Tarım A.Ş., kurduğu dron atölyesiyle yüzde 75 tasarruf etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ankara'nın havadan ilaçlanmasını Tarım A.Ş. bünyesindeki dronlarla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tarım A.Ş., kurduğu dron atölyesiyle yüzde 75 tasarruf etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ankara'nın havadan ilaçlanmasını Tarım A.Ş. bünyesindeki dronlarla gerçekleştirdiklerini söyledi. Bozbey, " Tarım A.Ş. bünyesinde kurulan dron atölyesi kendi cihazlarını kendisi üretiyor. Maliyet açısından da yüzde 75 daha ucuza mal ediyoruz" dedi. Bursa'daki atölyede üretilen dronlar ile Ankara'nın ilaçlanması çalışmaları başladı.
"Teknolojiden faydalanmak bizim için önemli sorumluluk" diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Teknolojinin sunduğu imkanlar sayesinde daha hızlı daha verimli daha etkili çözümler üretmek mümkün hale geliyor. Tarım A.Ş. bünyesinde bulunan 20 litre kapasiteli dron ile haftanın 5 günü ulaşılması zor olan bataklık, sazlıklara biyolojik mücadele yapıyoruz. Ayrıca sadece Bursa değil, önceki gün Ankara'da da dron denemesini de yaptık. Tarım A.Ş. bünyesinde kurulan dron atölyesi kendi cihazlarını kendisi üretiyor. Maliyet açısından da yüzde 75 daha ucuza mal ediyoruz" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesinin mali yapısındaki iyileşmenin de buradan geçtiğini belirten Başkan Bozbe, "Biyolojik ilaçlamaların etki alanını 5 katına çıkardık. Tarım A.Ş. bakım hizmetleri kapsamında 139 parkımız ile 239 ana arter ve ara caddelerde ağaçlandırma alanlarının bakımını ve ilaçlamalarını sürdürüyor. Havuz ve göletlerin rutin kimyasal bakımları da Tarım A.Ş. tarafından yapılmaktadır. Sulama çalışmaları çerçevesinde toplam günlük olarak 4 milyon metrekarenin üzerinde kontrol denetim ve sulama yapıyoruz" diye konuştu.
Bursa'nın 17 ilçesinde 2 bin 900 adet kara sinek üreme noktasında ilaçlama yaptıklarını belirten Bozbey, "160 bin adet sivrisinek üreme noktasına biyosidal ile müdahale ettiğimizin altını çizmek istiyorum. Sinekle ilgili şikayetler alıyoruz. Ama inanını bir çok yere anında ulaşıyor ve anında müdahale ediyoruz. Ancak ocak ve şubat aylarında rögarlarda yapılması gereken çalışmalar yapılmadığından dolayı bazı konularda 5 kat mücadeleyi arttırmamıza rağmen sıkıntılar yaşıyoruz. Bursalılardan durgun su gördüklerinde lütfen bırakmamalarını istiyoruz. İnşaatlardaki durgun sularda sinek ürediğini görüyoruz. İnşaat alanlarındaki varillere bırakılan sular sinek üremesine sebep oluyor" şeklinde uyarıda bulundu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

TİGAD Heyeti, Çankırı Valisi ile Buluştu
Etkinlik

TİGAD Heyeti, Çankırı Valisi ile Buluştu

TİGAD Çankırı  Etkinlikler, 21 Şubat Cuma günü saat 09:30’da başladı. TİGAD heyeti, Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’ı makamında ziyaret ederek gazeteciliğin dijital dönüşümü ve yerel basının önemi üzerine görüş alışverişinde bulundu.

21Şubat Denizli su kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

21Şubat Denizli su kesintisi! Nerelerde etkili olacak

21 Şubat Salı Denizli'de su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin

21 Şubat İzmir su kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

21 Şubat İzmir su kesintisi! Nerelerde etkili olacak

21 Şubat Cuma Günü İzmir'deki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İzmir'in hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saat

21 Şubat Ankara su kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

21 Şubat Ankara su kesintisi! Nerelerde etkili olacak

21 Şubat Cuma Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin

22 Şubat Denizli'de elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

22 Şubat Denizli'de elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Denizli'de 22 Şubat 2025 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? Denizli'de yarın elektrikler kesilecek mi? Denizli'de yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde

22 Şubat İzmir elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

22 Şubat İzmir elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

İzmir'de 22 Şubat 2025 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...