Burdur

Türkiye'ye nam saldı ama tercih edilmiyor! Mezun olan 25 bin maaşla iş buluyor

Bucak Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, iş garantisi ve pratik eğitim imkanlarıyla öne çıkıyor. Detaylar burada...

Türkiye'ye nam saldı ama tercih edilmiyor! Mezun olan 25 bin maaşla iş buluyor

Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan Bucak Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 800 öğrenci kapasitesine sahip olmasına rağmen, velilerin tercih etmemesi nedeniyle sadece 250 öğrenciye eğitim veriyor. Liseden mezun olan öğrencilere Bucaklı sanayiciler tarafından 25 bin lira maaşla iş garantisi sunuluyor.

ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Okul, çeşitli atölyelerinde tornadan kaynağa, mobilyadan demir üretimine kadar birçok alanda üretim yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihalesini kazanan lise, 5 bin sıra ve öğretmen masası üretip teslim ederek Türkiye'deki meslek liseleri arasında önemli bir başarıya imza attı. Öğrenciler tarafından önce metal aksamları, ardından ahşap bölümleri tamamlanan siparişler, bakanlığın depolarına gönderildi.

DEVLETE 3'TE 1 MALİYETLE ÜRÜN

Öğrencilerin büyük özveriyle çalıştığını belirten Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu, " Milli Eğitim Bakanlığı'nın siparişi üzerine öğrencilerimiz 5 bin sıra, masa ve sandalye üreterek teslim etti. Bu projeler, hem kamu tasarrufu sağlıyor hem de öğrencilerimize pratik yapma imkanı sunuyor. Devletimize 3’te 1 maliyetle ürün temin etmiş oluyoruz," dedi.

MEZUNLARA İŞ GARANTİSİ

Mezun öğrencilere iş garantisi verdiklerini açıklayan Bucak Ticaret Odası Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, "Bu kardeşlerimiz aranan eleman. Bucak sanayisi, Türkiye’nin her yerinde tanınır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz direkt işe giriş yapabiliyor. 2 bin kişiye ihtiyacımız var. İşe 25 bin liraya başlayacaklarının garantisini veriyorum," ifadelerini kullandı.

4'TE 1 KAPASİTEYLE EĞİTİM

Lise Müdürü Ayşe Ünal, okul mevcudunun düşük olmasının veli tercihleriyle ilgili olduğunu belirtti. "Normalde 800 öğrencimiz olması lazım. Ancak şu anda 4’te 1 kapasiteyle eğitim veriyoruz. Bu durumun zamanla değişeceğine inanıyoruz," dedi. Lise, Antalya’dan da öğrenci kabul edebiliyor ve yatılı eğitim imkanı sunuyor. Mezunlar, kendi iş yerlerini açma belgesine de sahip olabiliyor.

İSTERSEM USTA OLURUM, İSTERİM İŞ YERİMİ AÇARIM

12'nci sınıf öğrencisi Muhammet Ali Coşkun, mobilya bölümünde okuduğunu ve hedefinin kendi iş yerini açmak olduğunu belirtti. "Annem her zaman destek oldu. Severek tercih ettim. Sıra, masa, dolap yapıyorum," dedi. Öğrencilerden Yakup Can Yeter ise mesleğinden memnun olduğunu ve iş sıkıntısı çekmeyeceğini düşündüğünü söyledi. "İstersem bir yerde usta olurum, istersem de kendi iş yerimi açarım," diye konuştu.

Bucak Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sunduğu iş garantisi ve pratik eğitim imkanlarıyla öğrencilere parlak bir gelecek vaat ediyor. Velilerin bu okulu tercih etmemesi ise okulun potansiyelinin tam olarak kullanılmasını engelliyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 23
    ALKIŞ
  • 11
    BEĞENDİM
  • 8
    SEVDİM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

Hakan Tan

10 gün önce / 25.06.2024

Bu okulu şehir dışına tasidiniz.ogrenci uzak diye gelmiyor şehrin göbeğindeki endüstri meslek lisesini imamhatip yaptiniz.bunu sizde biliyorsunuz attınız bu okulları şehir dışına..Öğrenci gelememesinin tek sebebi bu

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

 Akdeniz Üniversitesi’nde coşkulu mezuniyet töreni
Etkinlik

Akdeniz Üniversitesi’nde coşkulu mezuniyet töreni

Akdeniz Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde mezun olan yaklaşık 8 bin öğrenci kep atarak yeni hayatlarına adım attı.

Akdeniz Üniversitesinde mezuniyet heyecanı! 8 bin öğrenci kep fırlattı
Bölgesel

Akdeniz Üniversitesinde mezuniyet heyecanı! 8 bin öğrenci kep fırlattı

Akdeniz Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde 8 bin öğrenci mezun oldu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, öğrencilere başarılar diledi. Törende A Milli Futbol Takımı'nın maçı da dev ekranlarda izlendi. Detaylar için hemen tıklayın!

MAKÜ'nün bu bölümünden mezun olan işsiz kalmıyor! Düşünce Kampı MAKÜ’de Başladı
Bölgesel

MAKÜ'nün bu bölümünden mezun olan işsiz kalmıyor! Düşünce Kampı MAKÜ’de Başladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen XI. Muhasebe Düşünce Kampı'nda, alanında uzman akademisyenler muhasebe biliminin güncel konularını ve geleceğini tartışıyor.

199 hemşire kep fırlattı
Bölgesel

199 hemşire kep fırlattı

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezunlarının Yemin Töreni, Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Burdur'da mezuniyet dönüşü kazada 2 yaralı! Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Bölgesel

Burdur'da mezuniyet dönüşü kazada 2 yaralı! Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) mezuniyet töreninden çıkan iki üniversite öğrencisinin içinde bulunduğu otomobil, kontrolden çıkarak kazaya neden oldu. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

MAKÜ'de coşkulu mezuniyet töreni
Etkinlik

MAKÜ'de coşkulu mezuniyet töreni

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2023- 2024 Akademik Yılı Mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde...