14 Mayıs seçimlerine az bir süre kala Burdur’da siyasi partiler ve adaylar seçim çalışmalarına hız verdi. Siyasi parti temsilcileri ve milletvekili adayları sahada vatandaşlarla bir araya gelerek seçim sonrasına ilişkin vaatlerini anlatıyorlar. AK Parti'de hem il ve ilçe teşkilatlarıyla hem de milletvekilleri adaylarıyla Burdur’un dört bir tarafından seçim çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti 1.sıra adayı Adem Korkmaz ise son üç gündür Batı Burdur bölgesinde yer alan ilçeler ve bu ilçelere bağlı köylerde vatandaşlarla buluşuyor. Özellikle Gölhisar merkezinde yürüttüğü seçim çalışmalarında açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Korkmaz, Gölhisar’da canlı yayında konuk olduğu televizyon programında milletvekili olduktan sonra yeni dönemde Burdur için gerçekleştireceği projeleri “Burdur Refah Artışı Modeli” vizyonuyla kamuoyuna duyurdu.
Televizyon programında Korkmaz, yeni döneme ilişkin proje ve düşüncelerini açıklarken AK Partinin 21 yıllık iktidar döneminde hizmetler noktasında kendi kendisiyle rekabet eden bir parti olduğunu, her dönem millete hizmet etme noktasında seviyeyi bir üstte taşıdığını ve yine bu dönemde de AK Partinin kendisiyle yarışmak zorunda olduğunu söyledi. Korkmaz, “hızla değişen bir dünyada sürekli olarak kendimizi güncellemek ve yeni modelleri oluşturmamız gerekiyor. Partimiz de yeni dönemde ülkemize “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu ortaya koydu. Bu vizyona bağlı kalarak biz de Burdur için 4 ana gelişim ekseni içine alan “Burdur Refah Artış Modeli” vizyonumuzu bugün kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.
AK Parti 1.sıra adayı Adem Korkmaz’ın Burdur için geliştirdiği refah artış modelinin birinci ayağı “Yaşamak İçin İdeal Bir Anadolu Şehri Burdur “adını taşıyor ve bu başlıkta ağırlıklı olarak devam eden alt yapı çalışmalarının tamamlanması öngörülüyor. Özellikle olası depremlere karşı Burdur’un kentsel dönüşümünü kısa sürede tamamlanması gerektiğini ifade eden Korkmaz, yeni dönemde Burdur’un nitelikli nüfus çeken bir şehir konuma getireceklerini bunun için de tarımsal sulama sistemlerinden yol çalışmalarına kadar Burdur’un dört bir tarafında sürdürülen alt yapı çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacaklarını dile getirdi. Tıp fakültesinin Burdur’a kazandırılması, Tarım ve hayvancılık alanında yeni organize sanayi bölgelerinin kurulması ile Burdur’da vatandaşların ihtiyaç duyduğu yeni alışveriş merkezlerinin açılması da Korkmaz’ın bu başlık altında öngördüğü projeler arasında yer alıyor.
Korkmaz’ın yeni dönemde Burdur’un refah seviyesini yükseltmek için öngördüğü ikinci gelişim ekseni ise “Türkiye Turizminde Yeni Rota: Burdur” adını taşıyor. Burdur’un turizm potansiyellerinin artık potansiyel olmaktan öteye geçirerek, somut yaklaşımlarla Türkiye’nin özel bir turizm rotası haline dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizen Korkmaz, yeni dönemde hummalı bir çalışma içerisine gireceklerini ve 4 mevsim sürdürülebilir güçlü bir Burdur turizm ekonomisinin iklimini oluşturacaklarını açıkladı. Korkmaz, özellikle Salda göl merkezli yaz turizmi potansiyeline sahip Yeşilova’da ve antik tarihi zenginliklere sahip Ağlasun, Gölhisar ilçelerinde güçlü bir turizm ekonomisini tabana yayacak “yöresel mikro turizm girişimcilik” modelini hayata geçireceklerini açıkladı. Korkmaz bu turizm bölgeleri için öngördükleri girişimcilik modelinin etkin bir şekilde hayata geçirmek için de devletin ilgili kurumlarından girişimciler için özel teşvik ve destek alacaklarını da belirtti. Bu turizm girişimcilik modeliyle Burdur’un turizm bölgelerinde özellikle ev pansiyonculuğu ve yöresel gastronomi turizmini işler hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Korkmaz, buralarda yayla, kamp, karavan gibi turizm çeşitlendirmeleri de yaparak Burdur’u turizm yatırımlarında tercih edilen bir cazibe merkezine dönüştüreceklerini söyledi. Özellikle Salda gölüne yakın köylerde turistik köylerin oluşturulması, Burdur’da son dönemde MAKÜ ekseninde gelişen spor turizminin bölgede yaygınlaştırılması ile yol turizminin işler hale getirilmesi de Korkmaz’ın bu başlık altında öngördüğü projeler arasında yer alıyor.
Burdur ekonomisi için hayati derecede önemli bir yere sahip olan hayvancılık alanında ise Korkmaz, yeni dönemde yapacaklarını “Hayvancılıkta Marka Şehir: Burdur” adıyla duyurdu. Korkmaz, kendi rektörlük döneminde hayvancılık alanında pek çok proje geliştirdiklerini ancak bunlardan bölge için en önemli projenin “Tam Toplu Bakım – Sağım Hayvancılık Köy Modeli” olduğunu söyledi. Korkmaz, bu üretim modeliyle Burdur’da hayvancılığa dayalı ekonominin ölçeğini büyüteceklerini diğer taraftan da üretimde kaliteyi, verimliliği artırıp, girdi maliyetlerini azaltacaklarının altını çizdi. Bu projenin uygulamasında Makü’nün de aktif bir rol alacağını belirten Korkmaz, köylerde küçük işletmelerin veya üreticilerin bir kooperatif yapılanmasıyla bir araya gelerek oluşturacakları bu üretim modelinde üniversitenin kooperatif bünyesinde bir hayvan sağlık kliğini kurarak, hem öğrencilere bir uygulama alanı açmış olacağını hem de vereceği sağlık hizmetleriyle üretimde verimliliği en üst seviyeye ulaştırmış olacağını ifade etti. AK Parti milletvekili adayı Korkmaz, böylece akredite edilmiş çiftlerden akredite edilmiş ürünlerin elde edileceğini belirtti. Makü’nün bölgesel kalkınma odaklı hayvancılık projeleri kapsamında Burdur için geliştirdiği akreditasyon sürecinin artık Tarım Bakanlığı tarafından benimsendiğini ve sürecin Bakanlık tarafından Burdur’a özel hibe destek kapsamına alınarak bir devlet politikasına dönüştürüldüğünü hatırlatan Korkmaz, “geliştirdiğimiz bu model ile köylerimizdeki insan gücünün de verimli kullanılmasını sağlamış oluyoruz. Özellikle kadınlarımız kendilerine vakit ayırabilecekleri daha zengin bir sosyal hayata kavuşacaklar” dedi. Sadece Burdur için değil, Türkiye’de hayvancılıkta yaşanan kalite, verimlilik ve maliyet sorunlarına ciddi çözümler sunan “Tam Toplum Bakım ve Sağım Köy Modeli” dışında Marka Damızlık Projesi, Burdur’a Özgü Peynir Markasının oluşturulması ile Çiftlik Akreditasyon Teşvik Sistemlerinin geliştirilmesi de Korkmaz’ın Burdur’da hayvancılığa dayalı güçlü bir ekonomiyi meydana getirecek diğer projeler arasında yer alıyor.
AK Parti 1.sıra adayı Adem Korkmaz’ın yeni dönemde Burdur’un refahını artırmak için öngördüğü gelişim eksenin dördüncü ayağında ise kadın ve gençlere yönelik projeler var. Korkmaz, “Kadın ve Genç Girişimciler Şehri: Burdur” üst başlığıyla dile getirdiği bu yaklaşımıyla yeni dönemde kadınlara yönelik sosyal projeler konusunda yapacaklarına ilişkin açıklamalar yaparken, üniversite rektörlüğü döneminde hayata geçirdiği el dikimi futbol topu projesini örnek verdi. Korkmaz,” Biz Türkiye’nin ilk el dikimi futbol topu atölyesini Burdur’da kurduk. Şu anda bu atölye bir kadın kooperatifine dönüştü. Bu kooperatif şu anda Fransa’ya ihracat yapıyor.” dedi. Korkmaz futbol topu projesinde olduğu gibi Burdurlu kadınların üretkenliklerini ve girişimciliklerini ortaya çıkartacak gastronomiden evde hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede sosyal girişimcilik projelerini kurguladıklarını açıkladı. Bu kapsamda yeni dönemde kadın istihdamını artıracak, onlara düzenli gelir elde etmelerine imkan sağlayacak kadın kooperatiflerinin kurulmasını destekleyeceklerini belirtti. Korkmaz, aynı şekilde gençlerin de meslek sahibi edinmelerine ve kendi kariyerlerini geliştirmelerine fırsat tanıyan “Gençlik Gelişim ve Kariyer Merkezleri “projesini de en kısa süre de hayata geçireceklerini söyledi.
Yorumlar (0)