Burdur

TÜRKAV’DAN ETKİNLİK ” MATURİDİLİK VE YESİ RUHU “

TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı) Burdur Şubesi “Maturidilik ve Yesi Ruhu” isimli etkinlik gerçekleştirdi. Sanatçı Kaya KUZUCU ve Prof. Dr. Süleyman DÖNMEZ’in katıldığı programda Süleyman Dönmez “Türklere Has Mezhep: MAturidilik” isimli konferans verirken, Kaya …

TÜRKAV’DAN ETKİNLİK ” MATURİDİLİK VE YESİ RUHU “

TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı) Burdur Şubesi “Maturidilik ve Yesi Ruhu” isimli etkinlik gerçekleştirdi. Sanatçı Kaya KUZUCU ve Prof. Dr. Süleyman DÖNMEZ’in katıldığı programda Süleyman Dönmez “Türklere Has Mezhep: MAturidilik” isimli konferans verirken, Kaya KUZUCU, “Yesi Ruhu” isimli dinletiyi sundu.

Şube Başkanı Prof. Dr. Kürşat ÖZDAŞLI programın gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkılarını bizden esirgemeyen Tefenni Belediye Başkanı Ümit ALAGÖZ, Çavdır Belediye Başkanı Süleyman KAYACAN, Kayalar Şirketler Grubu Başkanı Mehmet KAYA, Salih Ünal Eğitim Kurumları Sahibi Salih ÜNAL, Takıl Kahvaltı Evi sahibi Ömür TORUN ve Dor Cafe Bistro’nun sahibi İbrahim TEKELİ’ye, ayrıca TÜRKAV Burdur Şube Sekreteri Murat KARAÇETİN’e, Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Şaban HÖL’e ve Başkan Yardımcısı Yunus DURU’ya ve Programda emeği geçen Burdur Ülkü Ocakları’nın ortaöğretim ve üniversite teşkilatı gençlerine (Horasan Erenlerine) teşekkür etti.

Kürşat ÖZDAŞLI: “Özellikle gençlerimizin günümüz şartlarında Sosyal Öğrenme yoluyla inançlarını temellendirdiği bilinen bir gerçektir. İnançlarını temellendirirken ailelerindeki, çevrelerindeki, eğitim kurumlarındaki büyüklerinden etkilenen gençlerimize ayrıca, tüm sosyal ağlardan ve medyadan inanç temelleri ile ilgili doğru ve yapıcı bilgiler gelirken yanlış ve bozucu bilgiler de gelmektedir. İslam dünyasının içine düştüğü bunalımların ve ıstırapların bir sebebi de itikat temellerimizin içine koyulan dinamitlerdir. Bunun bir delili olarak ülkemizde gerçekleştirilen birçok saha araştırmasında inançsızlığın arttığı görülmektedir. Deizm, Ateizm, Agnostizm, Panteizm, ve Materyalizm gibi bir çok farklı anlayışın Türk Milletinin evlatları arasında aşırı olmasa da yaygınlaşmaya başladığı bilinmektedir. Bu konuda bilinç düzeyine ve basiretine hep güvendiğimiz Türk Milletinin anaları, babaları, dedeleri, neneleri, evlatlarının torunlarının bu tarz yanlışlara sapmasından hep endişe etmektedirler.” dedi.

ÖZDAŞLI: “Bu programda, dünyaya yüzyıllar boyunca barışı ve huzuru getiren Türk İslam medeniyetinin inanç temellerini oluşturan Maturidilik konuşulacaktır. Bu vesile ile İmam Maturidi’yi rahmetle yâd ediyorum. Bu inanç temelleri üzerine harekete geçen Ahmet Yesevi kimdir? Yetiştirdiği binlerce öğrenci ile hem Türkler hem de başka milletlerin İslam dinine girmesinde rol alan ve Orta Asya’dan Balkanlara, Rusya’dan Hindistan’a kadar uzanan coğrafyada yalınayak, kılıçsız, topsuz, tüfeksiz gönülleri fetheden, kurulan büyük Türk Devletlerine ortam hazırlayan Piri Türkistan’dır. Allah ondan razı olsun. Ümit ediyorum ki, bu kutlu akşam bu kutlu mekân iki cihan serveri Muhammed Mustafa’ya ve ashabına, İmam Maturidi’ye Hoca Ahmet Yesevi ve erenlerine, üçlere-yedilere-kırklara otağ olur. Hoca Ahmet Yesevi’nin Divanı Hikmet’inde başladığı gibi, “Bismillah diyelim başlayalım, hikmet söylerek inci mercan saçalım”. dedi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

83 yaşındaki  yaşlı kadın evinde ölü bulundu
3. Sayfa

83 yaşındaki yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde kendisinden yaklaşık 1 haftadır haber alınamayan 83 yaşındaki kadın, yalnız yaşadığı evinde ölü olarak bulundu.

Bolu'ya kadın eli değiyor
Bölgesel

Bolu'ya kadın eli değiyor

Bolu'da kadın temizlik personelleri park, bahçe ve yeşil alanlarda bahar temizliği yapıyor.

İşte Sarıgöl'de voleybolun kazananları
Spor

İşte Sarıgöl'de voleybolun kazananları

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası kızlar ve erkekler voleybol turnuvası sonuçlandı

Vali Hamza  Pehlivan, çocuklarla futbol oynadı
Bölgesel

Vali Hamza Pehlivan, çocuklarla futbol oynadı

Mersin'de valilik koordinesinde dezavantajlı çocuklara yönelik 'Futbol Hayalin Gerçekleşiyor' sloganıyla başlatılan proje kapsamında 218 çocuk Inter Academy Türkiye Futbol Okulu'ndan ücretsiz faydalanacak.

Büyükşehir'den 19 Mayıs'a özel turnuva
Spor

Büyükşehir'den 19 Mayıs'a özel turnuva

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel, 19 Mayıs Gençlik Turnuvası Plaj Voleybolu düzenleyecek.

 Kovancılar’da uygulamalı hac eğitimi
Bölgesel

Kovancılar’da uygulamalı hac eğitimi

Elazığ'ın Kovancılar İlçe Müftülüğü tarafından uygulamalı hac eğitim semineri düzenlendi.