışa çıkarılıyor. Ahşap yakma kursu öğreticisi Ayşe Boz himayesinde açılan kursa gelen vatandaşlar, bir yandan boş vakitlerini değerlendirirken diğer yandan ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.
“Yapılan işleri görünce hayranlıkla izliyorlar”
Ahşap yakma kursu ile ilgili bilgiler veren öğretici Ayşe Boz, yapılan işleri görenlerin hayranlıkla kendilerini izlediğini söyleyerek, “Sanayi Mektebi Müzesi içerisindeki bir atölyedeyiz. Ben burada kursiyerlerime ahşap yakma kursu veriyorum. Burada görüldüğü gibi hem yakıp hem renklendiriyoruz. Bunu Sivas’ta canlandırmaktan çok memnunum. Buraya gelen kursiyerlerimde ahşapla ve kokusuyla tanışıyorlar. Daha sonrasında bu onlar için büyüleyici bir ortam oluyor. Buraya gelenlerde müzenin içerisinde kurs olduğunu gördüklerinde hayrete düşüyorlar. Yapılan işleri görünce hayranlıkla izliyorlar. Ahşap yakmanın yanında ahşap boyama da yaptırıyorum. Evlerindeki eskimiş malzemelerini de getiriyorlar. Onları boyayarak yeniden değerlendirebiliyorlar. Kursiyerlerimiz burada ürettikleri malzemeleri sergiliyorlar, talep olduğunda satışta yapabiliyorlar. Hem kendi ev ekonomilerine katkı oluyor, hem de çalışma şevkleri artıyor” ifadelerine yer verdi.
“Boş zamanımı burada değerlendiriyorum”
Aytaç Tenlik, tesadüfen bu sanata başladığını ifade ederek, “ Eskiden kamyon şoförüydüm şimdi emekli oldum, boş zamanımı burada değerlendiriyorum. Buraya tesadüfen uğradım. Baktım ki ahşap yakıyorlar. Hocamızla konuştum. Bizde gelelim dedi. Hocamız ’da ‘Tamam. Buyurun gelin’ dedi. Babamın resmini yaptım çok güzel oldu. Kafamızdaki tasarımları ağacın üzerine işliyoruz. Çok zevkli. İnsan yaptığı işten zevk alıyor. Emekliler gelip burada zaman geçirebilirler” diye konuştu.
Deluxe Ahşap, dayanıklı malzeme, uzman işçilik ve modern tasarımlarıyla ev ve ofis dekorasyonunda kaliteyi ön planda tutuyor. Taksit avantajlarıyla hizmetinizde!
Ordu’nun Kabadüz ilçesinde, alt katında ahır bulunan bir ahşap ev çıkan yangında küle döndü.
Bucak ilçesinde hizmet veren Deluxe Ahşap Park, doğal ve dayanıklı malzemelerle üretilen ısı ve ses yalıtımlı ahşap evleriyle dikkat çekiyor. Hayalinizdeki ahşap eve kavuşmak için hemen arayın!
Bolu'nun Mengen ilçesinde alev alev yanan ahşap ev kullanılamaz hale geldi.
Kurs için gittiği ahşap yakma sanatı hobisi oldu. hobisi sayesinde kendini geliştiren kayıkçı 'nın hobisi gelir kaynağı'da oldu
Muş’ta eğitim öğretim gören öğretmen adayları, tasarladıkları ahşap materyallerle eğitime yeni bir soluk getirdi.
Yorumlar (0)