Burdur / Ağlasun

Ünlü Şair Hasan hüseyin Korkmazgil’e ahde vefa!

Burdur’un Ağlasun İlçesinde ünlü şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in büstü açıldı. Burdur Belediyesinin katkılarıyla yapılan büst açılışına Hasan Hüseyin Korkmazgil’in eşi Azime Korkmazgil, CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, …

Ünlü Şair Hasan hüseyin Korkmazgil’e ahde vefa!

Burdur’un Ağlasun İlçesinde ünlü şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in büstü açıldı. Burdur Belediyesinin katkılarıyla yapılan büst açılışına Hasan Hüseyin Korkmazgil’in eşi Azime Korkmazgil, CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, Parti Yöneticileri ve halk katıldı. Cumhuriyet Meydanında asırlık anıt ağaç olan “ulu Çınar”ın yanında açılan Hasan Hüseyin Korkmazgil büstü, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte kurdelesi kesilerek açıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, “ Sivas’ın Gürün İlçesinde doğan ve Ağlasun İlçesinde Azime Korkmazgil ile hayatını birleştiren şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’i, İzmir de öğrencilik yılların da tanıdım. Ağlasun İlçesini biliyordum. Hasan Hüseyin’in “ Ağlasun Ayşafağı” adlı kitabını satın alarak tanıdım. Sevgiyi ve aşkı en iyi işleyen bir şairdir. Amacımız tarihe tanıklık etmek. Psidya’ nın Başkenti Sagalassos’un hiç de uzak olmadığı mermer heykellere ve tarihe tanıklık eden kent heykellerine ufak bir katkıda biz yaptık. Bölge Turizmine de büyük katkısı ve tanıtımı olacak olan Hasan Hüseyin Korkmazgil büstü, Ağlasun’umuza hayırlı olsun.” Dedi.

Merhum Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in eşi Azime Korkmazgil, “ Ağlasun dedikleri bir esim yel, bir içim su. Bin yıllar öncesinden bir ulu çınar, dağlarla, sularla, yıldızlarla söyleşiyor. Evreni duyan kıpır kıpı yapraklarıyla. Bir taze çığlık gibi Asya dan geldikleri doğrudur. Çetin bir güneşin parıltısını katıp önlerine, en eski insan denizleri ile kaynaşıp bir oldular, yaslandılar, Sagalassos’un ay ışıklı yamaçlarına.” Ağlasun Ayşafağı adlı kitabından bir dize okuyarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhuriyet Meydanında açılan şair Hasan Hüseyin Korkmazgil büstünü Mimar Altan Demir yaptı.

Büst açılışını Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ecz. A.Orkun Ercengiz, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan ve Azime Korkmazgil birlikte gerçekleştirdi. Şairin “Ağlasun Ayşafağı” şiir kitabından bir dize büstün altına yazılarak ölümsüzleştirildi. 1972 yılında yazmış olduğu “ Ağlasun Ayşafağı” adlı kitapla İlçe hem tanıtılmış hem de kitap ile ünlenmeye başlamıştır. Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in 1972 yılında yazmış olduğu “ Ağlasun Ayşafağı adlı kitap ile birlikte 15 edebi şiir kitabı, 3 mizah kitabı, 1 gezi notu ve 3 ödülü bulunmaktadır. Şair 27 Şubat 1984 yılında 57 yaşında vefat etti.

HABER: SADUN KILIÇ (NNC HABER- AĞLASUN)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da engelliler gönüllerince eğlendi
Bölgesel

Burdur'da engelliler gönüllerince eğlendi

Burdur Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği yemekte engelliler gönüllerince eğlendi.

Ercengiz Atatürk Anıtına Eczacılık Bayramı için Çelenk Bıraktı
Bölgesel

Ercengiz Atatürk Anıtına Eczacılık Bayramı için Çelenk Bıraktı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 14 Mayıs Eczacılık Bayramı etkinliği kapsamında Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Başkan Ercengiz'e makam ziyaretleri devam ediyor!
Bölgesel

Başkan Ercengiz'e makam ziyaretleri devam ediyor!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'e makam ziyaretleri devam ediyor.

Başkan Ercengiz 14 Mayıs Eczacılık Bayramı kutlama programına katıldı.
Bölgesel

Başkan Ercengiz 14 Mayıs Eczacılık Bayramı kutlama programına katıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 15. Bölge Isparta Eczacı Odası'nın düzenlediği 14 Mayıs Eczacılık Bayramı kutlama programına katıldı.

Başkan Ercengiz'den Başkan Okan Kurd'a Hayırlı Olsun Ziyareti!
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den Başkan Okan Kurd'a Hayırlı Olsun Ziyareti!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say ile seçim sonrası yoğunluktan dolayı ziyaret edemediği Okan Kurd'u makamında ziyaret etti.

Başkan Ercengiz'den Başkan Yücel'e Hayırlı olsun Ziyareti
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den Başkan Yücel'e Hayırlı olsun Ziyareti

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say ile CHP'Lİ Başkana Hayırlı Olsun Ziyareti Gerçekleştirdi.