Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci, Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre Türkiye’de her gün 637 iş kazası olduğunu ve her gün 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’nde bulunan otelde düzenlenen Türkiye’de Madencilik Sektöründe İşverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatına bakışı konulu seminerde konuşan Ekinci “Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) kriterlerine göre iş kazaları ve meslek hastalıklarının ülkemiz ekonomisine zararı da yıllık tahmini 38 milyar lira” dedi.
2012 yılında yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilk defa sadece iş sağlığı ve güvenliği alanına ilişkin hükümleri içeren bir kanunun yürürlüğe girerek iş verenleri ve tüm çalışanları kapsam içine aldığını kaydeden Ekinci iş güvenliğinin bir kültür olarak benimsenmesi ile sorunların azalacağını belirtti.
İş Kazalarına yol açan en önemli sebebin insan faktörü olduğunu belirten Ekinci, “Böylece iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin ne denli önemli olduğu anlaşılmaktadır. Çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde çalışan başına yılda 16 saat eğitim vermesi gerekmekte.” diye konuştu.
Ekinci, “Ülkemizde bulunan mültecilerden çalışma izni alıp sigorta girişi yapılan çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermek, bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bir kısmı hiç Türkçe bilmeyen bu çalışan kesime, resmi ve akredite tercüman temin edilmesi yoluyla ancak bu eğitim verilebiliyor ki bunu da pratikte uygulamak oldukça zor” ifadelerini kullandı.
burduryenigün
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Doç. Dr. Canan Olpak Koç tarafından “Bir Dik Duruş: Milli Şair Mehmet Akif Ersoy” isimli portre kitabı Türkiye Türkçesinde yayımlandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü programları çerçevesinde “İstiklal Marşı’nın Anlamı” konulu online söyleşi gerçekleştirildi.
Burdur'da İstiklal Marşının kabulünün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü münasebetiyle program düzenlendi.
Türkiye’de ilk kez Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen hayvancılık sektörüne yön verecek olan Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) sona erdi.
KPSS 60 puan ile Burdur MAKÜ'ye en az lise mezunu adayların içerisinden belirtilen kadrolara personel alımı yapıyor. İşte başvuru sürecine dair merak edilenler
Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST), Türkiye’de ilk kez Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenleniyor.