Bitlis

Tatvan’da 11 kız öğrenci hafız oldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Sakine Kalyoncu Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 11 kız öğrenci için hafızlık icazet programı düzenlendi.

Tatvan’da 11 kız öğrenci  hafız oldu

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Sakine Kalyoncu Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 11 kız öğrenci için hafızlık icazet programı düzenlendi.
Tatvan İlçe Müftülüğü tarafından, Tatvan Kültür Merkezi’nde düzenlenen hafızlık icazet programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Burada konuşan Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, “Buradaki 11 kardeşimiz sizlerin huzurunda hafızlık kervanına katılacaklar. Tarihler boyunca hafızlar bizim toplumumuzun en değerli ve en saygıdeğer kişileri olmuştur. Milletimiz tüm zorlu şartlarda bile hafızlık eğitimine gereken önemi vermiştir. İnşallah bu kardeşimiz de devletine, milletine, vatanına, bayrağına ve dinine sahip çıkacak. Eğitimlerinde ve bu programda emeği olanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
11 kız öğrencinin hafızlık belgesini almasından dolayı gururlandığını söyleyen Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani ise “2002 yılından bu yana Kur’an kurslarımız, öğrencilerimiz, imam hatip liselerimiz çok büyük imkânlarla ve en güzel şekilde bu hizmeti, eğitim öğretimi yapıyor. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Şu anda ülke genelinde 85 bin öğrencimiz hafızlık belgesini almış ve bu nedenle çok mutluyuz. Bugün ilçemizde de 11 kişi hafızlık belgesini aldı ve bu nedenle burada toplandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dualar eşliğinde taç merasimi, belgeler ve hediye takdiminin yapıldığı programa Tatvan İlçe Müftüsü Bilal Şengül, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, kurs hocaları, din görevlileri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması  Bölge  finali Bayburt’ta yapıldı
Etkinlik

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Bölge finali Bayburt’ta yapıldı

Bayburt, Erzincan, Ağrı, Artvin, Ardahan, Erzurum, Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane, Kars ve Iğdır illerinden imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları öğrencileri, il birincisi hafızlar olarak bölge derecesi elde edebilmek için kıyasıya yarıştı.

Burdur Gölhisar'da icazet töreni 11 hafız taçlarını aldı
Etkinlik

Burdur Gölhisar'da icazet töreni 11 hafız taçlarını aldı

Burdur’un Gölhisar ilçesinde düzenlenen Hafızlık İcazet Töreni’nde 11 genç hafız taçlarını teslim aldı. Tören detayları haberimizde.

 Gelenek bozulmadı Burdur İl birincisi oldular
Bölgesel

Gelenek bozulmadı Burdur İl birincisi oldular

Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 17 Aralık 2024 tarihinde düzenlenen İl Geneli Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmalarında büyük bir başarı elde ederek, lise kategorisinde iki birincilik kazandı.

Kayseri’de 438 öğrenci Hafızlık Belgesi’ni aldı
Bölgesel

Kayseri’de 438 öğrenci Hafızlık Belgesi’ni aldı

Kayseri İl Müftülüğü tarafından düzenlenen program ile kentte bulunan Kur’an Kurslarında ve 17 Hafızlık Okulu’nda eğitimini tamamlayan 438 öğrenciye Hafızlık Belgesi verildi. Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Ne yaparlarsa yapsınlar bu memleket hafızlar yetiştirmeye devam edecek” dedi.

Afyonkarahisar'da hafızlık merasimi
Etkinlik

Afyonkarahisar'da hafızlık merasimi

Afyonkarahisar Şuhut Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Emine Erdoğan Yatılı Kız Kur'an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 102 öğrenci için hafızlık merasimi düzenlendi. Detaylar haberimizde..

Korkuteli’de Hafızlar geçidi! İcazet merasimi gerçekleşti
Yaşam

Korkuteli’de Hafızlar geçidi! İcazet merasimi gerçekleşti

Korkuteli İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 51 öğrenci için hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi.